Po smrti maminky se v jejím domě zastavují hodiny - je to normáln

Anonymní
12.9.23 18:19

Je to normální? Nebo jsme paranoidní

Ahoj holky, včera to bylo 7 měsíců co mi umřela maminka na rakovinu :(
Zemřela v nemocnici. Od včera se v domě kde bydlela od mládí zastavují hodiny. Zastavili se včera kolem 11 večer (doby kdy před 7měsíci zemřela, bylo to napsané i ve zprávě (čas)). Nebo jako nezastavily se úplně, ale běžela jen vterinova raficka, ostatní staly a ukazovali něco málo po 11. Tak jsme byli dnes koupit nové hodiny, jakmile jsme je povesili a zprovoznili, opět běžela po chvíli jen vterinova rucicka.
Před chvíli jsme byli hodiny vrátit a vzali jsme úplně jiné, a dělají to samé (zkusíme od rána) :( nikde jinde než v kuchyni to hodiny nedělají. Je pravda že tam maminka trávila většinu svého času. Milovala vaření. Vůbec nevím jak si to mám vzít, baterie jsme také měnili. Nikdy se mi nic podobného nestalo, ale něco jsem o tom slyšela.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
12.9.23 18:30

My měli v domě 2 až 3 místa kde hodiny nešli. Buď nešli nebo se vybíjeli, opožďovali. Řekla bych to to bude nejspíš nějaké magnetické pole.

Před xy lety nám zničeho nic spadli hodiny. Hned po nich se otevřeli dveře. Přípustný mám přišel (osobně,) říct, že další příbuzný zemřel
V našem domě se toho dělo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
12.9.23 18:35

Možné to je. Se mnou se děda přišel rozloučit týden po úmrtí… respektive týden po uvedení do umělého spánku, to byla sobota večer, zemřel v neděli ráno. Teta taky má zkušenost, když zemřel její muž. V ten okamžik jí začala krvavé jizva, která už byla roky zahojená. Stejně tak to může byt shoda náhod… to ti nikdo nepoví. Ale stávají se různé věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
12.9.23 19:14

Nám skočil na dveře ten den na zahradě pochovaný pes. Zrovna jsme došli s manželem domů a ozval se zvuk, jak ona vždy skákala na dveře. Tak jsme ji pustili domů a tak nějak máme občas pocit, jak kdyby tu byla s námi. Nyní už je tu nové štěně a kolikrát o něčem řekneme, že to ta původní uměla a ona do do pár minut udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
15.9.23 14:49

Ano, stává se, mezi nebem a zemí něco je. Třeba když umřela maminka naší známé, tak v celým bytě uhynuly květiny, přitom zalévali je, ale prostě uvadly spolu s ní jakoby.
Taky mámina nejlepší kamarádka jednou večer koukala televizi a její oblíbená kytka u televize se začala najednou kývat zleva doprava a naopak, nebylo otevřené okno, že by průvan, nikdo nešel kolem, trochu ji to vystrašilo a do 5 minut zpráva, že jejího syna večer předtím přepadli a je v nemocnici, naštěstí to přežil a nic hroznýho, ale šel na pozorování, protože par ran schytal. A taky když byla ona v nemocnici 10 dnů, tak kytky začali usychat.
A úplně nejlepší - můj brácha se zabil na autě, 28.12. měl pohřeb. A přesně za týden později, přesně v dobu pohřbu v ten čas, kdy to bylo se najednou vypli žárovky na vánočním stromku. Nikdo nešel kolem, že by zavadil, nevypli proud protože televize normálně hrála dál, pak jsem se dívala a na jedné svíčce byl závit o 360 stupnu otočený.
Taky když umřela sestra mojí babky, jsme se vrátili z rozlučky z krematoria, sedli si v obývaku u tety a povídali si chvíli, a najednou lustr nad námi z ničeho nic párkrát zablikal, jakoby se chtěla rozloučit.
A podobných příběhů znám desítky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kondas123
16.9.23 01:14

Je možné že duše stále je tam a bloudí

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
16.9.23 21:41
@Bellino píše:
Ano, stává se, mezi nebem a zemí něco je. Třeba když umřela maminka naší známé, tak v celým bytě uhynuly květiny, přitom zalévali je, ale prostě uvadly spolu s ní jakoby.
Taky mámina nejlepší kamarádka jednou večer koukala televizi a její oblíbená kytka u televize se začala najednou kývat zleva doprava a naopak, nebylo otevřené okno, že by průvan, nikdo nešel kolem, trochu ji to vystrašilo a do 5 minut zpráva, že jejího syna večer předtím přepadli a je v nemocnici, naštěstí to přežil a nic hroznýho, ale šel na pozorování, protože par ran schytal. A taky když byla ona v nemocnici 10 dnů, tak kytky začali usychat.
A úplně nejlepší - můj brácha se zabil na autě, 28.12. měl pohřeb. A přesně za týden později, přesně v dobu pohřbu v ten čas, kdy to bylo se najednou vypli žárovky na vánočním stromku. Nikdo nešel kolem, že by zavadil, nevypli proud protože televize normálně hrála dál, pak jsem se dívala a na jedné svíčce byl závit o 360 stupnu otočený.
Taky když umřela sestra mojí babky, jsme se vrátili z rozlučky z krematoria, sedli si v obývaku u tety a povídali si chvíli, a najednou lustr nad námi z ničeho nic párkrát zablikal, jakoby se chtěla rozloučit.
A podobných příběhů znám desítky.

To není nic mezi nebem a zemí. Vždycky najdeš něco, co se stane v tu danou minutu. Je to výplod lidského mozku, emocí a jakési duchovní otevřenosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová