Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mám, používám především na letišti a teď možná i v létě kolem silnice. Je to fajn, dceri to nevadí. Jak bychom se na to měli dívat?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Pouzivate nekdo vodici batuzek ci ksiry na dite? Syn ma 2 a kousek a vazne o tom uvazuji alespon v krizovych zonach…Je hyperaktivni, porad utika, neposlusny..proste nepostoji..Je taky drazdivejsi, mel hodne tezky porod.Mam podezreni i na moznost ADHD, zatim psycholozka ale nestanovila, jen, ze je tekavy..Mam strach kolem silnic, nemuzu ho absolutne spustit z oci, ac mu neustale vysvetluji, co a jak kolem silnice a aut, presto je schopny tam jit.Vzdy jsem se na to divala blbe,ze.je dite na. voditku, ale vazne o nem. uvazuji kvuli bezpecnosti..nez dojdeme jen na hriste, je kolem sama silnice..Jak se na to divate?
Dítka na vodítkách občas vídám, nedívám se na to nijak, chápu, že je to potřeba. Normálně si ho poříď, jde o bezpečnost dítěte a tvé nervy. ![]()
Na vodítku jsem měla starší dítě tak od 1,5 roku do 3 let. Dcera tehdy odmítala chodit za ruku a nějak v klidu normálně s námi. Jak vyšla z domu, nabrala nějaký směr a hlavně rychlost. Jen jsme za ní běhali. Pro babičku navíc nepoužitelné, pro dceru vždy nebezpečné. Za ruku nešla, to by byl boj s řevem. Bylo to nebezpečné. Takže měla kšíry a vodítko
A byl klid. Co si kdo o tom myslel, mi bylo ukradené. Šlo o její bezpečnost. Vyrostla z toho
Dnes je to normální puberťačka
Takhle se tedy chovala v civilizaci, v lese byla vzorňačka ![]()
Taky jsem syna vodila na vodítku. Co si kdo myslel mi bylo jedno, nenechám si ho zabít jen proto, aby jiní blbě nekoukali.
Používám na mladší, protože nechce jít za ruku a poslouchat. Lidi sice koukají, ale za mě super. Prcka to baví a já se nerozčiluju ![]()
Lepší kšíry, jak elektrický obojek
klidně používej, lepší jak se pořád rozčilovat a honit ho…
Mé dítě mělo batůžek s vodítkem, ale strašně to nesnášelo
Respektive batůžek sám o sobě nevadil, ale jak jsem připla vodítko, tak jak kdybych na něm měla vzteklýho psa, dítě se bloklo a odmítlo chodit.
Diky.. tak poridim…a je lepsi batuzek ci voditko na ruku pro rodice a dite? Diky
A co pár na zadek, to tě nenapadlo? Je to zadarmo. Jinak se mi strašně líbí, že když je dítě nevychované a neposlouchá, tak je to okamžitě ADHD.
@Anonymní píše:
Diky.. tak poridim…a je lepsi batuzek ci voditko na ruku pro rodice a dite? Diky
ahoj. Ja mela vodítko na syna uz před 11lety a na dceru ho budu požívat zase (8měsíců). Lidi kteri blbě koukají jsou idioti. Za me vodítko super věc ![]()
Můj malej přesně v tutom věku 2 a kousek byl přesně to samé co poppisuješ, taky jsem už byla přesvědčená, že má ADHD, ale nechala jsem to být…vodítko jsme zkoušeli, ale to bylo ještě horší než bez něj
no a půl roku nato, se spravil
začal chodit za ručičku a tak nějak poslouchat.
Prostě vysvětlovat, nebát se mu lupnout na zadek, když to opakujete po x a hlavně vy buďte vklidu
ono ho to růstem přejde.
A vodítko zkuste, když se bude někdo blbě koukat, tak jednoduše, lepší když bude pozorovat dítě s vodítkem než dítě pod autem… ![]()
Chápu, že o tom uvažuješ, taky mám dvouletého, co má ještě moc malej mozeček k mooooc rychlým nožičkám
Zatím na to u nás nedošlo, protože jsme na malé vesnici a těch krizových situací je teda míň, ale ve městě jsem vděčná, že ještě vydrží relativně dlouho sedět přikšírovaný v golfkách, za ruku moc chodit nechce. Takže na tvém místě bych klidně pořídila a každej ať si myslí, co chce.
Ahoj,
Pouzivate nekdo vodici batuzek ci ksiry na dite? Syn ma 2 a kousek a vazne o tom uvazuji alespon v krizovych zonach…Je hyperaktivni, porad utika, neposlusny..proste nepostoji..Je taky drazdivejsi, mel hodne tezky porod.Mam podezreni i na moznost ADHD, zatim psycholozka ale nestanovila, jen, ze je tekavy..Mam strach kolem silnic, nemuzu ho absolutne spustit z oci, ac mu neustale vysvetluji, co a jak kolem silnice a aut, presto je schopny tam jit.Vzdy jsem se na to divala blbe,ze.je dite na. voditku, ale vazne o nem. uvazuji kvuli bezpecnosti..nez dojdeme jen na hriste, je kolem sama silnice..Jak se na to divate?