Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přidám se. Včera nám diagnostikovali u mladšího neštovice, přesto, že už je prodělal před třemi lety
zítra a ve čtvrtek bude mít děti babička. Měla je hlídat jako zdravé, škola a školka mají ředitelské volno, bohužel. Nakonec je bude mít jako nemocné. Od pondělí jdu na očr, už je totiž nemá kdo hlídat. Za poslední měsíc byl nemocný už dvakrát. ![]()
Ja uz radeji nic neplanuji. Posledni pul roku je nemocna cela rodina ![]()
Mne loni před dovolenou lehly obe děti. Dnes odjíždíme na 5 dní a mladší měl v neděli a pondělí teploty. Včera už nic, dnes taky ne, tak jedem. Ale starší zas včera hlásil, že ho bolí břicho.. no uvidíme, co z toho.bude. To jsou zákony schvalnosti, vždycky někdo onemocní, když je v plánu zábava…
@alisekR fakt je to mozne, mit znovu nestovice? doufam, ze jde o vyjimecny pripad.
Já plánovala s dětmi na dnešek výlet do zoologické zahrady. Moc se těšily. Mladší se v noci vzbudil a plakal, hořel jak rozpálená konvice. Naměřila jsem mu 39,6 stupňů C. Ráno měl 38,1, takže jedem do pr…
My jedeme v pondeli na hory. Tesim se na to pul roku. Vcera zacal kaslat. Takze to samy.
@lolink píše:
My jedeme v pondeli na hory. Tesim se na to pul roku. Vcera zacal kaslat. Takze to samy.
Lepší je se netesit. Říkám dětem, že se mají těšit až když sedíme v autě a jedeme tam
. A jinak hory a kašel je ještě dobrá kombinace, naopak hory se na kašel doporučuji. Dcera 4 dny před jarnakama rýma
, syn samo do 3 dnů také. Jeli jsme na hory, bylo to jak v lazaretu, vystříkat nos, vykapat uši ( pro jistotu ), trochu kašlali ( takže kapky na kašel ), ale užili jsme si to a lyzovali celý týden
.
Před Velikonocemi jsem měla naplánovaný výlet, samo dcera teploty ( asi k aftum ). Ale koledu už stihla. Dneska je den otevřených dveří v ČT, včera byli na očkování, věděli, že pokud budou bez teploty, tak půjdeme. Zatím se drží. Naštěstí mají teď ředitelské volno, tak když odpadnou, o nic nepřijdou.
Holky, držte se. Někdy ( snad ) bude líp ![]()
@alisekR Neštovice kolem nás byli snad všude. Nechytlo je ani jedno dítě. Nakonec byli stejně nemocní - rýma, kašel, vysoká teplota. No a teď se s nima zase málem setkali, ale to jsem fakt nechtěla. Stačí ty průjmy.
@freeport není to až tak ojedinělé. Dcera je také měla dvakrát.
Snažím se před dětma o těch akcích nemluvit, ale občas na to narazí od někoho jiného. A je jim to pak líto. O výletech už ani nemluvím. Plánujeme většinou až ráno. Jenže teď už jsme tak strašně dlouho nikde nebyli, že jsem si řekla, že když jsem pořád v práci, tak je vezmu na výlet dneska a pak v sobotu. A teď to zase padlo. Jsem z toho fakt smutná. Kroužky - taky o to většinou přijdou. A venku svítí sluníčko.
Starsi nastoupil do skolky. A porad marodime vsichni.Ja tam chytnu snad vse jen vejdu do satny
Vylety uz mu predem nerikam. Usetrim si pripadne sklamani. Kamaradky co maj deti sme od rijna nevideli. Chapu ze to odnas nechtej chytit.Uz se jen modlim za teple pocasi a nabiti baterek
@freeport píše:
@alisekR fakt je to mozne, mit znovu nestovice? doufam, ze jde o vyjimecny pripad.
Jo možné to je
. Já je měla taky dvakrát ve 13 letech a v 35.
Ale u mě je na vině jiná chronicka porucha, která to zapříčinila.
Ženy u nás to samý. Dneska naplánovaný výlet. Já celou noc strávila na wc a syn chodí furt čůrat od rána - asi zánět moč. Cest.. Kolem nás jsou s něčím doma všichni. Nemám proto ráda jaro
Myslela jsem, že to letos bude už lepší, ale není. Prázdniny, svátky, volno - vždycky se něco objeví. Na dnešek jsem plánovala výlet. Už to bylo vymyšlené. Konečně po tak dlouhé době výlet. No a jedno dítě mi začalo zvracet. Těší se na akci, která je jednou za rok a zase nemocní. Většinou to byly rýmy, kašle. Jenže teď to jsou průjmy, zvracení - to nikdy děti nemívaly. Už se nám to motá docela dlouho. A mně taky není dobře. To bude den.
Jsem z toho už smutná. Na víkend jsem taky naplánovala, že vyrazíme na jednu akci.
Zítra musím do práce a musím tam být do večera. To je problém s hlídáním. Už opravdu nevím, co s tím.