Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zvládala jsem to i v práci (v kanceláři) a dá se to vychytat i třeba při nakupování, ale není to úplně 100%, někdy prostě nejsi dost blízko u WC. Já vždycky nosím pro jistotu vložku, aspoň intimku.
Zkoušela jsi látkové vložky? Mně vadí tampony i kalíšek, klasické vložky jsou mi na dotek nepříjemné, kalhotky se mi příčí, protože se nesmí prát víc než na 40°, ale látkové vložky mi vyhovují. Při volné menstruaci by ti stačila tenká vložka, kde je dotyková vrstva bavlna a pod tím nepropustný PUL. Není to nic tlustého neforemného, jen to chce trochu času si zvyknout.
Ty jo, to si vubec nedokazu predstavit
Ty proudy, co ze me jdou bez varovani, nekdy nezachyti ani silna vlozka.
Přesně jak píše anonym výš.
Nedokážu si to představit, já mám šíleně silnou menstruaci 9 dní.
Zakladatelko, tak to ty máš teda nejspíš slabou menstruaci.. Já používám tampon 6 kapiček a k tomu ještě noční vložku 6 kapiček a do půl hod musím měnit, jinak bych protekla. Každou půl hod minimálně první 3 dny, čtvrtý den se to už dá tak nějak ovládat a stačí vložka.
Je mi 27 a mám takto silnou ms od prvopočátku, první ms ve 13. Mám to nejspis po mamce, ta krvácela taky hrozně moc a jeste nepravidelně, třeba 14 dní v kuse, pak 3 dny klid a pak zas krvácela.. několikrát jí i vezla rychlá, protože se nemohla hnout ze záchodu, jak to z ní teklo proudem.. To já náštěstí teda nemám, to už by mě kleplo. Já už i přemýšlela, že si necham nasadit nějakou antikoncepci, nebo injekci, po které tu menstruaci mit nebudu…ale můj gynekolog si stojí za tím, že je pro ženu prostě dobré mít menstruaci, není proto, abych menstruaci uz vubec nedostávala.. i když už děti nechci. Mám dvě.
Já používám menstruační kalhotky. Zkoušela jsem kalíšek i houbu a nakonec mi vyhovují kalhoty. Chodím hodně na záchod, aby co nejvíce krve šlo tam. Kalhoty jsou mnohem příjemnější než vložky.
@Anonymní píše:
Nedokážu si to představit, já mám šíleně silnou menstruaci 9 dní.Zakladatelko, tak to ty máš teda nejspíš slabou menstruaci.. Já používám tampon 6 kapiček a k tomu ještě noční vložku 6 kapiček a do půl hod musím měnit, jinak bych protekla. Každou půl hod minimálně první 3 dny, čtvrtý den se to už dá tak nějak ovládat a stačí vložka.Je mi 27 a mám takto silnou ms od prvopočátku, první ms ve 13. Mám to nejspis po mamce, ta krvácela taky hrozně moc a jeste nepravidelně, třeba 14 dní v kuse, pak 3 dny klid a pak zas krvácela.. několikrát jí i vezla rychlá, protože se nemohla hnout ze záchodu, jak to z ní teklo proudem.. To já náštěstí teda nemám, to už by mě kleplo. Já už i přemýšlela, že si necham nasadit nějakou antikoncepci, nebo injekci, po které tu menstruaci mit nebudu…ale můj gynekolog si stojí za tím, že je pro ženu prostě dobré mít menstruaci, není proto, abych menstruaci uz vubec nedostávala.. i když už děti nechci. Mám dvě.
Proč nezměníš gynekologa? Já bych si do toho teda kecat nenechala zvlášť když už děti nechceš, tak si nechat vše vyoperovat a nazdar.
@Anonymní píše:
Nedokážu si to představit, já mám šíleně silnou menstruaci 9 dní.Zakladatelko, tak to ty máš teda nejspíš slabou menstruaci.. Já používám tampon 6 kapiček a k tomu ještě noční vložku 6 kapiček a do půl hod musím měnit, jinak bych protekla. Každou půl hod minimálně první 3 dny, čtvrtý den se to už dá tak nějak ovládat a stačí vložka.Je mi 27 a mám takto silnou ms od prvopočátku, první ms ve 13. Mám to nejspis po mamce, ta krvácela taky hrozně moc a jeste nepravidelně, třeba 14 dní v kuse, pak 3 dny klid a pak zas krvácela.. několikrát jí i vezla rychlá, protože se nemohla hnout ze záchodu, jak to z ní teklo proudem.. To já náštěstí teda nemám, to už by mě kleplo. Já už i přemýšlela, že si necham nasadit nějakou antikoncepci, nebo injekci, po které tu menstruaci mit nebudu…ale můj gynekolog si stojí za tím, že je pro ženu prostě dobré mít menstruaci, není proto, abych menstruaci uz vubec nedostávala.. i když už děti nechci. Mám dvě.
Tak ty nemáš normální běžnou MS.
Ale u klasické to jde. Akorát je třeba mít pořád vedle sebe WC. Což si myslím, že třeba při sportu venku, výletu úplně nejde.
Poměrně zajímavé pojednání na toto téma je v této diskusi https://www.youtube.com/watch?… . Pokud je menstruace silná a problematická, znamená to, že je něco špatně. Tedy najít příčiny a odstranit je. Pokud nejde o onemocnění jako takové, jde v naprosté většině případů o problém s hormony a to o nadbytek estrogenu a řešit to můžete s lékařem pomocí HA se všemi vedlejšími účinky a po vysazení se problém vrátí a nebo můžete hledat řešení v alternativní medicíně, která pomocí bylin umí tyto problémy poměrně úspěšně odstraňovat, pravda, efekt nenastoupí hned ale nejdříve za měsíc, spíš za 2 - 3, zato bez vedlejších účinků.
@Sisika9 píše:
Proč nezměníš gynekologa? Já bych si do toho teda kecat nenechala zvlášť když už děti nechceš, tak si nechat vše vyoperovat a nazdar.
Jj, tohle dělají běžně na přání. ![]()
@lucad77 píše:
Jj, tohle dělají běžně na přání.
@Sisika9 píše:
Tak prvně i u nás platí nějaká pravidla pro takovou operaci, i když se leckdy obcházejí. A ač se to nezdá a je to médii a i lékaři prezentováno jako naprosto bezproblémový zákrok vlastně bez následků, pravda je trochu jinde. O tom, co není veřejně prezentováno je zajínavý blog i s odkazy na zdroje informací **** vpravo nahoře kliknout na 3 čárky / BLOG a hezky pročíst celý blog. A o to problematičtější je tento zákrok, pokud je žena ještě v reprodukčně produktivním věku. Ale je to volba každé ženy, nicméně si myslím, že by každá měla mít právo na ucelené informace, nejen ty polovičaté, které se běžně dostávají.
Tedy když nemůže být BLOG (děkuji za upozornění adminovi, budu pozornější), a chápu to, jsou tam i odkazy na komerční produkty, mj odkazů třeba na komerční vlasové a kosmetické produkty je emimino plné,tak alespoň odkazy na konkrétní články s následky hysterektomie
https://www.magazinzdravi.cz/…-svou-delohu?…
https://zdravi.euro.cz/…nvalescence/?…
https://www.osel.cz/…jecniku.html?…
https://allhealth.pro/…ide-effects/?…
Edit adminem - smazání odkazu
Příspěvek upraven 02.10.23 v 06:26
@Sisika9 píše:
- ztráta krve silný tampon za 1/2 hodiny není normální
- klidně bych si to zaplatila v zahraničí, to ji bude stát míň, než ty kvanta tamponů
Kolegyni museli odstranit vše, posunuly se jí orgány a měla s tím neskutečné problémy a bolesti. Takže pokud to není vyloženě nutné tak je to fakt blbá rada.
@Sisika9 píše:
- ztráta krve silný tampon za 1/2 hodiny není normální
- klidně bych si to zaplatila v zahraničí, to ji bude stát míň, než ty kvanta tamponů
Já vím, ty jsi hysterektomií úplně posedlá, není to tak dávno, co jsi ji radila asi dvacetileté holce. Uber trochu.
@LadaSva píše:
Tak prvně i u nás platí nějaká pravidla pro takovou operaci, i když se leckdy obcházejí. A ač se to nezdá a je to médii a i lékaři prezentováno jako naprosto bezproblémový zákrok vlastně bez následků, pravda je trochu jinde. O tom, co není veřejně prezentováno je zajínavý blog i s odkazy na zdroje informací **** vpravo nahoře kliknout na 3 čárky / BLOG a hezky pročíst celý blog. A o to problematičtější je tento zákrok, pokud je žena ještě v reprodukčně produktivním věku. Ale je to volba každé ženy, nicméně si myslím, že by každá měla mít právo na ucelené informace, nejen ty polovičaté, které se běžně dostávají.Tedy když nemůže být BLOG (děkuji za upozornění adminovi, budu pozornější), a chápu to, jsou tam i odkazy na komerční produkty, mj odkazů třeba na komerční vlasové a kosmetické produkty je emimino plné, tak alespoň odkazy na konkrétní články s následky hysterektomie
https://www.magazinzdravi.cz/…-svou-delohu?…
https://zdravi.euro.cz/…nvalescence/?…
https://www.osel.cz/…jecniku.html?…
https://allhealth.pro/…ide-effects/?…Edit adminem - smazání odkazu
A vy mi zas připadáte jako reinkarnace toho posedlého pána, co nám pořád dokola podrobně vypisoval stav pohlavních orgánů svojí ženy. ![]()
@Anonymní píše:
pokud děti nechceš, tak prozkoumej možnosti ablace děložní sliznice a vyměň gynekologa, protože ten tvůj má názory doslova pravěké
Ahoj. Zakládám diskuzi na téma MENSTRUACE
Každý měsíc to samé, klasika, ale celkem by mě zajímalo jak to řeší ženy co nemůžou snést žádnou menstruační pomůcku. Po tamponech mě tak neskutečné boli cely spodek, jak kdyby mi tam někdo vrazil dřevěný kul( vyzkoušeno spoustu značek i velikosti, vložky nesnesu pocit cizi věci mezi nohama mi proste vadí. Navic se to furt hejbe. Menstruační kalhotky jsem nezkousela a menstruační kelímek je nepraktický. Když jsem doma nemám vůbec nic, často chodím na záchod a doma se mi nestala ještě žádná nehoda. Teď jsem zeovna četla ze tento typ -volné ms- praktikuje více žen už i venku. Je tu někdo kdo to děla stejně? Protože je mi tato metoda doma fakt ‘prijemna’ jenže venku si to moc nedokážu představit.