Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vyčetla jsem mu mnoho věcí .. Nadávala mu .. Řekla, že mě jen využil a lhal mi …
( věděla jsem, že mi lhal v prkotinách, ale ne v důležitých věcech )
Odešel ode mě se slovy: " Co ty máš za zkušenosti ? Já je mám. Už na to nemám nervy. Neozývej se mi. Nejsme, ani přátelé, nefunguje to. "
Probrečela jsem dny i noci … Nadávala mu, vysvětlovala, prosila … Všechno přes smsky. Vypnul si mobil a nereagoval na nic ..
Moje poslední smska byla: " Můžeš mě nenávidět, můžeš na mě mít vztek. Ale mě na Tobě záleží a vždycky bude. Pro mě jsi a budeš dobrý kamarád, o kterého nechci přijít. "
Pak jsem se mu neozývala .. Jednou od něj přišla smska: " To mi přišlo ( text ), tak už víš, kdo to na tebe hodil ? " ( důvod proč jsem na něj dny v kuse křičela a jemu došly nervy )
Byla jsem klidná, odepisovala s rozvahou a bez emocí ..
Dneska jsou to 3 týdny od našeho konfliktu a on se ozývá, ikdyž stylem: že mi pošle smsku, kterou mu někdo o mě napsal. Jinak nepíše, nevolá, nereaguje ..
Proč to dělá ? Ikdyž ví, že NECHCI, aby mi takové věci přeposílal ?
Vím, že jsem udělala chybu: když mě chtěl do vztahu, tak já odmítla ( byl na mě rychlý ), pak si našel jinou, my zůstali přátelé, pak milenci, ale přišlo se na nás, tak to utnul a zůstali jsme přátelé, velmi dobří přátelé ..
Držela jsem se, svoje emoce a city jsem uměla ovládat, ale jednou jsem to už nevydrřela: romantická básnička, pak výčitky, nadávky a hádka jak nikdy s nikým v životě ..
Když mi řekl: " Celou dobu jsem se rozhodoval mezi Tebou a jí, ale věk rozhodl. Nechci o Tebe přijít, zůstaneme přátelé, záleží mi na Tobě. " Hřálo mě to u srdíčka, ale později začaly hryzat obavy: co když jde o ubohý alibismus ? co když mě jen využil ? - A hádka byla na světě ..
Přitom pravda je taková, že ho miluji a beru ho takovýho jaký je.
Vodnáři milují svobodu nebo alespoň pocit svobody…pokud chceš vodnáře zpátky dej mu svobodu A VRÁTÍ SE…pokud chceš o něj přijít svazuj ho svým citem a svými výčitkami…asi tak ![]()
Nerozumím
![]()
Měli jste vztah, nebo jen podváděl svou patrnerku s vědomím, že se rozhoduje?? ![]()
Nevíme co jste si vyčítali, ani co jste si posílali za přeposílané pomluvy..
co na to napsat? ![]()
Pokud tě miluje, vrátí se..Pokud nemiluje, nevrátí - tak je to jednoduché - víc v tom nehledej.
Holky máte pravdu … Ani nevíte jak se stydím, jak jsem zklamala sebe samu: nadávala jsem mu dost hnusně a on mi jen řekl: " Jsi s prominutím blbá, přijdeš na to časem jakou chybu jsi udělala. Lituju, že jsem Tě potkal, to je můj nejhorší den, když mi zemřela žena a když jsem potkal Tebe. " Tyhle jeho slova mě moc bolela, proto jsem šla do protiůtoku a bylo mi jedno, že má za sebou těžké měsíce ( já měla taky a nikomu jsem to necpala, řešila jsem si svoje problémy potají a byla vždy jeho oporou a co udělá on ? hnusně a nesmyslně se mě zbaví - tak jsem to viděla ).
Bojím se, že se už nic z toho nevrátí .. Že na mě zanevřel .. Přitom já chci tolik vztah, milovat, být milována, pro někoho žít - jsem Ryba, to mluví za vše.
Když jsme se poznali, byli jsme oba nezadaní .. O ní mi řekl po měsíci co ji poznal .. Přesto ( já byla tehdy zamilovaná až po uši ) jsme si spolu začali nezávazně ( on chtěl ), ale já odmítla, zůstali jsme přátelé. Měsíce jsem se mu vyhýbala, zapomínala, tak na něj a lásku, ale nevydržela jsem to - stali se z nás přátelé - milenci, přišlo se na nás .. Bylo to lehký, jelikož nešlo jen o sex, choval se ke mě jak k partnerce i před lidma, který zná ..
Přišlo se na nás a on to utnul se slovy, že budeme dál přátelé. Měsíce jsme se neviděli, jen psali, volali .. Sešli jsme se a on mi řekl, že se celou dobu rozhodoval mezi náma, ale je praktik a 20 letý věkový rozdíl mezi námi je moc .. Že zůstaneme přátelé, protože o mě přijít nechce. Chtěla jsem s ním skončit, ale on odmítl.
Pak začalo terno ( jeho bývalka se nám mstila ) a dík tomu nám došly nervy, ač jsem mu byla půl roku oporou, tak nakonec i mě došly nervy ..
No já si myslí, že to není o tom jestli je to vodnář, ale tom jestli tě miluje. ![]()
kendy88 píše:
Když jsme se poznali, byli jsme oba nezadaní .. O ní mi řekl po měsíci co ji poznal .. Přesto ( já byla tehdy zamilovaná až po uši ) jsme si spolu začali nezávazně ( on chtěl ), ale já odmítla, zůstali jsme přátelé. Měsíce jsem se mu vyhýbala, zapomínala, tak na něj a lásku, ale nevydržela jsem to - stali se z nás přátelé - milenci, přišlo se na nás .. Bylo to lehký, jelikož nešlo jen o sex, choval se ke mě jak k partnerce i před lidma, který zná ..Přišlo se na nás a on to utnul se slovy, že budeme dál přátelé. Měsíce jsme se neviděli, jen psali, volali .. Sešli jsme se a on mi řekl, že se celou dobu rozhodoval mezi náma, ale je praktik a 20 letý věkový rozdíl mezi námi je moc .. Že zůstaneme přátelé, protože o mě přijít nechce. Chtěla jsem s ním skončit, ale on odmítl.
Pak začalo terno ( jeho bývalka se nám mstila ) a dík tomu nám došly nervy, ač jsem mu byla půl roku oporou, tak nakonec i mě došly nervy ..
Upřímně, co jsi čekala od chlapa co s Tebou podvádí jinou?
A kdyby tě opravdu miloval tak by žádný pomluvy neřešil.
Ale ne, nešlo o pomluvy. Šlo o to, že jeho ex mu začala dělat problémy, nejdřív mě, pak jemu, jeho rodině, přítelce .. Přehnala všechno, dalo se to na PČR, já mu byla oporou, sama jsem s ní měla tu " čest " a sama jsem s ní řešila osobní konflikt na PČR, dala mi pokoj, ale jakmile jsem začala pomáhat zase jemu, navážela se do mě, vyhrožovala mi a mě jako každou normální mladou holku a ještě zklamanou láskou dík zkušenostem z dřívějška, začalo hryzat v duši a dopadlo to, jak dopadlo: nejdřív jsem začala řešit ( což nemá rád ), začala jsem pitvat, házet na něj špínu, rozčilovat ho, nadávat mu, neustále se v něčem okolo ní rýpat a nakonec mu sprostě nadávat ..
Nevydržel, což chápu, ale já od něj potřebovala ujištění, že vše je o.k, že při mě dál bude ( vždycky to říkal ), ale tentokrát, když jsem to OPRAVDU chtěla to neudělal.
A pak mu o mě začaly chodit smsky od ní a on mi je přeposílá ..
Je pravda, že ještě předtím vším mě ta ex u něj pomlouvala a on to nebral na vědomí, prý mi věří ..
Ale stalo se, že já jsem ho v tom šíleném období ( leden až duben ) podrazil ( ne schválně ), ale stalo se a on mi řekl, že jsem ho moc zklamala a to byl vlastně počátek našich " rozporů ".
Víte, ta jeho ex mě nenechala na pokoji, poznala mě v srpnu a já neměla tušení jaká je to zákeřná svině - on mi to říkal, ale já mám svoji hlavu .. Tvrdila mi jak mě využije, jak mě odkopne a když to udělal, tak jsem si na něm " musela " vylít zlost pomocí hádek ..
Pár dní na to vyšlo najevo, že mi ve všem lhala ..
Promin, ale podle popisu bych rekla, ze je vam obema patnact.
Bude to znit tvrde, ale takhle se k sobe nechovaji lidi, co maji pred sebou perspektivni vztah a on se nechova jako nekdo, kdo te miluje. Precti si po sobe jeste jednou vsechno, cos napsala, je z toho dost jasne patrny, ze chtel sex a ne vztah. To, ze se k tobe chlap chova nezne a vodi te mezi lidi, jeste bohuzel vubec neznamena, ze te miluje a chce s tebou zit. A bohuzel uz vubec nejde o to, co je za znameni. Takze i kdyz te to ted asi boli, nech to byt a zapomen na nej. A pro priste, kdyz ti chlap navrhne, ze s tebou chce mit sex nebo nezavazny vztah, ty ho odmitnes a pak stejne sama prijdes, tak zaprve se strasne shazujes a zadruhe on chce porad jen nezavazny vztah a sex.
Jo a veta - „Zalezi mi na tobe, budeme pratele“ - kdyz jsi zamilovana, slysis jen tu prvni cast, ale dulezita je ta druha, ktera rika - nechci s tebou mit vztah. Predstav si, ze ty to rikas klukovi, kteryho mas sice rada jako kamarada, ale zit s nim nechces. Se stejnyma pocitama to ten tvuj vodnar rika tobe.
Tak proč když jsem chtěla odejít i jako kamarádka mě nepustil ? Věděl, že ho miluju. Všichni říkali, že i on je zamilovanej, to, že mi to říkal je vedlejší .. Ale bylo to tak a potom co uklouznu a zklamu ho na mě vybalí tohle: rozhodoval jsem se ..
Proboha, kdyby chtěl sex, jen sex, tak měl, kteroukoli, kterou chtěl. U mě věděl, že mi jde JEN o vztah - x krát jsem mu to opakovala, tvrdil mi to samý.
Když se ta jeho ex na mě ptala, tak řekl, že mi nechce ublížit, má mě rád, záleží mu na mě, chce mě, ale věk je pořád problém.
POŘÁD, to jsem slýchala neustále POŘÁD věk. Copak nechápe, že mě šlo a jde jen o vztah ?! A to, že jsem s ním spala - jo, třeba jsem se shodila, ale já byla zamilovaná jak malá holka, měsíce jsem se mu vyhýbala, ale nešlo to .. Pak už ne, strašně mi chyběl.
Vyhýbat se mu ? Těžko, jsme sousedi.
Ja ti rozumim, presne tyhle otazky jsem si v minulosti u ruznych kluku pokladala taky, jenze jim vsem bylo osmnact. Rict ti muzu jen jedno, neptej se proc, jsou to proste chlapi. Skoncilo to a on te nechce a hlavne ty bys ani nemela chtit jeho - chces spolecny zivot s clovekem, co s tebou takhle jedna? Co se rozhoduje, jestli byt s tebou nebo s nekym jinym? Co se urazi, odchazi, preposila ti smsky a to tvrdis, ze je to o dvacet let starsi chlap, proboha uz by mel mit snad rozum a ty taky! Nic ti neradim, nebudu ti rikat takovy ty vety, ze to preboli, ze neni jedinej atd., vim, jak takovy vety v tu chvili clovek nenavidi. Ale je to tak, tohle fakt neni perspektivni vztah a chlap, aspon podle toho, co popisujes a opravdu nema vyznam ptat se proc.
ahoj kendy!
holj, které to čtete, mohly byste mi prosím přeložit o co v tom vztahu jde?
kendyiny příspěvky čtu ale pořád mi to celé nedává úplně smysl
, třeba od někoho jiného to pochopím.
kendy - jestli je vodnář, je úplně ukradené. kdyby se lidi dali kategorizovat a jejich reakce předvídat podle měsíce kdyv se n arodili, bylo by po problémech.
![]()
Přeposílá, ale má k nim důvod - byly dost důležitý, nikoli žádný pomluvy nebo drby. Jenom že jeho dcerušky, který jsem taky chránila, a který jsou 19 a 21 let starý mi taky nepřidaly: chtějí mě odstranit díky ex, která jim o mě nakecala samý kydy ! Holčičky o mě tatínkovi měsíce lhaly a já to nevěděla .. Jo, nechce, ale já chci přátelství. Když jsem chtěla VŠECHNO ukončit odmítl, že ne, že mu na mě záleží, budeme přátel a bla bla, vzala jsem to vážně a měla jistotu, že nepůjde o sex, vzala jsem to smrtelně vážn, když mě odkop kvůli tomu, že jsem na něj byla hnusná, tak to mě hodně vzalo - nebylo daleko od toho skonšit se životem a nebo se vykašlat na školu.
Nemohla bych být s chlapem co má jinou, teda pokud jsem to pochopila správně.
Vodnář..ryba..není to jedno? Podle mě jsou horoskopy na nic. Na mě třeba vodnář vůbec nesedí, jsem opak…a ani si partnera nehodlám vybírat na základě toho, jaký je znamení.
harpyje píše:
ahoj kendy!holj, které to čtete, mohly byste mi prosím přeložit o co v tom vztahu jde?
kendy - jestli je vodnář, je úplně ukradené. kdyby se lidi dali kategorizovat a jejich reakce předvídat podle měsíce kdyv se n arodili, bylo by po problémech.
kendyiny příspěvky čtu ale pořád mi to celé nedává úplně smysl, třeba od někoho jiného to pochopím.
Ja uz tomu taky nerozumim, jediny, co jsem pochopila, ze dotycny uz proste s dotycnou byt ve vztahu nechce a nechce.
Kendy - reci, ze nebylo daleko skoncit se skolou nebo dokonce se zivotem, svedci akorat o tom, ze jsi extremne nevyrovnana osoba, v zivote se ti muzou stat mnohem zasadnejsi veci a takhle se problemy neresi.
A pamatuj si jedno - pokud budes chtit zustat v „pratelstvi“ s nekym, koho porad milujes a on tebe ne (at uz budes tajne doufat, ze on si uvedomi, jak jsi skvela a jak se k sobe hodite a ze vek nehraje roli, nebo ne), tak ti garantuju, ze budes trpet, i kdyz mozna budes mit zpocatku pocit, ze jsi v pohode, ze je vsechno fajn a skonci to ve chvili, kdy ty bud nekoho noveho potkas, coz bych ti prala, ale pravdepodobneji on nekoho potka a pak s tebou bud ukonci vsechny kontakty, protoze o prave pratelstvi neslo nebo ti naopak bude pri pratelske kave vypravet o te druhe a to pak teprve doopravdy boli.