11 měsíční dítě odmítá obědy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
230
26.11.23 12:59

11 měsíční dítě odmítá obědy

Zdravím, už jsem zoufalá a jdu si tedy pro radu/pomoc.
Dcera ( na UM) 11 měsíců, příkrmy od uk.4 měsíce. Má zavedeno vše - maso, vejce, lepek, zelenina, ovoce … do 6 měsíců oběd jakž takž jedla/ ochutnávala, snědla třeba čtvrt mističky. Od 6 ti měsíců se to zlomilo a začal problém, vzala na milost skleničky. Nikdy nesnědla více než půlku skleničky, ale alespoň něco. Každým týdnem bylo hůř a hůř. Teď jsme ve fázi kdy oběd do ní nedostanu vůbec. Ani mixované, ani kousky, ani domácí, ani kupované. Občas si dá sama 2 kousky oběda od nás, ale jinak ne. Jediné co sní trochu je suchý rohlík, suché těstoviny. Ovoce sní, okurku, rajče, papriku trochu. Miluje bílý jogurt, ovocnou přesnídávku jak kdy a také jen trochu. Večer má kaše, to ke také jak na houpačce, ale celkem to jde, ale ty obědy ( maso/zelenina/vejce) vůbec. Už nevím co zkusit a jak na ní. Krmit se většinou nenechá, sama zkouší, ale jen drobky 😒
UM si dá jen občas přes den, za to v noci se budí 3× - 4× na mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5098
26.11.23 13:18

@Hvězda13 Neřešila bych, je ještě malá. Syn byl třeba kojený, ale do roka nesnědl vůbec nic. Jako fakt nic.

Pokud ti nějak jí sacharidy (těstoviny, pečivo), ovozel, jogurty i kaše, tak do sebe dostane v podstatě všechny základní živiny, ne? Bílkoviny má z jogurtu a mléka, ale tam jich moc není - zkus do kaše přidat třeba vajíčko, pokud vaříš domácí. Nebo těstoviny uvařit luštěninové, ať má trochu víc těch bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.23 13:27

Casty scenar u deti, kde se najede na komplet normalni stravu prilis brzo.

V tomhle veku jsem porad tak z 80% kojila :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
26.11.23 13:30

Ono se to upraví az nebude pít v noci tolik mléka… to je pro ní dostačující 3-4× za noc je dost.. jaké má dávky toho UM v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18577
26.11.23 13:53

@Hvězda13 kojena mi začala jist až v 10m a normální porce, která už stala za rec až ve 14m. Jinak jediný co celkem snedla byla kase na noc. A jinak jen mliko a mliko… teď v roce a půl sní tak půlku rohlíku, cely banán, na oběd skoro dospělou porci brambor (ale hlavně at se nedotkne masa :roll: ), k večeři se včera ladovala knedlikem s vajíčkem a šunkou… jako konečně se dostává na obedovou porci okolo 200g../ kluk mi takovou porci snědl asi v 8/9m a sportak 190 skleničku a pak ještě dojidal po kamarádce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
26.11.23 13:56

@KKK85 kolem 19.h má kaši, ve 20:15 UM 270 ml ( někdy vypije, někdy ne, podle toho kolik snědla kaše), při probuzení má 200 ml, někdy se vzbudí 2× někdy 4× a bez UM už neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
26.11.23 14:52

Takžě cca 700-800ml UM vypije od večera do rána… je zasycená z noci.. osobně bych ubírala noční mléka, ty na které se budí. Apspon zkusit a uvidíš.. ale pořád je malilnká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5109
26.11.23 15:37
@Lucie_Sx píše:
Casty scenar u deti, kde se najede na komplet normalni stravu prilis brzo.V tomhle veku jsem porad tak z 80% kojila :nevim:.

Opět nemluvíš pravdu. Moje děti jedly úplně normálně a všechno. Normálně kousaly a jedly domácí stravu, ne žádné skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
26.11.23 16:39
@ibis píše:
Opět nemluvíš pravdu. Moje děti jedly úplně normálně a všechno. Normálně kousaly a jedly domácí stravu, ne žádné skleničky.

Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5109
26.11.23 16:54
@Hvězda13 píše:
Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce. :nevim:

Mléko přes den vzaly na milost při nemoci.
Záleží co jí mezi jídly. Může to být jen období, nebo zuby… Prostě zkoušet. Ale jogurty, kaše a přesnídávky nemusí kousat… Do jogurtu jsem dávala banán a do přesnídávek piškoty. Kaše neměly rádi, takže s nima zkušenost nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.23 19:49
@ibis píše:

Ja rikam „casto“, ne „vzdy“.
Nauc se cist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.23 19:51
@Hvězda13 píše:
Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce. :nevim:

Fakt nemusis byt.
Spousta kojenych deti je v tomhle veku porad minimalne z pulky na mliku.
Porad je to kojenec, nezapomen.
A mliko v noci je v tomhle veku porad uplne normalni.
Delas si nervy uplne zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
26.11.23 19:56
@Zmatka píše:
@Hvězda13 Neřešila bych, je ještě malá. Syn byl třeba kojený, ale do roka nesnědl vůbec nic. Jako fakt nic.

Pokud ti nějak jí sacharidy (těstoviny, pečivo), ovozel, jogurty i kaše, tak do sebe dostane v podstatě všechny základní živiny, ne? Bílkoviny má z jogurtu a mléka, ale tam jich moc není - zkus do kaše přidat třeba vajíčko, pokud vaříš domácí. Nebo těstoviny uvařit luštěninové, ať má trochu víc těch bílkovin.
Měla jsem to stejně, řešila jsem v 11 mesících, že nechce nic a doktorka mi řekla, že pokud mu stačí mléko, tak to stačí. Maximálně cucal rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
26.11.23 20:02
@KKK85 píše:
Takžě cca 700-800ml UM vypije od večera do rána… je zasycená z noci.. osobně bych ubírala noční mléka, ty na které se budí. Apspon zkusit a uvidíš.. ale pořád je malilnká…

Ono je celkem normalni, ze je vetsina mlika z nocniho kojeni, v noci je i vyssi produkce mleka. Takze mozna i deti na UM maji vetsi tendenci pit v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
27.11.23 10:53

Já jsem nikdy neměřila kolik toho sní, ale dodržovala jsem v tomto věku dávky jídla na 5× denně + dokojení, ve stejnou dobu. V noci jsem kojila několikrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí