Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@summersun píše: …Největší sílu měl náš děda, jmenoval se Bohumír, byl prostě přirozená hlava rodiny…
No ale že to jméno zní zatraceně silně! ![]()
Sice jeho význam může být „boží mír“, takže je to o míru, ale ten se občas dělal i mečem, že? No a mít ve jméně „Bůh“, to má pěkné grády. ![]()
Za mě Richard, ale Ríša se mi nelíbi.
U nás mu tak nikdo kupodivu neříká, ani u doktora prostě nikde
Ale záleží na příjmení, k našemu se to vyloženě hodilo
Richard Lvi srdce ![]()
A byl dobry postreh s tim komolenim…znam Vojtecha a v anglictine s tim mel teda problemy, nikdo to nemohl vyslovit…
@andy266 píše:
Za mě Richard, ale Ríša se mi nelíbi.U nás mu tak nikdo kupodivu neříká, ani u doktora prostě nikde
Ale záleží na příjmení, k našemu se to vyloženě hodilo
To je to, jak ho představíš, tak se mu říká
Moje doktorka na syna zkoušela jakýsi patvary a pak se divila, že nereaguje…od doby co mu říká, tak jak my nebo jak se nazývá on sám, tak nemá problém. A pak přijdou chytrolínky, který budou vždycky tvrdit, že ti tak určitě někdy někdo řekne…a řekne, ale není přece nic jednoduššího než daného člověka opravit a on už si dá příště sakra pozor…většinou ![]()
My budeme strašně neoriginální a zvolíme Vojtu:) Richard se mi líbí taky, ale nedala bych ho, k našemu výrazně českému příjmení se moc nehodí:)
Upřímně, nevidím nic zvláštního na tom, že se ve třídě sejde víc dětí se stejným jménem. Na ZŠ jsme měli ve třídě čtyři Petry (kluky) a nikdo se kvůli tomu nevzrušoval. Naopak mi to přijde snad i lepší, než mít jméno, které znáte akorát z doslechu a v celém vašem okolí nepotkáte nikoho, kdo by ho měl taky. Ale to možná ti s normálním jménem nepochopí:)
@koščička píše:
Vojtěch nebo Richard? Mě se líbí obě a nemůžeme se doma shodnout…
Tak pro zajímavost, které z nich vede u vás?
Richard - význam je „mocný vládce“ ![]()
@Luminel píše:
My budeme strašně neoriginální a zvolíme Vojtu:) Richard se mi líbí taky, ale nedala bych ho, k našemu výrazně českému příjmení se moc nehodí:)Upřímně, nevidím nic zvláštního na tom, že se ve třídě sejde víc dětí se stejným jménem. Na ZŠ jsme měli ve třídě čtyři Petry (kluky) a nikdo se kvůli tomu nevzrušoval. Naopak mi to přijde snad i lepší, než mít jméno, které znáte akorát z doslechu a v celém vašem okolí nepotkáte nikoho, kdo by ho měl taky. Ale to možná ti s normálním jménem nepochopí:)
U nás žije kluk jménem Richard Opočenský a nikomu to nepřijde divné ![]()
@Marjorie_Simpson Tak to je hezký, tak koukám, že se to jméno hodí i k českému příjmení:))
@Acinore píše:
Vojtíšekoslovení „Ríšo“ je děsný…a jak jinak říkat Richardovi?
Mně se to naopak moc líbí, zvlášť u dítěte. ![]()
@Marjorie_Simpson píše:
U nás žije kluk jménem Richard Opočenský a nikomu to nepřijde divné
Jo, to zní dobře. Ale fakt ne ke každému českému příjmení to jde, to je jasný. ![]()