Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@berry4 tak o tom žádná, jmen jsou mraky…však každému se líbí něco jiného ![]()
V pripade, ze mate mekke prijmeni, volila bych Richarda
a v pripade, ze vy s manzelem nerackujete ![]()
Jinak se mi libi obe jmena, ja teda tolik VOjtechu zase neznam ![]()
@dinulka píše:
My máme Richarda, jsem spokojená. Doufám, že on bude taky…je to tvrdší jméno, ale je to zatím přerostlé mimino, tak se stejně používají různé zkomoleniny-Ríša, Rišák, Rišulín…když to ale myslím fakt vážně, volám Richarde
.
Rišulín
![]()
Já nevím, mně těch Vojtů zas tolik nepřijde… Znám víc Sebastiánů, Samuelů a pod. než Vojtů… ![]()
@koščička já mám Richarda, takže Tobě napíšu Vojtěch, nechci aby jich bylo moc ![]()
Obě jsou hezké, ale Vojtěchů je teď poměrně hodně ![]()
@Acinore píše:
Vojtíšekoslovení „Ríšo“ je děsný…a jak jinak říkat Richardovi?
já mu říkám Richarde (kupodivu
a pak taky sto a jedním jiným způsobem. Já neříkám to R a říkám: Išo, Išulo, Išulíne atp. Manžel mu zas říká Richarďáku. Když zlobí je to Richardson. A jinak je to taky bobek, bobísek, mumínek, zaltíčko atd… Jako na milé oslovení přeci není potřeba to nutně dělat z toho jeména
Otázka je jak budu jednou říkat druhému ![]()
Ríšo mi z pusy nejde, ale nepřijde mi to nijak hrozné. Proč. Jako Michalové jsou taky Míšové. A ono Vojtíšek, Kubíček, Maxíček… Nevím, mě ty zdrobnělinky u těch klučičích jmen přijdou všechny divné.
Jinak my jsme to jméno volili právě kvůli ušišlanému a měkkému (zdrobnělina) příjmení.
Příspěvek upraven 08.11.13 v 20:44
@LadyTommy @kate02 tak určitě je Vojtíkú víc než Ríšú… si myslim… je to naše první, v okolí samé holky, na písek jsme šmírovat nechodili, takže přesnou představu o počtech nemám ![]()
Richarda mám tátu a bráchu, na sv. Vojtěcha zase narozky ![]()
Za mě asi Ríša, bratrovi naše babi říkala Richardku, jemu samotnému v pubertě trochu přeskočilo a začal si říkat Richie nebo Dick (kdo umí anglicky, tak se pobavil -jemu to ještě lichotilo ![]()
Tak mrknete na statak, tech Vojtechu jsou mraky. Vim, ze nebude jmeno, ktery nikdo nema, ale mit 4 vojty ve tride a z toho jeden syn, to by se mi nelibilo ![]()
@summersun tak ono to v angličtině není tak vtipné, jak se tu traduje. Je to asi tak vtipné jako když někdo řekne Robertek, že.
Většina anglických Richardů jsou Dickové.
Manžel malému občas říká Ričrde a přišlo mi to ze začátku divné, ale když pak vidím toho malého špunta, tak mi to k němu i jde. Je to trochu nadsázka.
V okolí mají všichni Vojtěchy, Adamy, Daniely. O pár pátků starší Tobiáše, Tadeáše, Maxmiliány. Originalita jako stehno
.
Richard je super
.
Hlasuju pro Richarda. Vojtěchů se rodí mraky, tak aby pak nebyli na základce čtyři v jedné třídě ![]()
@Myrha píše:
@summersun tak ono to v angličtině není tak vtipné, jak se tu traduje. Je to asi tak vtipné jako když někdo řekne Robertek, že.Většina anglických Richardů jsou Dickové.
Manžel malému občas říká Ričrde a přišlo mi to ze začátku divné, ale když pak vidím toho malého špunta, tak mi to k němu i jde. Je to trochu nadsázka.
Jo, jo…souhlasím, mě to taky funny nepřišlo, ale on se v 16 cítil jako king…měl někde na netu přezdívku bigDick. Já mám syna Davida, a občas ho oslovím Dejve, Dejvide.
@Oudrey píše:
Tak mrknete na statak, tech Vojtechu jsou mraky. Vim, ze nebude jmeno, ktery nikdo nema, ale mit 4 vojty ve tride a z toho jeden syn, to by se mi nelibilo
No, tak teď vypadám jak opakovací klapací kufr. Aniž bych si četla tvůj příspěvek, tak jsem napsala v podstatě to stejné ![]()
A co neco tretiho? Krom Jakuba
zkus si projit jeste jednou kalendar. Ten Risa je fajn, jen je problem, kdyz dite rackuje ![]()