Všeobecný přehled

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3598
28.1.23 12:52
@Russet píše:
Oni ti řeknou čtvrt na čtyři. Ne kde je malá a velká ručička.

No to je pak pěkný problém já raději 15:15 :mrgreen:
A teď je to 1/4 ze 60 a né ze 100 :pankac:
Jako ten film:
Ve čtvrt na čtyři zemřeš :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 12:53

Jinak samozřejmě nikoho nehodnotim podle toho, co umí nebo neumí.
Jsou důležitější věci.
My se včera nad tím v dobrém bavili celý večer.
Padla tam i znalost ústavy.

Doupresnim ta data a politiky. Nejde o bitvy, ale třeba o to, kdo stojí za vznikem ČR, kdy vznikla ČR, kdo je prezident a premiér.

@astoret píše:
Ja furt nechapu co je na tech rucickovych hodinkach tak tezkeho?? Vzdyt to kolikrat zvládají uz 6 lete deti, ze dospely nechape rucickove hodinky, tam je neco spatne.. 8o

Protože se tolik už nepoužívají, tak to hodně lidí prostě neumí. Nebo se to naučí ve škole a zapomenou to.

@ludmilaadamkova v čem se hodí znát ručičkové hodinky? Stejně v 99% času má každý v dosahu mobil.

@Janli píše:
Jo, a ten anonym proč? Buď hrdá, neschovávej se….. ;)

Anonym kvůli synovi. ;)

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.1.23 12:56
@Anonymní píše:
Anonym kvůli synovi. ;)

Jasně, to ti tak žeru…… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53518
28.1.23 12:57
@Anonymní píše:
Jsou důležitější věci.

Doupresnim ta data a politiky. Nejde o bitvy, ale třeba o to, kdo stojí za vznikem ČR, kdy vznikla ČR, kdo je prezident a premiér.

Anonym kvůli synovi. ;)

Mě třeba občas dostane kolegyně, pro kterou je dost lidí blbejch. Ona sama neumí pořádně použít cizí termity a má absolutně nula znalostí třeba v literatuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.1.23 12:59
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova v čem se hodí znát ručičkové hodinky? Stejně v 99% času má každý v dosahu mobil.

Asi stejně jako znalost vzniku republiky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.23 13:04
@Anonymní píše:
Jsou důležitější věci.

Anonym kvůli synovi. ;)

A proč je podle tebe tak důležitá gramatika? :mrgreen:

Ano každý máme mobil, ale ručičkové hodiny se stále hojně používají. Je to praktická znalost, kterou lze využít v běžném životě. Stejně jako např. plavání. Když třeba spadneš do vody. Nějak mě nenapadá nějaký vážnější důvod, proč si pamatovat datum například bitvy na Bílé hoře.. byť všeobecný rozhled v historii považuji za velice důležitý.

• Citovat
  • Upravit
16216
28.1.23 13:08
@Prostě Vodnář píše:
Bible , historická data … a tak by se dalo pokračovat.
:palec: Bibli od Sklepáků jsem už zprostředkovala za svůj život tolika lidem, kterým obohatila život ;)
Já za všeobecný přehled považuju třeba to, že když se dívám na Cimrmany, tak se směju tam, kde to tvůrci předpokládali, a hlavně vím proč :lol:. A že ten záběr skrze ty hry mají široký dost nejen co se historie a češtiny týče (třeba Lijavec a J. L. Moreno a jeho psychodrama). Pomalu mi dorůstají děti do věku, kdy už s Cimrmany budou moct začít, tak už se těším, jak jim budu vysvětlovat „albánskou rukavici“ apod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
28.1.23 13:10

Já mám podle mě úzký všeobecný přehled, mohl by být větší. V porovnání se spoustou lidí je ale i tak velký.

Spousta mých nesmírně chytrých přátel se orientuje jen ve svém oboru. Za hloupé je rozhodně nepovažuji.

Mám problém s čárkami ve větách, vím to. Nemám ráda historii a bez souvislostí si nepamatuji data a termíny. Jakmile je někde souvislost, mám to v hlavě.

Pro mě je hloupý ten, kdo se chce o něčem bavit, má nějaká zaručená tvrzení, ale nic o tom neví. Z tvého příkladu. Pokud by mi někdo něco agresivně tvrdil o víře, ale netušil co je v bibli, pak je pro mě de*il. Jinak to, že někdo netuší co je v bibli, jako problém opravdu nevnímám.

• Citovat
  • Upravit
81480
28.1.23 13:11
@ludmilaadamkova píše:
A proč je podle tebe tak důležitá gramatika? :mrgreen:Ano každý máme mobil, ale ručičkové hodiny se stále hojně používají. Je to praktická znalost, kterou lze využít v běžném životě. Stejně jako např. plavání. Když třeba spadneš do vody. Nějak mě nenapadá nějaký vážnější důvod, proč si pamatovat datum například bitvy na Bílé hoře.. byť všeobecný rozhled v historii považuji za velice důležitý.

k čemu jsou dobré ručičkové hodiny, když spadneš do vody? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
28.1.23 13:14
@ludmilaadamkova píše:
A proč je podle tebe tak důležitá gramatika? :mrgreen:Ano každý máme mobil, ale ručičkové hodiny se stále hojně používají. Je to praktická znalost, kterou lze využít v běžném životě. Stejně jako např. plavání. Když třeba spadneš do vody. Nějak mě nenapadá nějaký vážnější důvod, proč si pamatovat datum například bitvy na Bílé hoře..byť všeobecný rozhled v historii považuji za velice důležitý.

Stačí poslouchat Kryla a máš tahák hned na začátku písně .
Mimochodem Krylovy písně taky vyžadují všeobecný přehled, jinak z nich člověk nic nemá. Stačí si poslechnout třeba Marata ve vaně - tam je tolik osobností a historických souvislostí, že člověk bez přehledu tomu textu rozumět nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.23 13:16
@zrcadlo píše: :palec: Bibli od Sklepáků jsem už zprostředkovala za svůj život tolika lidem, kterým obohatila život ;)
Já za všeobecný přehled považuju třeba to, že když se dívám na Cimrmany, tak se směju tam, kde to tvůrci předpokládali, a hlavně vím proč :lol:. A že ten záběr skrze ty hry mají široký dost nejen co se historie a češtiny týče (třeba Lijavec a J. L. Moreno a jeho psychodrama). Pomalu mi dorůstají děti do věku, kdy už s Cimrmany budou moct začít, tak už se těším, jak jim budu vysvětlovat „albánskou rukavici“ apod.
:mrgreen:
Mám zkušenost, že lidé, kterým připadal Cimerman jako hloupý humor nebyla má krevní skupina. Jeden člověk, co nemá rád Svěráka a hlavně tedy Cimermany, dokázal ze sebe dostat názor, že Hrušínský Rudolf st. je špatný herec který neumí hrát a hraje furt na jedno brdo. :zed: :zed: Ten samý člověk byl schopný tvrdit, že kilo železa bude padat pomaleji než 2 kila železa. Jo a nejden z nejlepších filmů je např Krokodýl Dundee.. Jo to bylo hodně rychlý spád konce vztahu… a to tam byla zpočátku vášeň jak blázen…
  • Citovat
  • Upravit
3598
28.1.23 13:16
@Lama Lama píše:
k čemu jsou dobré ručičkové hodiny, když spadneš do vody? :think:

No pokud nebudou vodotěsné tak až někde vyplaveš nafouklá budou alespoň vědět čas smrti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
28.1.23 13:17

Já beru za všeobecný přehled takové to co se učí na základce :D aby člověk uměl nějak slušně psát a nedělal hrubky v každé větě, aby logicky dokázal něco spočítat (což tady občas vidim, že každý neumí, viz třeba výpočty rodičáku), vědět nějaký základ o dějinách, náboženství (nejen teda tu bibli, ale celkově i další víry), znát svoje okolí, jasně, každý nezná každou řeku, horu, město nebo zámek, ale takové ty nejznámější věci no :D literaturu, politiku aspoň tak povrchově, aby člověk věděl co se děje, nějakou finanční gramotnost, první pomoc a pak asi každý podle svého oboru a zájmů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.23 13:19
@Lama Lama píše:
k čemu jsou dobré ručičkové hodiny, když spadneš do vody? :think:

Když spadneš do vody je fajn umět plavat o tom jsem psala v předešlém příspěvku. Ručičkové hodinky jsou dobré, když přijdeš někam, kde ty ručičkové hodinky jsou. Ještě nedávno jsme je měli na nádraží. Uznávám, že ručičkové hodinky teď už opravdu skoro nikde nejsou, takže pro dnešní děti to už nemá téměř žádnou praktivkou hodnotu. Asi bych spíše řekla, že donedávna to bylo fajn je znát. Za pár let opravdu už nebudou nikde.

• Citovat
  • Upravit
3598
28.1.23 13:21

@ludmilaadamkova no tak ono záleží když budeš mít kilo železa prostě jen v kouli kolem 130 ml objemu tedy i malé ploše a dvě kila třeba tabulového plechu tak už tam rozdíl bude :mrgreen:
A když ti to spadne na hlavu tak už nám to bude asi jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová