Volná zábava v klubu

Anonymní
21.3.23 16:19

Volna zabava v klubu

Ahoj,

my rodice nevime, jakou poruchu ma jeden konkretni chlapec u syna ve tride, je ale evidentni, ze nejakou ma.
Meho syna pred dvema lety casto napadal, je vseobecne agresivnejsi, tezko zvlada ucivo.
Po mnoha rozpravach se synem, se ho syn naucil ignorovat. Ja do nej porad tlacila, ze je chlapec jiny, ze to jinak neumi, at si ho syn nevsima, at jde delat jinou cinnost, kdyz mu onen chlapec bere mic apod.
Tim pro me tehdy situace byla vyresena.
Dnes ale syn prisel s tim, ze vychovatelka v klubu, nuti jeho a jeho spoluzaky, aby si s chlapcem hrali, i kdyz maji volnou zabavu.
Syn mel teda na krajicku, protoze vychovatelka jim hru uplne zakazala, kdyz si nechteji hrat s onim chlapcem.
Ja nevim, jak se k tomu postavit.
Na jednu stranu chapu, ze to kluk ma tezke, na druhou stranu mi to z pedagogickeho hlediska prijde uplne mimo, takhle se dite do kolektivu opravdu nezaclenuje. Pokud ho do ted syn ignoroval, tak ode dneska uz ho regulerne nema rad.
Jak byste se k tomu postavily/i?
Mam vychovatelce psat? Nebo tridni ucitelce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.3.23 16:23

Té vychovatelce bych o historii kluků s napadáním řekla. Jestli je příčetná, přinejmenším tvého syna nutit nebude (u ostatních kluků to ale vidím s otazníkem :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 16:29
@broskvová zmrzlina píše:
Té vychovatelce bych o historii kluků s napadáním řekla. Jestli je příčetná, přinejmenším tvého syna nutit nebude (u ostatních kluků to ale vidím s otazníkem :? ).

On ten kluk ale napadal polovinu tridy vcetne devcat, shazoval pouzdra, bral hracky apod.

Navic je to dva roky, on se udajne dost zklidnil.

Takze to mi prijde jako takovy slabsi argument.

Me na cele te situaci nejvic vadi to, ze misto aby vzala vsechny decka za ruku a rekla „pojdme si zahrat schovku vsichni“ a sla hrat s nema, tak to dela takhle blbe a silou.

• Citovat
  • Upravit
11559
21.3.23 16:36

Nějaký autistický spektrum? Má asistenta? Tohle by už asi měla řešit škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65148
21.3.23 16:39
@Ivan PPZ píše:
Nějaký autistický spektrum? Má asistenta? Tohle by už asi měla řešit škola.

tak on jim ted neubližuje, to bylo před 2 lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 16:42

@Ivan PPZ To se proste nevi. Chapu, ze skola nesdeluje diagnozu detem/rodicum. Zaroven ale, kdyz jsem se ptala syna, co rika pani ucitelka, kdyz je konflikt s onim chlapcem, tak jen „ze je jiny, ma to jinak“.
Asistentka pedagoga ve tride je.
Potrebuju vyresit, co s tim skolnim klubem.

• Citovat
  • Upravit
65148
21.3.23 16:44
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ To se proste nevi. Chapu, ze skola nesdeluje diagnozu detem/rodicum. Zaroven ale, kdyz jsem se ptala syna, co rika pani ucitelka, kdyz je konflikt s onim chlapcem, tak jen „ze je jiny, ma to jinak“.
Asistentka pedagoga ve tride je.
Potrebuju vyresit, co s tim skolnim klubem.

a pokud se ten kluk teda zklidnil, nemůžou se s ním občas pobavit, něco zahrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 16:52
@vokishka píše:
a pokud se ten kluk teda zklidnil, nemůžou se s ním občas pobavit, něco zahrát

Syn tvrdi, ze ne.

• Citovat
  • Upravit
15217
21.3.23 16:53

Na jednu stranu chápu, na druhou stranu pokud se kluk sklidnil, chová se dobre, nezaslouží si druhou šanci? Je to ještě dítě, připadá mi hrozné aby už navždy zůstal vyvrhelem s kterým se nikdo nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 17:02

@Alušáček To ja chapu, ale ja v te skole nejsem. To ma zaridit ta vychovatelka prece.
Akorat nevim, jestli toho docili tak, ze kluka privede pred nahodnou skupinku deti hrajici fotbal a zacne jim fotbal zakazovat, pokud si nebudou hrat s chlapcem.

• Citovat
  • Upravit
3792
21.3.23 17:16

Tak ale zrovna fotbal. To přece můžou hrát i stím, s kým se normálně nebaví, nemají rádi :nevim: čemu by jako vadil jeden hráč navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.23 17:21
@Sisika9 píše:
Tak ale zrovna fotbal. To přece můžou hrát i stím, s kým se normálně nebaví, nemají rádi :nevim: čemu by jako vadil jeden hráč navíc?

Tak jsou to deti, respektovala bych volbu kamaradu.
Ale ja sama souhlasim s tim, ze kluk by mel byt zaclenen, ale toto je nestastny zpusob.
Kluk doma breci, ze kluk je kret-en, co vsechno zkazi a ze se domluvili s klukama, ze zitra do klubu nepujdou a budou hrat fotbal na verejnem hristi pres cestu od skoly. Takze kluk bude stejne sam. Proste je to cele blbe.

• Citovat
  • Upravit
2164
21.3.23 17:32

Přístup učitelky není dobrý a i když Vás chápu, tak vyčleňování toho kluka tím, že si s ním odmítají třeba hrát fotbal, je též špatně. Tohle nemá řešení, ty děti by prostě v té škole být neměly, není to přínosem ani pro jednu stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
21.3.23 17:34
@Anonymní píše:
@Alušáček To ja chapu, ale ja v te skole nejsem. To ma zaridit ta vychovatelka prece.
Akorat nevim, jestli toho docili tak, ze kluka privede pred nahodnou skupinku deti hrajici fotbal a zacne jim fotbal zakazovat, pokud si nebudou hrat s chlapcem.

Já třeba chápu, proč ho mezi sebe nechtějí. Řešila bych s vychovatelkou, ze takhle asi těžko něco bude fungovat.
No a pokud to nebude chtít slyšet a řešit, tak třídní, když ne třídní, tak ředitelka.
Osobně jsem se setkala s různými přístupy učitelek, obyčejne zmínka o ředitelce jako osobě více kompetentní stačila.
Bohužel to obyčejně nešlo úplně po dobrém (nevím proč), ale dobrého záměru se mi docílit povedlo vždy. Ono je to dost nepříjemné něco řešit, tak to zkouší silou. Za mě taky blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.3.23 17:35

A chápe tvůj syn, že v určitém kolektivu, jako je třída, který není dobrovolný, si nemůže ty kamarádky tak úplně volit? Jestli ho tohle učíš, tak to není správně. Ano, jsou tam lidé, které třeba pozve někam i ve volném čase, ale pokud je někdo v určité skupině, tak jak v práci tak ve škole, je třeba se k těm lidem chovat s určitou mírou slušnosti a přizvat je ke společným aktivitám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin