Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus se uklidnit. Jednou jsem byla 3 noci v nemocnici s mesicni dcerou se strevni virozou. Prvni den mela horecku 39,2, druhy den 38,4, pak teplota dale klesala. Kdyz mela cca 1 den normalni teplotu, pustili nas domu. Po par hodinach doma mela opet 38,7. Volala jsem od nemocnice, tam mi rekli, ze jestli chci, muzu prijet. A jestli chci, muzu ji dat kousek Paralen cipku. Ale oboje rekli stylem, ze to neni nutne.
Rekla jsem si, ze v nemocnici by ji stejne jen sledovali teplotu, coz muzu i doma. Kdyby se mi neco nezdalo, jela bych. V nemocnici ji ani nesnizovali teplotu, tak jsem ji ani ja nedala antipyretika (dcera horecky snasi uplne v pohode, prakticky ani nepozname, kdyz ji ma). Po par hodinach ji teplota zase klesla na normalni.
37,8 neni zadna vysoka teplota, asi jeste s necim dobojovava. Navic uz neni male miminko. Zacala bych se znepokojovat, kdyby se zacal chovat nestandardne - extremni unava, apatie, dehydratace.
Taky mohl v nemocnici chytnout neco jineho, to se bohuzel stava. Ale fakt bych zatim byla uplne v klidu, jen ho sleduj.
Zatím buďte v klidu sledujte teplotu a kdyby vystoupala k 39 tak dejte paralen nebo nurofen…když bude chtít ležet ať leží, když si bude chtít hrát ať si hraje…asi bych nechodila na sluníčko ale sednout si ven třeba do stínu do parku s hračkami na dece by mohl a uvidíte…to bude dobrý ![]()
Ahoj. Chci se tu poradit.
Padla jsem v úterý v noci se zvracení, průjmem, i nadále se cítím odlabeně, ale nic víc… no a hned druhý den začal syn 2.5 roku.
Byli jsme tři dny v nemocnici, byl první noc na kapačkách, potom už hlídali hlavně teplotu.
V sobotu nás pustili domů. Dohlížím aby pil, odpočíval, má dietu. Diagnóza vir, gastroenteritida.
V sobotu a celou neděli byl bez teplot až teď večer má opět 37.8°C a hodně mě to znepokojuje že se objevila opět. Jsem ještě vyplašená, nebyl to prostě příjemný zážitek.
Díky.