Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, doufám že tu najdu někoho ze stejným problémem jako mám já. Mám vrozenou vadu dělohy, dvě pochvi, dva čípky a dvě dělohy. Jsem v 9 TT a mám mestruační ciklus z té druhé dělohy ve které není plod. Byla by jsem ráda pokud by se našel někdo kdo má také takovou vrozenou vadu dělohy jako mám já. Vím že jich moc není ale třeba se tu někdo najde.
Moje kamarádka má tu samou vrozenou vadu dělohy. Teď je v 6 měsíci a jedno dítě už má.
@lovesmile píše:
Moje kamarádka má tu samou vrozenou vadu dělohy. Teď je v 6 měsíci a jedno dítě už má.
Muzu se zeptat jak ji probihalo tehotenstvi ? Ja uz mam 11 letou holku u te jeste nikdo o vade nevedl, pak jsem prisla o mimco v 14 tt a az pak zjistili ze mam vrozenou vadu delohy. Pochvi jsem mela oddelene asi 2 cm od vchodu a ta prepazka mezi nemi byla na strane tak se na to neprislo. Pak jsem jeste 2 x samovolne potratila. Po trech potratech jsem otehotnela a mam 6 letou dceru az u ni jsem mela v tehotenstvi problemi a krvacela jsem. Krvaceni bylo z te druhe delohy kde byla zvysena sliznice a tudis pak menstruacni ciklus 2× za to tehotenstvi. Ted mam stejny problem uz po treti spineni. Prvni v dobe prvniho menstruacniho ciklu po otehotneni, pak v dobe ovulace a ted v dobe menstruacniho ciklu krvacim. Nejsu ani v nemocnici nejde s tim nic delat. Beru ascorutin a utrogestan.
O tom jsem někde četla
Můžu mít jednu debilní otázku?Vlastně dvě
.
@muffinka89 píše:
O tom jsem někde četlaMůžu mít jednu debilní otázku?Vlastně dvě
.
Ahojky jasne klidne i tri.:-D
Jak si psala,že máš z druhé cyklus..jak to je když si těhu nebyla?To ti jedna MS začala a začala druhá?Jak by se to řešilo,kdyby se v obou dělohách usadili miminka?
@anastazia6 píše:
Dobrý den, doufám že tu najdu někoho ze stejným problémem jako mám já. Mám vrozenou vadu dělohy, dvě pochvi, dva čípky a dvě dělohy. Jsem v 9 TT a mám mestruační ciklus z té druhé dělohy ve které není plod. Byla by jsem ráda pokud by se našel někdo kdo má také takovou vrozenou vadu dělohy jako mám já. Vím že jich moc není ale třeba se tu někdo najde.
Ahoj, tady jsem našla nějakou diskuzi, kde jsou uživatelky, co mají to stejné
http://www.rodina.cz/…vep_tree.asp?…
@anastazia6 U prvního dítěte taky krvácela a doktoři nevěděli proč, nakonec rodila císařem a tak na to přišli, že má dvě dělohy. Teď krvácela taky, brala utrogestan, ale jinak to nijak neřešili. Bude muset opět rodit císařem 14 před TP. Samovolně nepotratila ani jednou, akorát jednou byla na miniinterupci.
@anastazia6 píše:
Ted jsem na www.modrykonik.cz cetla prispevek jedne holciny,co ma taky dve delohy a nemuze otehotnet.Schanela taky nekoho na podporu s podobnou vadou.Moc drzim palce,at tehotenstvi dobre zkonci.
@muffinka89 píše:
Jak si psala,že máš z druhé cyklus..jak to je když si těhu nebyla?To ti jedna MS začala a začala druhá?Jak by se to řešilo,kdyby se v obou dělohách usadili miminka?
Mela jsem ciklus zaroven akorat delsi a nekdy silnejsi. Problem mit v kazde deloze dite neni. Dokonce jsem cetla ze jedna zenska mela v kazde deloze dite jinak stare. Jedno bylo o mesic starsi.
@lovesmile píše:
@anastazia6 U prvního dítěte taky krvácela a doktoři nevěděli proč, nakonec rodila císařem a tak na to přišli, že má dvě dělohy. Teď krvácela taky, brala utrogestan, ale jinak to nijak neřešili. Bude muset opět rodit císařem 14 před TP. Samovolně nepotratila ani jednou, akorát jednou byla na miniinterupci.
Moc dik, taky jsem mela planovanej cisar 14 dni pred terminem a ted to bude stejne tak. Pry neni deloha tak silna na to aby dite vypudila. Takze treti cisar. Prvni jsem se neotevirala, druhej mala byla koncem panevnim a treti uz jen kvuli dvoum predchozim cisarum.
Nemuzou jsou k sobe prirostle. Byla jsem na laparoskopii a bohuzel by to neslo.
Spiše nevihody, dvojnasobne riziko rakoviny, cisty a podobne problemi.