Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, co porafit..
Bud to Res rozvodem, nebo si myslím, ze by ses musela smířit s výskytem milenek i dobudoucna.
ME by nastvalo už to, ze si můj muž nasel takovou blbku, která vola manželce..
Nevím, zda bych mu věřila ,že milence nic nesliboval..to může být zase jen jeho verze pro tebe..Ale to je vlastně jedno..
Pokud nyní nevíš ,co máš dělat nedělej nic..
Prostě to nech zatím tak jak to je..manžela nevyhazuj, to asi není řešení - on sám o to nestojí a ty zatím nevíš, co budeš do budoucna chtít.
Nemusíš se přece rozhodovat hned..
Důvěra byla nalomená již před tím, takže váš život po této události by byl asi více než disharmonický..Samy víte ,kde máte problémy - těžko radit, jak budete dál šťastní..
Přeju ti hodně sil při rozhodování. Chce to čas.
Ale milenka není blbka, právě naopak. Počítám, že manžel se cuká odejít definitivně od ženy a proto to vzala do vlastních rukou a počítá, že mu pomůže manželka tím, že ho kopne do zadku ![]()
řekla bych, že milenka se mu chtěla za něco pomstít nebo ho donutit k odchodu od tebe…jinak neporadim, kazdopadne preju hodne sil
V podobné situaci jsem byla, ale opačné. Já byla ta milenka. Měl dvě děti, vlastně tři z prvního manželství ještě dceru. Sliboval hory doly apod. Já se do něj opravdu zamilovala. Jeho manželka na to přišla a byla to ona, kdo mi začal vypisovat, volat apod. Řekla jsem mu, ať se rozhodne. On, že chce být se mnou. Nakonec to dopadlo tak, že jsme se na něj vykašlali obě. Podváděl ji ještě dříve přede mnou. Mě tvrdil, že mají oddělené ložnice, jí zase, že to se mnou skončil, že jsem byla jeho největší omyl. Sešli jsme se a ona mi pustila nahrávky, co jí navykládal a ona si je nahrála na telefon. Byla jsem v šoku.
Teď jsme kamarádky, sice je o 10 let starší než já. Ona si našla přítele, který je k ní úplně pozorný a já mám pocit, že doma mám toho nejlepšího chlapa.
Protože jsme všichni z jednoho města, vidíme ho často pokaždé s jinou slečnou.
Vím, že to není rada, možná jsem ti ještě přitížila, ale on se nepolepší. Jsi mladá ženská a pokud to doma nebude klapat, děti nebudou šťastné, i když budou mít oba rodiče pod jednou střechou.
Anonymní píše:
V podobné situaci jsem byla, ale opačné. Já byla ta milenka. Měl dvě děti, vlastně tři z prvního manželství ještě dceru. Sliboval hory doly apod. Já se do něj opravdu zamilovala. Jeho manželka na to přišla a byla to ona, kdo mi začal vypisovat, volat apod. Řekla jsem mu, ať se rozhodne. On, že chce být se mnou. Nakonec to dopadlo tak, že jsme se na něj vykašlali obě. Podváděl ji ještě dříve přede mnou. Mě tvrdil, že mají oddělené ložnice, jí zase, že to se mnou skončil, že jsem byla jeho největší omyl. Sešli jsme se a ona mi pustila nahrávky, co jí navykládal a ona si je nahrála na telefon. Byla jsem v šoku.
Teď jsme kamarádky, sice je o 10 let starší než já. Ona si našla přítele, který je k ní úplně pozorný a já mám pocit, že doma mám toho nejlepšího chlapa.
Vím, že to není rada, možná jsem ti ještě přitížila, ale on se nepolepší. Jsi mladá ženská a pokud to doma nebude klapat, děti nebudou šťastné, i když budou mít oba rodiče pod jednou střechou.
gratuluju, super reseni ![]()
Ano, asi milenka chtěla řešit věci, které jí nepřísluší. Manžel ví, že bych ho tu nedržela, kdyby chtěl opravdu odejít. A pomsta z její strany..možná ano. Napsala jsem jí, že jí ho s radostí pošlu jestli má zájem, na což odpověděla, že ho nechce, ale manželovi pak psala, jak má hodnou manželku, že jí ho chci poslat a že má u ní dveře otevřené, pokud má o ní zájem, že ona by ho brala.
Jak to všechno bylo a co naslibovali nevím a nebudu po tom pátrat.
Zatím to nechávám plynout, vyslala jsem ho s dětmi ven, abych měla chvilku pro sebe.
Nevím jestli by nám nějaký psycholog mohl pomoci…Nechci žít v nefunkčním vztahu, ale když se rozhlédnu jen tady po diskuzích, je nevěra žhavé téma v mnoha rodinách. Když už si teda musel odskočit, nechápu proč to nezařídil tak, abych se nic nedozvěděla, je to vůl.
Já myslim že milenky teda měl celej váš vztah jen hrstka se ozvala,né každá by to udělala.Pokud dokážeš žít s tím že nejsi jediná ale že se vrací k vám domu a jinak jste spokojená rodinka tak ho nevyhazuj.
Asi bych si s ním teda domluvila jasná pravidla že vracet se bude domu a váš vztah to nenaruší.
Já bych to teda nevydržela,ale věřím že fungovat to muže když to tak budeš brát .
Držim moc palce.já bych mu asi ukopla nákou část těla ![]()
Anonymní píše:
Ano, asi milenka chtěla řešit věci, které jí nepřísluší. Manžel ví, že bych ho tu nedržela, kdyby chtěl opravdu odejít. A pomsta z její strany..možná ano. Napsala jsem jí, že jí ho s radostí pošlu jestli má zájem, na což odpověděla, že ho nechce, ale manželovi pak psala, jak má hodnou manželku, že jí ho chci poslat a že má u ní dveře otevřené, pokud má o ní zájem, že ona by ho brala.
Jak to všechno bylo a co naslibovali nevím a nebudu po tom pátrat.
Zatím to nechávám plynout, vyslala jsem ho s dětmi ven, abych měla chvilku pro sebe.
Nevím jestli by nám nějaký psycholog mohl pomoci…Nechci žít v nefunkčním vztahu, ale když se rozhlédnu jen tady po diskuzích, je nevěra žhavé téma v mnoha rodinách. Když už si teda musel odskočit, nechápu proč to nezařídil tak, abych se nic nedozvěděla, je to vůl.
Já si naopak myslím, že psycholog je jediný, kdo vám může v současné situaci pomoci - ani jeden totiž nevíte, co vlastně chcete dál. Psycholog vám oběma (ale hlavně tobě) pomůže uspořádat myšlenky a ujasnit si, co vlastně dál chceš, jestli jsi schopná dál s ním žít a jak by to asi tak probíhalo.. Myslím, že ty sama rozhodně nejsi v tuto chvíli schopná vymyslet, co dál..
Nebýt dětí, řekla bych ti, neřeš to a kopni ho do z..u.. Takhle s ohledem na děti - určitě běžte k psychologovi
Držím palce, ať už se rozhodneš jakkoli ![]()
Anonymní píše:
rozhodnout se musíš sama. Každopádně bych u něj nezůstávala jen kvůli dětem, aby měli kompletní rodinu… musíš chtít ty sama s ním být, pokud s ním zůstaneš.
Máma byla s tátou spousty let jen kvůli nám, dětem. A jak toho lituje, když jsme jí už jako dospělé řekly, že jsme o jejich problémech stejně věděly, i když jsme byly děti a nelíbilo se nám to… vlastně já v 16 letech jsem jí poprvé řekla, proč se nerozevede. Když mi bylo 17, tak se rozvedli ![]()
milenka je vychytralá až až..manžel se cukal, tak volala tobě a doufá, že ho vykopeš a ona bude mít volnou cestu..a já bych to i tak udělala, pokud ti manžel nekecá, bude to pěkná semetrika, takže já bych mu sbalila kufry a ať si táhne za ní..on pozná, co měl doma za poklad..pokud to není první ulet, udělá ti to za čas zas a to já bych už nechtěla…
Já bych se děsila toho, jakou pohlavní chorobou mě nakazí. Nejedná se o úlet. Tvůj muž to dělá plánovaně. Takže já bych vztah ukončila. A nechala se vyšetřit na pohlavní choroby. Čert ví, kolik těch partnerek měl. ![]()
Chodím sem už nějaký čas, ale diskuzí se moc neúčastním.
S manželem jsme 6 let, máme dvě malé děti a jedna bokovka už během našeho vztahu byla…zamiloval se a chtěl odejít za hlasem svého srdce. Nakonec zůstal a snažili jsme se tak nějak žít. Nebylo to lehké, vztah už byl narušený nedůvěrou, přesto jsem se snažila v ničem nehrabat, nepátrat, prostě důvěřovat. Poslední dobou jsem cítila, že se něco děje, akorát jsem to neuměla pojmenovat. Až do včerejška, kdy mi zavolala nějaká žena, že za ní můj manžel občas jezdí a že si plánují společnou budoucnost. Hovor jsem ukončila, protože děti křičely a nebylo slyšet vůbec nic. Pak mi poslala ještě nějaké sms. Volala jsem manželovi, že mi volala paní a že si o tom doma promluvíme. Přijel večer a čekal nás rozhovor. Asi je lepší, že jsem ho neviděla bezprostředně potom, protože bych za sebe neručila, ten čas mi dal prostor si tak nějak utřídit myšlenky. Když se to stalo poprvé, byla to pro mě hrozná rána, bolelo to, ale teď jsem od začátku cítila strašný vztek. Nedělala jsem scény, naopak jsem měla v hlavě klid, žádné zmatené myšlenky. Takže fakta: znají se dlouho, ale začli si spolu před nějakým měsícem, žádnou společnou budoucnost jí nesliboval, prostě v tu dobu náš sexuální život ho neuspokojoval co se týče jeho frekvence a tak s ní prostě ujel. Vídali se cca dvakrát za měsíc, ale podle všeho pokaždé spolu nepsali, protože v tu dobu ještě u ní bydlel manžel, se kterým se rozváděla. Počítal s tím, že ho vyhodím, ale k ní jít nechce. Myslím, že vztah jsme měli dobrý, na všem jsme se byli schopni dohodnout a je pravda, že frekvence sexu není moc častá, to uznávám. Manžel je hodně sex.založený a nejradši by to měl několikrát denně, což pro mě je neúnosné, jsem za celý den utahaná a večer odpadám. A co teď? Není to o tom, že bych s dětma neměla kam jít a že bych na něm byla existenčně závislá, ale musím se přiznat, že teď jednám v první řadě s ohledem na děti, nechci jim bourat rodinu, protože jinak nám to klapalo. Když se ho zeptám, co chce, tak to neumí přesně definovat, ale odejít od nás nechce, spíš asi čeká, jak se k tomu postavím já. Já taky nemám o budoucnosti zatím jasnou představu, nevím jestli to může fungovat dál a za jakých podmínek. Myslím, že ho to mrzí, ale to je tak jediná polehčující okolnost. Bohužel po tom všem mu nevěřím, nevím jestli by šla důvěra obnovit. Chci si dát čas na rozmyšlenou co dál..pokud bysme spolu měli zůstat, nastavit nějaká pravidla. Nechci se užírat pochybnostma. Vím, že nikde slídit nebudu, ale taky si nějak nedokážu představit náš případný sex, život, protože teď mám opravdu blok. Nelehká situace.
Taky nechápu tu ženu, že zavolá ženě svého milence…mě to přijde jako drzost.