Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můj 5 letý syn začal ve čtvrtek večer zvracet, v pátek ráno se přidal průjem. Dala jsem mu enterol a od té doby průjem nebyl, do neděle měl dietu a včera už jedl normálně. Dnes ráno opět průjem. Včera byl u babičky a ta mu dala k obědu svíčkovou, je možné že ten průjem je z toho? Je možné že se to takhle vrací?
Tak pokud to je takhle nahle, tak to vetsinou byva viroza. U nas to deti uz parkrat mely. Nekolik dni prujem a zvraceni.
Nase mala na prujmy taky trpi, jakmile ma neco extra..slehacku, hodne jogurtu, ovoce, dzusu, tak ma problemy. Byla vysetrena a nic ji nenasli, tak nevim ![]()
Nam ted docela pomaha Biopron forte, je to probiotikum. Smectu mala odmitala, ale tohle do ni dostanu.
On právě na to nějak netrpí až teď. Hodně to tady ale řádilo. Probiotika taky dávám, ale lactobacílky od swissu. Jen mě prostě zarazilo že už byl 2 dny v pohodě, normálně jsme chodili ven a teď opět průjem. Ale říká že mu špatně není. Tak nevím
@Petrlis mozna mu to zastavily ty leky? Nekdy ta viroza trva dele, nez 2 dny. Mozna ze zacatku omezit mleko, smetanu, hutne veci. Pry je na prujem dobra trochu rozvarena ryze.
Já myslím, že může mít ještě „rozhozená“ ta střeva a svíčková mu tam udělala zase nějaký nepořádek. Dávala bych ještě pár dní trochu dietnější stravu. Jako ne úplně dietu, ale třeba bez mléčných výrobků a lehčí jídla. Stalo se mi něco podobného přibližně před rokem a trvalo asi týden než jsem se cítila úplně dobře a mohla úplně normálně jíst.
Malá to takhle taky měla, před pár měsíci, jeden den se ráno pozvracela, tak jsem začala dietní jídlo, pak měla trochu průjem, tak jsem dál dávala dietní jídlo, další den v pohodě, tak jsem začala dávat v podstatě normální jídlo, jen trochu odlehčené, a za pár dní se to vrátilo, tak jsem dávala zas dietní a pak to přešlo a znovu se nevrátilo… nevím, čím to bylo ani jsem to nijak zvlášť nezkoumala, neměla to nějak silné…
@Petrlis Já myslím, že to mohlo být z té svíčkové. A kolikrát dnes byl na velké? Nechala bych mu ještě dietnější stravu. Ta dětská střeva jsou citlivější…
@prcekniky Nakonec byl už jenom to ráno, tak snad to bude už dobrý. Celkově je v pohodě, dokonce chce jít i ven a má hlad. Ale dietku ještě dodržíme. Díky holky