VOŠ Prigo Ostrava

145
21.3.18 19:16

VOŠ Prigo Ostrava

Prosím máte někdo zkušenosti s touto školou nebo Ahol Voška Ostrava? Vím že vyšší školy již neletí ale přesto se ptám… G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.3.18 07:55

@govana známá tam má děcka a je spokojená.. Prigo jako celek má dobrou pověst - mají školku, zš, střední a Vošku, byli jsme tam kvůli školce a působilo to dobře :think: Jen to uplatnění po vošce není zrovna nic moc, ale jako nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.3.18 09:57

Prigo

Syn nad ní přemýšlí VOŠ Prigo. Slyšela jsem že tam se více naučí, v pátky mají povinnou praxi, na vejšce pátky volna. Celkově je tam jiná výuka než na vysoké. Chtěl by Prigo vysokou na bakaláře ten je jistě lepší pro zaměstnavatele ale nechápu proč je v Havířově, od nás velice špatný spoj. Ono to školství u nás je smutné a nesystémové. Plno maturantů po škole nenajde práci protože nemají praxi,,,proč stát jim nepomůže a nepodpoří zaměstnavatele co děcka po škole přijmou. Věřím tomu že moc absolventi neumí ale je to jen jejich vina? Kluk jak chodil na praxi což mají středoškoláci velice málo dní jen ve druháku a třeťáku 3-4 týdny tak na dotaz co dělali a on že uklízeli krabice, zametali, motali kabely. Hlavně že škola měla razítko že tam byli na praxi. Z pravých ajťáků se jim nikdo nechtěl věnovat aby jim do jejich rozdělané práce nevrtali a nemají čas se jim věnovat. Tedy syn studoval IT střední ze začátku od devítky s nadšením, dnes to vidí jinýma očima.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.19 23:17

Dobrý den, můžu se zeptat zda syn je na Prigo VOŠ a jak je spokojený? Díky Marcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
23.1.19 09:41

Příspěvek upraven 22.07.19 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.19 18:13

Děkuji za info a jaké známky měl na střední? Jako IT asi moc dobré , že? Je mi 45, dodělávám druhou střední a ráda bych si dodělala nějakou vysokou nebo vyšší,ale na VŠ pedagogiky se asi nedostanu, tak chci jít touto cestou. Žádný mozek nejsem, domácnost ,4 dětoi atd…tož váhám, levné to není.
Pro syna mám hned radu aby si mohl platit těch 3500 kč- dnes je plno brigád, v Kauflandu nebo na poště berou, tak by měl šanci si na školu vydělat- snad jsem vás nevytočila…ale od mé 17 ti leté také poslouchám leccos, sice ji platím střední ,ale na výšku bude moci jít jen na státní, nebo to musí řešit brigádou. Zrovna včera mi VOŠ ku zepsula, že je k ničemu,ale tomu nevěřím. Jen si myslím, že po té VOŠ neumožňují roky na Mgr. ale na Bc. Tak moc děkuji za odezvu…ať se synovi daří dostudovat, vše bude v životě potřebné. Marcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
13.2.19 11:25

.

Příspěvek upraven 22.07.19 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.4.19 09:58

VOŠ Prigo nikdy!!!

@govana Tak asi takhle. Jsem v druhém ročníku této „školy“ a je to děs. Jasně školné možná není tak hrozné jako jinde ale pořád si na něj vydelavam sama a není to pro mě málo. A za ty peníze bych čekala (Tak jak oni pořád sami tvrdí) VIP přístup. Ale co se mi dostává?!

Ano, učí externiste a lidé z oboru ale nejsou to učitelé a jde to hrozně poznat. Neumí učit, vysvětlovat rozvrh se řídí jen podle nich. Jsem na denním studiu a školu mám každý den od 14 do 19:30!! Nemůžu tak chodit na brigády, protože ranní směny nemám.

Když hodina odpadne, dozvíte se to buď na webu max 10 minut před začátkem nebo až na dveřích třídy. Takže ti co dojíždí mají smůlu a jeli zbytečně.

A tak je to se vším. Náhradní výuka? Oznámení den předem. Začínají zkoušky? 3 dny předem. Žádost o podání individuálního plánu? Den před posledním termínem. Ano. Tak to chodí na Prigu.

Když je dopoledne volno, zařadí POVINNOU přednášku o tom, jak se měly 2 holky 3 týdny v americe (pokud vím s právem to nijak nesouvisí). Kdy se o této přednášce dovídáme? Večer předem… A kdo nemůže přijít z jakýchkoli důvodů, napíše úvahu na 4 stránky na téma „me studium na Prigu“. Měla jsem 100 chuti jim to napsat…

Zkoušky? Ve zkouskovych testech jsou chybné výpočty. Takže to nikdo neudělal. A když jdete na studijní řešit že je váš výpočet správný a dovedete si k tomu i vytiskle příklady z hodin jako důkaz, tak vás buď vyhodí protože nejsou konzultační hodiny, nebo vás podmínečně vyloučí za špatné chování. Nakonec samozřejmě zjistí, že studenti mají pravdu a hrozně se omlouvaji.

Závěr? Nechybet mi rok do konce a nedat do toho tolik peněz. Vykašlu se na to. Tohle je výsměch vzdělání. Takže rozhodně nechoďte na tuto školu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.19 11:15

Dálková forma - VOŠ Prigo

Ahojky
Prosím neví tady někdo jaká je možná absence při dálkové formě studia na Voš Prigu?
Pá+So+Ne dvakrát za měsíc jak uvádí na stránkách + s prací kterou mám i některé víkendy asi moc k sobě nejdou :nevim:.
Děkuji za něčí odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
145
24.6.19 17:01

.

Příspěvek upraven 22.07.19 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.19 21:58

@govana moc děkuji za odpověď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.19 16:55

Já letos absolvovala Obecně právní činnost. Když to teď vezmu z pohledu absolventa zpětně, tak mi škola dala hlavně zkušenosti z praxe. To byla pro mě teď velká výhoda při přijmacím pohovoru, kde jsem se ucházela o pozici Ekonoma práce. Přijali mě čistě na základě mých reakci. A takto reagovat jsem mohla právě díky praxe, kterou mi poskytla VOŠka. Na druhou stranu ji nechci vychvalovat do nebe, Prigo má své chyby. Ale když si to shrnu, tak mi škola přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.7.19 20:04
@Mona Donátová píše:
Já letos absolvovala Obecně právní činnost. Když to teď vezmu z pohledu absolventa zpětně, tak mi škola dala hlavně zkušenosti z praxe. To byla pro mě teď velká výhoda při přijmacím pohovoru, kde jsem se ucházela o pozici Ekonoma práce. Přijali mě čistě na základě mých reakci. A takto reagovat jsem mohla právě díky praxe, kterou mi poskytla VOŠka. Na druhou stranu ji nechci vychvalovat do nebe, Prigo má své chyby. Ale když si to shrnu, tak mi škola přispěla.

Prigo praxi nezajišťuje, takže jste si praxi musela zajistit sama. Takže na to vás připravila dobrá praxe kterou jste si našla. Prigo na tom podíl nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.1.20 20:11

VŠ Prigo

@govana Chodím na vš prigo a horší školu jsem nezažila. Nevím, kde jste slyšela o volných pátcích, naopak výuka probíhá výhradně st-čt-pá, po a út jsou dny vyhrazené na praxi. Škola bývá i do 19h do večera i pro prezenční, pátky je bloková výuka, kdy škola končí někdy o půl 3 a někdy v 18:15. Škola má převážně externisty, kteří dojíždí z Prahy, Bratislavy a podobně. Výuka závislá na nich, stalo se párkrát, že učitel nedojel a nikdo nebyl ze třídy informován. Naopak jsme neustále informováni o šipkách, které máme chodit jako vysokoškoláci hrát i ve volném čase a nechápou, proč od nás nikdo nechce, že ze zš na to děti vybírají. Ze školy jsem se nenaučila nic. Pro jeden obor praxe 4 semestry po 80h mimo dny školy a splnit do určitého data. Praxi si musí student najít sám, musí být pokaždé v jiné organizaci, nechápou, že není lehké praxi sehnat a hned. Ve škole je nový drahý bufet, který toho moc nenabízí. Má teda k dispozici mikrovlnky, ale ono není čas, kdy si ten vlastní oběd dát. Škola nemá žádnou menzu ani slevy do bufetu přes isic, jak jiné vš. Jsou 15min pauzy, jedna 30min, kterou většina přednášejících nedodržuje. :-))

Asi nemusím zmiňovat, že se platí naprosto za vše. Přednášející dostávají od nás pohádkové výplaty, my studenti jsme neviděli ani korunu. (Naopak ještě po nás chtějí, ať přispíváme na různé sbírky.) Jak ve vybavení, přístupu, tak nějakého občerstvení. Pardon, nějaké občerstvení je při šipkách, které jsou 4× ročně v době, kdy většina studentů ve škole není.

Co se týče vybavení školy, v přízemí pár křesel na sezení, v každé třídě dataprojektor a pc pro přednášející. Údajně se vymalovalo, čehož jsme si nevšimli, protože je spousta zdí potrhaných. WC kabinky neskutečně malé, sotva se tam člověk vleze. Toaletní papír na placenou školu naprostý šmirgl. Několik zničených židlí. Uklízečku jsme viděli pouze jednou, čistota školy tomu i odpovídá. Další den výuky drobky na lavicích na stejném místě, nezameteno. Musím ale říct, že studijní oddělení je samozřejmě nové a nádherné.
Nově je „erasmus“. Jsou to ale pouze pracovní stáže.

Co se týče zkouškového, naprostá katastrofa! Termín zk vypsaný klidně 3 dny před zkouškou a ještě jen jeden. Externisti samozřejmě vypíšou jen jeden termín zkoušky, ať nemusí dojíždět, ale když se vám to nehodí, je to nezajímá. Kdy máte zkoušky přednášející neřeší. Platí to i pro kombi. Nezájem, pokud se vám termín zk kryje s druhým termínem nebo máte zk hned po sobě. Na téhle škole to je tak, že dva týdny zkouškového se nic neděje, pak máte všechny zkoušky v jednom týdnu. Zkoušky pro prezenční probíhají i v sobotu, i když prezenční mají být k dispozici přes týden. Pak se na poradách diví, že studenti nic neumí. Na opravu některých zkoušek čekáme několik týdnů. Zkoušky jsou často z něčeho jiného než z toho, co jsme probírali nebo dostali okruhy otázek na vypracování ke zk.

Školní knihovna má velmi chabé vybavení. Naopak spousta nepotřebných knih.
Vzhledem k tomu, že škola má převážně externisty, představte si, jak asi vypadá příprava k bakalářce s vedoucím práce, který dojíždí. Škola má navíc málo přednášejících, tak nemáte ani moc na výběr ke komu jít.

Závěrem, pokud by tahle škola nebyla pro mě blízko, šla bych okamžitě jinam. Absolutně školu nedoporučuji. Jediné pozitivum je, že není mezi přednáškami několika hodinová pauza. To je ale bohužel vše.

Recenze pro všechny, kteří uvažují o VŠ Prigo.
A rada pro blázny, kteří na škole jsou nebo se chystají: Ptejte se přednášejícího i na studijním na tu stejnou věc. Už se několikrát stalo, že každý říkal něco jiného a měli v tom velký bordel. Odnesli bychom to akorát my studenti ale. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.1.20 20:18

VŠ Prigo

Ještě doplním, pokud přednášející vypíše předtermín v prosinci, bere ho jako řádný termín a první pokus. I když o něj má zájem pouze jeden člověk nebo nikdo. Následně v lednu vypíše JEDEN ŘÁDNÝ termín, někteří pak vypíšou ještě pouze opravný. Takže pořád máte jeden termín, kdy na zkoušku jít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze