Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, zajímalo by mě, jestli si doma stříháte sami děti a nebo je vodíte ke kadeřnici..
Ono totiš jde poznat domácí stříhání
od profesionála- myslím malé děti 3 a výš, ale zase malému rostou rychle to bych ta musela být každý měsíc ![]()
Zrovna dneska jsem si ho stříhala, tak mě to napadlo, jak to máte jinde.. nevypadá zle, ale zblízka je vidět, že to stříhal laik ![]()
Ahojky,
tak syna nejčastěji beru strojkem - to zvládám. Když jsem u něj chtěla hezký sestřih z krátkých vlasů, brala jsem ho ke své kadeřnici
.
Berunku jsme stříhali zatím jen jednou - strojkem (potřebovali jsme srovnat délku vlásků a taky se jí hodně loupala na temeni kůže - to jí bylo cca 8 měsíců). Teď už plánuju brát ji jen ke kadeřnici…ať se nemůsím stydět. Jsou práce, které radši svěřím odborníkům, protože jsem totální nemehlo
![]()
Chodíme od roka či od roka a půl stále k té jedné kadeřnici a malej je už zvyklej. Chodíme 1× za 2-3 měsíce, prostě když už mu to leze do očí, tak se objednáme a jdeme. Neostříhala bych ho doma sama, to by asi chudák vypadal
kadeřnice mu to vždy hezky sestříhá, to doma nezvládnu.
nevodim, dela takovy sceny ze by to asi kadernice nepobala, strihala jsme ho doma nuzkama a ted 2× jsem ho v lete vzala strojkem na zahrade a uz to bylo lepsi az nebude hystercit tak ke kadernici pujdem…
Ano, vodím dceru ke kadeřnici - sama jí jen občas zastřihuju ofinu. A i to podle toho vypadá, jsem na tohle bohužel hodně velké nemehlo. ![]()
U syna to ještě nebylo potřeba, zatím stačilo odstřihnout pár lokýnek, což jsem zvládla. Ale časem na to asi dojde.
No mě spíš jde o takové stříhání tědch malých, ne vyloženě celou vlasatou hlavu ![]()
Babička je kadeřnice, tak něco jsem zdědila po ní, ale říkala jsem si, jestli doma zkoušíte a nebo vodíte
Chodím s malým ke kadeřnici,půjdem už asi po třetí,poprvé jsme byli v jeho 18m.
Holčina to s dětmi umí,a pěkně ostříhá.Já bych se do toho nepustila ani za nic,nechci,aby kluk vypadal jak blázen,přeci jen chodíme mezi lidi ![]()
chodim,starsi co mesic od 11mesicu,mladsi od 10mesicu tak co dva mesice..mam deti u kadernice extra hodne(doma by nesedeli),asi jak to znaji od mala a strihaji se casto..
my máme s Kristinkou asi jednou za půlrok dámskou jízdu, zajdeme si ke kadeřnici a potom do cukrárny
Doma ji nestříhám, kluka ano, tomu hlavu přejedu strojkem a už jsem se i naučila pěkně kolem uší tak to jde. Stříhala bych i Kristinu, ale ona se na ten náš společný den těší a už se z toho stala taková naše tradice, že ji o to nechi připravit a těch 40kč za stříhaní dám ![]()
náš malý byl poprvé u holiče ve dvou letech, a chodí od té doby pravidelně a rád - líbí se mu to. už když přišel od holiče poprvé, hlásil že chce jít ještě jednou…ale to je mezi dětmi asi výjimka co? ![]()
sama bych si netroufla, jsem kopyto a bála bych se že ho chudáka oškubu…ani doma nemám ostré nůžky…
Navíc nás jeho ostříhání nikdy nestálo víc než 50 Kč, takže žádná tragedie…
jednou jsme byli u kadeřnice, pak jsem mu ofinu šmikla doma sama (manžel furt sliboval, sliboval, že s ním zajde a skutek utek), ale nic jinýho, teď je chudák zarostlej, tak čekám, kdy se s ním manžel vydá (já s ním sama jít nemůžu a když pojedem i s miminem, nebude řvát jen „velkej“, ale i malej, protože je solidární s bráchou, a na to nemám nervy
)
ještě teda dodám, že malej řve fakt jak kdybychom ho vraždili, byť se mu vůbec nic neděje… Ale zatímco já byla ráda, že jsem vzala tu ofinu, kadeřnice mu to jakžtakž zvládla sestříhat celý
![]()
dceru (5 let) striham sama, konecky a ofinu. maleho (10m) jsme brali 2× strojkem a budem muset zas.
Ahoj do letošního září jsem si dceru stříhala sama má 3 roky, že jsme měla strach, že tam bude brečet nebo dělat scény, ale pak ji když jsem byla v září v porodnici vzal tatínek sám ke kadeřnici ostříhat ofinu a od té doby chodí pravidelně tam. A vůbec neprotestuje, tak chodí každý měsíc šmiknout konečky a ofinku. Doma už jen foukáme vlásky po koupání, že je má už dost dlouhé.
Já stříhám doma (u kadeřnice by asi nevydržel, musí jet pohádka a je kolem toho hromada keců, strojek vůbec nesnese), myslím, že hezky, naposledy se mi obzvlášť povedl - já bych nepoznala, že není od kadeřníka. Možná jsem skrytý talent ![]()