Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevzpomenete si prosim nekdo na nazev vodicky, ktera se vtira miminkum na hlavicku na „supinateni“? Predem diky.
Simono, netuším, ale já malému mazala hlavičku obyč olivovým olejem, nechala dvě hodky a vyčesala a od tý doby máme pokoj.
Tak já malému taky namažu hlavičku nějakým dětským olejíčkem, co mám po ruce, nechám hoďku dvě půsovit a pak vyčešu. Objevilo se nám to asi zatím dvakrát a vždy toto pomohlo. ![]()
Ahoj, tak jestli se nepletu, tk je to 3% salicilový olej … myslím, že když zajdeš do lékárny a zeptáš se, tak ti poradí
… obyčejný olejíček nám nepomohl, tento olej po dvou vetřeních vyřešil problém ![]()
Další možnost je Holtova mast, Excipial nebo mastička s ureou (nevím, jestli má nějaký název, je dělaná v lékárně.
Ahojky, my měli doma pořádnýho vlasáče a vetřela jsem mu do vlásku olejíček, co jsem měla zrovna i na tělíčko, pak vyčesala a byl taky pokoj. Zkus napřed co máš doma, ať nemusíš zbytečně vyhazovat peníze kvůli jednomu použití ![]()
švagrová mi poradila, abych vtírala obyč.kopřivovou vodu. Vždy po koupání vmasírovat do pokožky hlavičky. Pravdou je, že nám do čtyř dnů zmizeli i opravdu velké mapy lupů. Samo, že jsem je musela postupně vyčesat, ale od té doby používám vodičku po každém koupání a od lupů máme ŤUK ŤUK klid
Doktorka mi radila hodinu před koupaním namazat hlavičku olejem a promasírovat. Potom se to snažit vyčesat a umýt šampónem. Malý měl dost vlasů, tak vyčesávání byl problém, ale i tak to rychle zmizlo.
simčo
my též olejíčkem. Malé se to dělalo hodně, žluté šupinky.
Pak jsem je vyčesala takovým tím „kartáčkem“ (zmenšenina kartáče na vlasy s takovými jemňoulínkými štětinkami) - a pohoda.
Hojda, tak my meli zase ondrejovku, ja to namazala a pak po hodce jsem ji „cesala“ hlavicku takovym tim vsivackem pro deti (nemyslim kartacek) a slo to dolu fakt lehce. Co jsem nevycesala takhle, tak pak k veceru manzel strnictem na brade:) a mala mela supr hlavu. Uz se ji to neobjevilo:) klep klep, delali jsme to snad nekdy v cervenci?
Jo a kamaradce v Praze pry rekli, ze to ma nechat byt a vubec na to nesahat:) …
Ahoj,mě taky řekla mudra nechat být a nesahat,že se to většinou dělá v místě fontanely,že to tak příroda zařídila dobře,jako ochranu právě té fontanely ![]()
Já na to měla od doktorky salicilový olej s kapkou slunečnicového. Pomáhá to okamžitě. Hodinu před koupáním se to nanese, pak seškrábe nebo vyčeše a dobrý. ![]()