Volba délky RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
volba délky RD
Dobrý den,pracovala jsem od 01.10.2003, 4.10.2007 jsem šla na nemocenskou s rizikovém těhotenstvím a od 10.01.2008 jsem nastoupila na PPM,dcera se narodila 02.03.2008 a měla jsem na ni 3 letou variantu.mezi tím jsem otěhotněla a po zrušení mateřské na první dítě jsem začala pobírat od 29.10.2010 ppm na druhé dítě.Které se narodilo 23.12.2010.Chci si zvolit opět 3 letou variantu,ale nevím jěstli mám na ní nárok. Prej na dosažení musí být mezi dětmi odpracovaných 210 hodin.Tak prosím o radu co je na tom pravdy. jsem stale zaměstnana,(smlouva na dobu neurčitou) ale naposledy jsem pracovala před nástupem na nemocenskou s rizikovým těhotenstvím s první dcerou 4.10.2010. jde mi o to jěstli mám nárok na 3 letou variantu RD. Moc děkuji za odpověd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lolise, odkud máš takové chybné informace? Zajímalo by mne, kdo takti lidem kecá ![]()
Ta podmínka, že mezi dětmi musíš mít odpracovaných 21hodin je nesmyslná.
Budeš si moct vybrat délku RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky by me to zajimalo ted cekam prvni mimco a po skonceni prvni RD bych rada navazala hned na druhou (mozna) a taky nevim jeslti si budu moct vybrat 3 letou variantu kdyz pracovni smlouvu jsem mela na dobu urcitou do prosince (nyni jsem na nemocenske)..tudiz nejsem zamestnana…Muzu teda po skonceni prvni RD na 3 roky jit hned na druhou taky na 3 roky?
zakladatelce se omlouvam za muj dotaz
Ale kamaradka nestihla porodit do konce prvni RD a po roce jde na druhoua do ty doby byla nezamestnana a nema narok na 3 roky jen na 4
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti stále trvá pracovní poměr, tak máš nárok zase na PPM i 3.letou variantu.
Pokud pracovní poměr netrvá, tak nárok není(můj případ)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
taky by me to zajimalo ted cekam prvni mimco a po skonceni prvni RD bych rada navazala hned na druhou (mozna) a taky nevim jeslti si budu moct vybrat 3 letou variantu kdyz pracovni smlouvu jsem mela na dobu urcitou do prosince (nyni jsem na nemocenske)..tudiz nejsem zamestnana…Muzu teda po skonceni prvni RD na 3 roky jit hned na druhou taky na 3 roky?zakladatelce se omlouvam za muj dotazAle kamaradka nestihla porodit do konce prvni RD a po roce jde na druhoua do ty doby byla nezamestnana a nema narok na 3 roky jen na píše: Více
Je to úplně jedno, při druhém dítěti nebudeš mít na PPM nárok a šla bys taky rovnou na 4 letý RP bez ohledu na to kdy se narodí, protože ti netrvá pracovní poměr. Abys nárok opět získala, tak bys musela nastoupit do práce a mít zase těch 270 odpracovaných dní za poslední 2 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ajaj to je teda na prd na 4 roky fakt ne…vim ze na materskou narok neni jen na rodicovskou.
Pak se to da resit akorat tim ze nastoupi manzel na 3 roky a hned dalsi den se to prehlasi na me
takhle to budou delat znami prave
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
švagrové to prej řekla ženská na socce.Končila jí pracovní smlouva a šla na nemocenskou s rizikovým těhotenstvím malej se ji narodil 8.2006 a sním byla na 3 leté a další syn se jí narodil 5.2009 a s ním šla na 3 leté a ted ji ju sebrali a dali na 4 letou variantu.prej že mezi dětmi musí mít obdělaních 210 hodin.Nevim no,nerozumim tomu. Ale myslím že jí to stopli jelikož jí skončil pracovní poměr a já doufám že mě to 3 leté daj,muj pracovní poměr stále trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lolise píše: švagrové to prej řekla ženská na socce.Končila jí pracovní smlouva a šla na nemocenskou s rizikovým těhotenstvím malej se ji narodil 8.2006 a sním byla na 3 leté a další syn se jí narodil 5.2009 a s ním šla na 3 leté a ted ji ju sebrali a dali na 4 letou variantu.prej že mezi dětmi musí mít obdělaních 210 hodin.Nevim no,nerozumim tomu. Ale myslím že jí to stopli jelikož jí skončil pracovní poměr a já doufám že mě to 3 leté daj,muj pracovní poměr stále trvá.
Pak je to jasné, jen to známá zkomolila… jí netrval pracovní poměr, tudíž by musela mít před druhým dítětem odpracovaných 270 dní.
A 3 letou variantu neměla, to si jenom myslela, že má, protože tím, že neměla nárok na PPM, tak ji volit nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha,takže já budu moct jít na 3 letou variantu,když muj pracovní poměr stale trva a pobíram i ppm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lolise píše:
aha,takže já budu moct jít na 3 letou variantu,když muj pracovní poměr stale trva a pobíram i ppm.
Já myslím, že jo. No a nejlepší bude, když si dojdeš na sociálku kam spadáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No uvidíme. Jěště se chci zeptat,do jaké doby je třeba si vybranou variantu dělky mateřské zvolit? V květnu mě bude končit PPM a budu žádat o RD což malá bude mět necelích 5 měsícu. Stačí o to zažádat při vyřizování RD nebo se musí už dřív. Děkuji za odpověd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lolise píše:
No uvidíme. Jěště se chci zeptat,do jaké doby je třeba si vybranou variantu dělky mateřské zvolit? V květnu mě bude končit PPM a budu žádat o RD což malá bude mět necelích 5 měsícu. Stačí o to zažádat při vyřizování RD nebo se musí už dřív. Děkuji za odpověd.
Já tu volbu dávala spolu s žádostí o RD a o ten jsem šla žádat zhruba měsíc před ukončením PPM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:lolise píše:Já tu volbu dávala spolu s žádostí o RD a o ten jsem šla žádat zhruba měsíc před ukončením PPM
provedla sem to přesně takhle radši dřív než pozdě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit