Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
kurz účetnictví určitě nebude od věci, přidala bych i kurz daní. S odvoláním se na dlouhou pauzu od posledního setkání s účetnictvím bych si vyžádala dohled daňového poradce (ten by měl účto zkontrolovat, tak by tam neměly být závažné chyby). Když se budeš učit postupně, tak se časem do problematiky dobře vpravíš, ale s minimálními chybami budeš pracovat až během pár let. Na kurzy od Svazu účetních nechodím, ale učebnici účetnictví mají dobrou. Můžeš si u nich udělat i jiné kurzy a zkoušky.
V této době bych si sakra vážila nabídky práce, nevím, jestli jsi doma s dětmi nebo zrovna pracuješ v jiném oboru, ale taková nabídka se Ti nemusí opakovat. Navíc účto se dá fakt praxí dobře naučit, i když ze začátku je to asi pěkný mazec (já jsem začínala před necelými dvaceti lety
a když se tak podívám zpět, určitě bych nechtěla, aby klientům přišla daňová kontrola
). A pokud Tě to bude bavit, tak je to jedině výhra
.
A pokud jde o ten SW,tak účetnictví v tom dělám 3. rok, daňovou evidenci druhý, tak taky občas tápu, ale myslím, že je to vychytaný program
.
ahoj hezkou bílou sobotu. Tatka mi ve čtvrtečním unáhlení zakoupil účetní program Pohoda, naše paní účetní totiž odchází tak jsem mu chtěla v tomhle ohledu pomoci já (neříkala jsem mu aby program koupil, chtěla jsem chodit nejdřív do kurzu a s programem se seznámit nejdříve ve stažené verzi). Teď jsem ale problematiku probírala se skorošvagrovou, která má tetu účetní. No a rizika převyšují přínosy,které bych svým účtováním firmě dala. Proto bych se chtěla zeptat zda je možné již zakoupený program vrátit.
Já měla účto na střední,ale to už je 6 roků zpátky, tatka chce at si udělám kurz a současně by mě zaučovala paní účetní přímo ve firmě. V kurzu bych se snažila co nejvíc, ale abych fungovala jako samostatná účetní na to mi asi 2 měsíce stačit nebudou že? Jaké máte zkušenosti? Mě se nabízí kurz Svazu účetních a nebo pak kurz účetnictví v budově odborného vzdělávání v Olomouci. Obojí stojí kolem 10 000 což je při mojí minimální mzdě dost, ale ty znalosti by za to stály. Sama nevím jak se rozhodnout, kámoška mě dneska docela dost vystrašila, v žádném případě bych nechtěla naši firmu přivést do potíží ale právě naopak jí pomoct a být tam něco platná.