Vojtěch nebo Richard

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
8.11.13 20:55

Já manželovi říkám normálně Richarde, má to nejradši…nemusí moc Ríšu z dětství. Ale jinak říkám i Ričí, Rikárdo - to je spíš ze srandy, ale nevadí mu to. Taky mu říkám někdy Íšo, tak mu říká kamarádky dcerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
8.11.13 20:56

Máme taky Richarda, takže určitě Richard, Ríšánek, Ríšulka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.11.13 20:57
@koščička píše:
Tak příjmení máme měkké, ušišlané-dva háčky… a jak říkáte, Vojtíků jsou mraky, ale jméno je to krásné:) Richard je užasně znělé…

Hmm, asi ani jedno. :think: Promiň. :nevim:

Vojta, je měkké jméno, mazlivé (Vojta, Vojtíšek, Vojťulka). K měkkému příjmení bych ho teda nedávala. Přece jen bych pro chlapa chtěla něco, ať to má silu.

Richard je sice tvrdé jméno, silné, ale na druhou stranu jeho zdrobněliny (Ríšo, Rišánku, Rišulo) má zase další ušišlaný háček. Takže v kombinaci s ušišlaným přijmením teda nic moc.

Zkusila bych hledat jiné. Co nebude ani moc měkké, ani moc ušišlané… (Martin, Jan, Marek, Petr, Zdenek, Roman, Patrik…?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
8.11.13 20:59

@opinka :lol: Ale ono to tak je. Tech Vojtechu jsou mraky. Ja jsem ted v okoli napocitala 12 mladsich 3 let :roll: Vzdyt je tolik hezkych jmen :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
8.11.13 21:02

@Oudrey Mně už to taky připadá takové bez fantazie. V našem okolí pořád dokola: Vojtěch, Matyáš, Tobiáš, Tadeáš. Trochu nuda, ne? Stačí zalistovat kalendářem a hned člověk vidí něco zajímavého: Richard, Jindřich, František, Jáchym, Šimon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
8.11.13 21:04

Ahojky, mám doma Ríšu, všichni se divili, proč takové silné jméno i k celkem tvrdému příjmení, ráčkování neřeším, prostě jsme se na jménu shodli, neprzníme ho žádnými zkomoleninami, všechny naše děti oslovuji jemně jejich jménem, pokud přísně tak v normálním znění a mají každý jednu přezdívku. Vojtů je opravdu požehnaně a jelikož pracuji ve školství, tak jsem byla vděčná, když mělo dítko normální jméno nepodléhající momentálním trendům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
8.11.13 21:07

Holky Vojtěch je sice hezké české jméno, jenže žijeme v kosmopolitním světě a naše děti se mohou ocitnout kdekoliv…už i pro to jsem pro Richarda. Nikde nikdo to nebude komolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
8.11.13 21:09

@opinka Jachym je moc pekny. :dance: Ale jak mu rikat jinak, nez Jachyme? :think: šimon je hezky, ale libi se mi na dite, na dospelyho moc ne :nevim: Jindrich je taky moc pekny a ohebny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.11.13 21:10
@summersun píše:
Jo, jo…souhlasím, mě to taky funny nepřišlo, ale on se v 16 cítil jako king…měl někde na netu přezdívku bigDick. Já mám syna Davida, a občas ho oslovím Dejve, Dejvide.

Dejv se mi na Davida líbí. David je fajn jméno, až na ten svátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
8.11.13 21:11

@RyBANA Rikárdo říkám občas taky - malému tak říká jeden můj oblíbený kamarád - teoreticky to zní divně, ale fakt je to asi o tom, jak to člověk cítí a myslí. Pak jsou hezká všechna jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
8.11.13 21:14

A k té tvrdosti a síle jména…zrovna u nás v rodině to moc nefunguje. Brácha ani táta zrovna silné osobnosti nejsou. Táta je takový flegmatický dobrosrdečný medvěd a brácha klasický benjamínek vyčůránek. Největší sílu měl náš děda, jmenoval se Bohumír, byl prostě přirozená hlava rodiny. Zrovna dneska by měl svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104

@opinka Šimonů jsou mraky

A hlavně fakt je to individuální - já třeba nemám ráda jména kde se dostane rk k sobě.

A celý život bojuji s Jindřichem - bratr - moc se mi to nelíbí a nevím jak mu říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372

@Oudrey No, na Jáchyma se toho asi nedá moc vymyslet. Znám jednoho, na mimino se volalo „Jájo“, potom už jen Jáchym nebo Jáchymek.

Jinak Richarda znám jednoho, je moc prima a říká se mu „Riči“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
8.11.13 21:16

Určitě Vojtěch!!

• Citovat
  • Upravit
5372
8.11.13 21:16
@Myrha píše:
@opinka Šimonů jsou mraky

Jooo? Vidíš to, já neznám vůbec žádného. Asi to u nás v kraji není populární :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze