Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.Chci se zeptat, zda nevíte, jestli je možné, aby byl partner se mnou celou dobu před samotným porodem a potom by byl zavolán až bude malý na světě?? Prostě se necítí na samotný porod, ale chtěla bych, aby malého viděl hned po porodu… ![]()
Určitě to jde. Manžel se mnou byl taky celou první dobu porodní, na samotný porod šel na chodbu (tam byl cca 20 minut) a jakmile se malá narodila, tak pro něj porodní asistentka došla. Malá ještě neměla ani přestřiženou šňůru ![]()
Záleží na každé porodnici, ale mělo by to jít. Švagrová rodila v Ostravě - Vítkovicích a měli to s manželem stejně, protože on je docela citlivka a být u porodu by nepřežil.
Taky tuhle variantu zvažujeme, tedy teoreticky. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat v praxi
Už vidím, jak na něj hystericky křičím: „Kam si jako myslíš, že deš“ ![]()
Jde to…většina chlapů si to stejně rozmyslí a zůstává..neřešila bych to dopředu, ale až na místě.. ![]()
Zavolej si do porodnice, ve které chceš rodit, ale problém by to být neměl. Taky logicky, proč by měl být problém v tom, že si partner na nějakou dobu odběhne a pak se zase vrátí?
Neměl by to být problém. Přijde mi to jako dobrá volba - já jsem chlapa potřebovala v první době porodní, při samotném porodu mi to bylo dost jedno, tam už mi nepomůže. Manžel druhý porod těsně nestihl a normálně ho pustili za mnou na sál. Přijel čtvrt hodiny po té, co se dcera narodila.
Určitě to není problém
Takhle jsem to měla zařízené i já-ale tedy, že se mnou nebude vůbec, až pak přijde jak bude malá venku… no a co byste milé dívky řekly?? malá venku, sháníme se po otci a on UTEKL!! do práce ![]()
Taky jsme to měla tak, když jsem cítila, že jde do tuhého, tak jsem ho vyhodila, zavolala jsem si ho, když byla malá venku. Spokojenost na obou stranách.
Řešili jsme to poměrně nedávno - před 17 dny, odpoledne předtím než mi praskla voda. Dohoda zněla, že partner se mnou bude 1.dobu porodní, na samotný porod odejde a pak se vrátí. Porod byl hrozně rychlý a on neodešel. Najednou mu to nedalo a zůstal. Ale personál porodnice neměl nic proti tomu, aby odešel.
No přesně takhle na to mam názor. Ani nijak zvlášť netoužim po tom, aby viděl úplně všechno
, ale nechci, aby přišel o první okamžiky toho našeho broučka. Ale nedovedu si právě představit, že ty dlouhý hodiny v 1.době porodní bych tam byla sama ![]()
@klara123 píše:
Určitě to není problémTakhle jsem to měla zařízené i já-ale tedy, že se mnou nebude vůbec, až pak přijde jak bude malá venku… no a co byste milé dívky řekly?? malá venku, sháníme se po otci a on UTEKL!! do práce
Cozee??? Tak to je „riadny frajer“. Ten ma zvlasne priority. By som ho zabila ![]()
@klara123 píše:
Určitě to není problémTakhle jsem to měla zařízené i já-ale tedy, že se mnou nebude vůbec, až pak přijde jak bude malá venku… no a co byste milé dívky řekly?? malá venku, sháníme se po otci a on UTEKL!! do práce
TAK TO JE GOOOOL…
ocekavam neco podobneho od meho partaka, taky workoholik..
mno uvidime ![]()