11 měsíční dítě odmítá obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
11 měsíční dítě odmítá obědy
Zdravím, už jsem zoufalá a jdu si tedy pro radu/pomoc.
Dcera ( na UM) 11 měsíců, příkrmy od uk.4 měsíce. Má zavedeno vše - maso, vejce, lepek, zelenina, ovoce … do 6 měsíců oběd jakž takž jedla/ ochutnávala, snědla třeba čtvrt mističky. Od 6 ti měsíců se to zlomilo a začal problém, vzala na milost skleničky. Nikdy nesnědla více než půlku skleničky, ale alespoň něco. Každým týdnem bylo hůř a hůř. Teď jsme ve fázi kdy oběd do ní nedostanu vůbec. Ani mixované, ani kousky, ani domácí, ani kupované. Občas si dá sama 2 kousky oběda od nás, ale jinak ne. Jediné co sní trochu je suchý rohlík, suché těstoviny. Ovoce sní, okurku, rajče, papriku trochu. Miluje bílý jogurt, ovocnou přesnídávku jak kdy a také jen trochu. Večer má kaše, to ke také jak na houpačce, ale celkem to jde, ale ty obědy ( maso/zelenina/vejce) vůbec. Už nevím co zkusit a jak na ní. Krmit se většinou nenechá, sama zkouší, ale jen drobky 😒
UM si dá jen občas přes den, za to v noci se budí 3× - 4× na mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Hvězda13 Neřešila bych, je ještě malá. Syn byl třeba kojený, ale do roka nesnědl vůbec nic. Jako fakt nic.
Pokud ti nějak jí sacharidy (těstoviny, pečivo), ovozel, jogurty i kaše, tak do sebe dostane v podstatě všechny základní živiny, ne? Bílkoviny má z jogurtu a mléka, ale tam jich moc není - zkus do kaše přidat třeba vajíčko, pokud vaříš domácí. Nebo těstoviny uvařit luštěninové, ať má trochu víc těch bílkovin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Casty scenar u deti, kde se najede na komplet normalni stravu prilis brzo.
V tomhle veku jsem porad tak z 80% kojila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono se to upraví az nebude pít v noci tolik mléka… to je pro ní dostačující 3-4× za noc je dost.. jaké má dávky toho UM v noci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hvězda13 kojena mi začala jist až v 10m a normální porce, která už stala za rec až ve 14m. Jinak jediný co celkem snedla byla kase na noc. A jinak jen mliko a mliko… teď v roce a půl sní tak půlku rohlíku, cely banán, na oběd skoro dospělou porci brambor (ale hlavně at se nedotkne masa
), k večeři se včera ladovala knedlikem s vajíčkem a šunkou… jako konečně se dostává na obedovou porci okolo 200g../ kluk mi takovou porci snědl asi v 8/9m a sportak 190 skleničku a pak ještě dojidal po kamarádce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 kolem 19.h má kaši, ve 20:15 UM 270 ml ( někdy vypije, někdy ne, podle toho kolik snědla kaše), při probuzení má 200 ml, někdy se vzbudí 2× někdy 4× a bez UM už neusne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takžě cca 700-800ml UM vypije od večera do rána… je zasycená z noci.. osobně bych ubírala noční mléka, ty na které se budí. Apspon zkusit a uvidíš.. ale pořád je malilnká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Casty scenar u deti, kde se najede na komplet normalni stravu prilis brzo.V tomhle veku jsem porad tak z 80% kojila.
Opět nemluvíš pravdu. Moje děti jedly úplně normálně a všechno. Normálně kousaly a jedly domácí stravu, ne žádné skleničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše:
Opět nemluvíš pravdu. Moje děti jedly úplně normálně a všechno. Normálně kousaly a jedly domácí stravu, ne žádné skleničky.
Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hvězda13 píše:
Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce.
Mléko přes den vzaly na milost při nemoci.
Záleží co jí mezi jídly. Může to být jen období, nebo zuby… Prostě zkoušet. Ale jogurty, kaše a přesnídávky nemusí kousat… Do jogurtu jsem dávala banán a do přesnídávek piškoty. Kaše neměly rádi, takže s nima zkušenost nemám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše:
Ja rikam „casto“, ne „vzdy“.
Nauc se cist.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hvězda13 píše:
Syn taktéž v tomto věku jedl normální plnohodnotnou stravu, kousky a vše. Proto jsem teď u dcery z toho dost špatná. Samozřejmě vím, že každé dítě je jiné. Ale ona vážně skoro nic nesní, ani mléko přes den moc nechce.
Fakt nemusis byt.
Spousta kojenych deti je v tomhle veku porad minimalne z pulky na mliku.
Porad je to kojenec, nezapomen.
A mliko v noci je v tomhle veku porad uplne normalni.
Delas si nervy uplne zbytecne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
@Hvězda13 Neřešila bych, je ještě malá. Syn byl třeba kojený, ale do roka nesnědl vůbec nic. Jako fakt nic.Pokud ti nějak jí sacharidy (těstoviny, pečivo), ovozel, jogurty i kaše, tak do sebe dostane v podstatě všechny základní živiny, ne? Bílkoviny má z jogurtu a mléka, ale tam jich moc není - zkus do kaše přidat třeba vajíčko, pokud vaříš domácí. Nebo těstoviny uvařit luštěninové, ať má trochu víc těch bílkovin.
Měla jsem to stejně, řešila jsem v 11 mesících, že nechce nic a doktorka mi řekla, že pokud mu stačí mléko, tak to stačí. Maximálně cucal rohlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
Takžě cca 700-800ml UM vypije od večera do rána… je zasycená z noci.. osobně bych ubírala noční mléka, ty na které se budí. Apspon zkusit a uvidíš.. ale pořád je malilnká…
Ono je celkem normalni, ze je vetsina mlika z nocniho kojeni, v noci je i vyssi produkce mleka. Takze mozna i deti na UM maji vetsi tendenci pit v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nikdy neměřila kolik toho sní, ale dodržovala jsem v tomto věku dávky jídla na 5× denně + dokojení, ve stejnou dobu. V noci jsem kojila několikrát..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit