Suchý únor

Anonymní
28.1.23 08:53

Suchý únor

Chystáte se někdo držet? Já se občas hecnu, loni jsem ho teda nedržela (ani nevím proč), předloni ano. Prosím, není to dotaz na abstinenty, ale na běžné české pijany :D. Dávám anonym, kdybych se nějak v diskuzi rozpovídala. Já mám ráda pivo a tak 4× týdně si jedno dám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
28.1.23 08:56

Já si vínko dám několikrát týdne a nic držet nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3055
28.1.23 08:57
@freeport píše:
Já si vínko dám několikrát týdne a nic držet nehodlám.

Taky tak :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
28.1.23 08:57

Suchý únor nedržím, není důvod. Doma nepiju, pár malých piv si dám jen, když si vyrážím ven, což je tak jednou za měsíc (pivo mám moc ráda, ale dobré). Takže možná budu držet některý měsíc suchý a ani si toho nevšimnu.
Ale vřele doporučuji těm, kteří si dávají skleničku (a víc) víckrát týdne, případně si dávají každý večer sklenku na uvolnění. Je dobré zjistit, jestli ta večerní sklenka je „must“ nebo jen „nice to have“.

• Citovat
  • Upravit
28.1.23 08:59

Jsem šťastná, že jsem ho předloni držela, akorát jsem v té době otěhotněla, takže moje těhotenství bylo od začátku abstinentské. V třetím trimestru jsem si sem tam dala trochu piva, ale je super, jak to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 09:01

Aby nedošlo k mýlce. Já sucháč nedrzím, protože bych si myslela, že jsem alkoholik. Spíše to beru jako očistu před jarem a zkoušku vůle, někdy to fakt není jednoduché vydržet, když má člověk chuť si v sobotu večer dát nohy na stůl a k tomu nalít.

• Citovat
  • Upravit
34473
28.1.23 09:03

Loni jsem si dala jiný měsíc na suchu a vůbec nic mi to nepřineslo. Opakovat to nehodlám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 09:07
@terien píše:
Loni jsem si dala jiný měsíc na suchu a vůbec nic mi to nepřineslo. Opakovat to nehodlám

A cos čekala, že to přinese? Více peněz nebo sexu?

• Citovat
  • Upravit
1170
28.1.23 09:09

A já myslela, že je to diskuze o počasí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.1.23 09:09
@Anonymní píše:
A cos čekala, že to přinese? Více peněz nebo sexu?
Že se budu cítit líp. Všude čtu, jak alkohol tohle a alkohol tamto… špatně se po něm spí a přibírá se a pleti to škodí a bla bla a ono je to bez něj minimálně stejný
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 09:12
@terien píše: Že se budu cítit líp. Všude čtu, jak alkohol tohle a alkohol tamto… špatně se po něm spí a přibírá se a pleti to škodí a bla bla a ono je to bez něj minimálně stejný

Tak to se týká hlavně těch, co pijí denně a nad míru. Alkohol opravdu snižuje kvalitu spánku. Takže takoví výsledky po pár týdnech abstinence fakt vidí. Psychicky i fyzicky.

• Citovat
  • Upravit
34473
28.1.23 09:13
@Anonymní píše:
Tak to se týká hlavně těch, co pijí denně a nad míru. Alkohol opravdu snižuje kvalitu spánku. Takže takoví výsledky po pár týdnech abstinence fakt vidí. Psychicky i fyzicky.

Tak asi nejsem správný adept na suchý měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
28.1.23 09:15

Nepiju tak často, abych měla nějaký dobrý pocit z toho, že to dodržím. :lol:
Mám však známé a ti to každý rok dodrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 09:17
@terien píše:
Tak asi nejsem správný adept na suchý měsíc :nevim:

U mě se taky nic nezmění krom těch ušetřených peněz, ale těch není moc. Jen si to chci po nějaké době zas vyzkoušet. :palec:

• Citovat
  • Upravit
9770
28.1.23 09:17

Držím suchý leden. Zjistila jsem díky tomu, že nejsem závislá na večerní sklence vína, ale na čtení, ke kterému si to víno dávám. Absence alkoholu mi nevadí vůbec, ale když si večer nemůžu číst, tak jsem nervózní jak pes a špatně se mi usíná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová