Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zrzana2 píše:
Název mluví za vše…
od které chce
můj chlap byl celu dobu, od příjezdu do porodky až do odvozu na pokoj 6-ti nedělí ![]()
Se mnou byl od chvíle kdy jsem dojeli do porodnice.Asi je to na porodnici. Podle toho kolik je tam zrovna rodiček, jestli mají oddělené sály, boxy…
Rodila jsem ve Vrchlabí a přítel byl se mnou všude - na všech kontrolách, po celou dobu před, během i po porodu. Na pokoji mohl být neomezeně dlouho, takže tam regulérně ten týden se mnou bydlel - byla to neskutečná podpora.
Pokud někdo z vás víte i o jiné porodnici, kde s námi může taťka permanentně bydlet, prosím vás, napište sem její jméno - potřebuji vybrat porodku pro další porod.. Děkuji
Taky byl se mnou manžel hned po příjezdu do porodnice a domů jel až po tom co mě převezli na šestinedělí.
Od kdy chceš, pokud to bude vbez větších komplikací. Můj se mnou byl asi 2hodiny, pask jsem ho poslala domů se vyspat. Pak přijel ráno v 9:40 a v 10:05 byla malá venku. Nechtěla jsem ho tam celou döbu, rodila jsem 25hodin a posledních 13hodin dost bolelo, takl jsem byla protivná a chtěla jsem být sama ![]()
Já rodila u apolináře a po příjezdu jsem šla sama na příjem, pak následovala příprava a jelikož jsem byla dost otevřená, tak jsem nešla na hekárnu, ale rovnou na porodní box. Přítel za mnou došel, až na porodní box a byl se mnou, až do převozu na pokoj.
Opravdu je to o porodnici ![]()
Protivna budu taky…jsem na bolest dost citliva, ale kdyz to Radkovo objeti pomuze to lepe snest. Aspon myslim ![]()
Záleží na tom, jak je porodnice uspořádaná, třeba pokud má společné sprchy, tak tam chlapa nepustí, když je tam jiná maminka… Asi nejlepší jsou nějaké porodní boxy, kde máš vlastní sprchu, záchod, tam fakt může být chlap s tebou furt.
Jinak celkem běžné je oddělení partnerů na vstupní vyšetření, ale pokud je ti muž fakt oporou a ty třeba doktory nemusíš, tak není důvod, aby s tebou nešel do ordinace jako doprovod.
I bych dle svých preferencí na setrvání s mužem vybírala konkrétní porodnici, aby ses pak nedivila, jakže to tam mají a že jde chlap třeba až na tu druhou dobu porodní přímo na sál, přitom nejvíc času většina rodiček stráví tou první otvírací dobou
Já myslím, že to bude porodnice od porodnice - někde čekají mamči na „hekárně“, někde jsou naopak od začátku na samostatném boxu, někde pošlou tatínka ještě domů, když je nic moc nález… apod. Zkrátka to bude různé. Ke mě přijel manžel až asi 15 minut před koncem když jsem už tlačila na křesle, měla jsem fofr porod, který nikdo nečekal, takže to málem ani nestihnul. Pak se mnou zůstával až do doby, než mě odvezli na šestinedělí.
To jsem teda mela zjistovat driv…budu rodit na bulovce. Nevite nekdo jak to je tam?
No já jsem rodila v Karviné a tam vždycky ten chlap nebyl a volali mu až když už bylo jasné, že brzy bude mimi na světě, co jsem tak postřehla.
Můj chlap si to tehdy rozmyslel a jsem ráda, takže u porodu nebyl.
Název mluví za vše…