Všeobecná sestra Ostrava

190
2.4.13 20:36

všeobecná sestra ostrava

Ahoj, nestudovali jste někdo obor všeobecná sestra na Ostravské univerzitě? Zajímalo by mě, jak je to studium náročné a taky jak probíhá praxe, jestli se začíná od ošetřování, hygieny atd. nebo se na praxi učí přímo odborné věci, jako je píchání injekcí atd. No a vůbec všechny informace, které o tomto oboru máte by mi moc pomohly, protože, co píšou na internetu je spíše takové obecné. Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
2.4.13 20:43

Výuka v prváku každý pátek a většinou i nějaké ty soboty, celkem 2300h praxe pokud nejsi registrovaná sestra, za ty 3 roky, teď si nejsem jistá jak to mají rozdělené, tuším že 200h v každém semestru a 240h o prázdninách, ale tím si nejsem úplně jistá. oddělení jsou určené a dělá se tam všechno, většinou jen ty odborné věci, ale samozřejmě pokud je čas a není co na práci tak i převlíkání postelí a hygiena.. záleží na oddělení. Já studuju na porodní as., ale se sestrama máme většinu předmětů společných ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
2.4.13 20:46

@Michaela23 Aha, no a jeste bych se chtela zeptat, kdybych chtela jednou pracovat v porodnici, ale spis nez u porodu by me lakala prace s detma, na to je asi lepsi porodni asistentka, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
2.4.13 20:50

Já taky přemyšlím že bych tam šla studovat, ale nevím jestli bych to zvládla..je to hodně težké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.4.13 20:51

Porodní asistentka znamená péče o rodičku, ne o děti ;) takže odd. šestinedělí, porodní sál, gynekologie, ambulance, ale může i na novorozeneckém. Jinak pokud bys chtěla přímo na dětské odd., tak je lepší vystudovat tu všeobecnou sestru (3r., Bc.) a pak si udělat Mgr. (2r.) obor Dětská sestra, ta je taky na ostravské ;)

Příspěvek upraven 02.04.13 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.4.13 20:53

@syselinka tak je toho dost, v každém semestru cca 12 předmětů, samozřejmě zkoušky jsou těžší i lehčí, záleží na vyučujícím. je to spíš náročné na čas, hodně školy a hodně praxe, učivo, pokud na to člověk nekašle ale učí se postupně, tak se to zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
2.4.13 20:54

@Michaela23 O tom vím, jen nevím, jestli budu mít možnost ještě tak dlouho studovat, v dnešní době člověk neví, co bude za pár let. Nešlo by to dodělat po sestře jen nějakou specializaci? No a letos už to nestihnu, dalo by se třeba udělat zatím jen dis. a pak nějakou specializaci na děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.4.13 20:56

@sabuskasabka tak to fakt netuším, zas tak se v tom neorientuju, respektive ani jsem se o to zas tak nezajímala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
2.4.13 20:58

@Michaela23 Nevadí, však o sestře vážně uvažuju a co bude pak se uvidí :) No a jak to má být s tím novým zákonem, že se mají rušit Dis. to náhodou nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.4.13 21:00

@sabuskasabka vím že bylo cosi v návrhu, že poslední Dis. budou v r. 2014 a pak už sestra půjde studovat jen na VŠ. ale jestli ten zákon je schválený a fakt to tak bude, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
2.4.13 21:02

@Michaela23 No tak snad to ještě stihnu, jen se trošku bojím, abych nezačala studovat a za rok by mi řekli, že ze mě sestra stejně nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
3.4.13 08:25

@LucieŠH Aha a ta specializace, to je zase něco jako dálkové studium? No a kde to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
3.4.13 09:58

@LucieŠH No a na tohle musím mít vysokou školu? Nebo by stačila voška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze