Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chystáte se někdo držet? Já se občas hecnu, loni jsem ho teda nedržela (ani nevím proč), předloni ano. Prosím, není to dotaz na abstinenty, ale na běžné české pijany. Dávám anonym, kdybych se nějak v diskuzi rozpovídala. Já mám ráda pivo a tak 4× týdně si jedno dám.
Držím suchých už pár měsíců. Nějak mi přešla chuť
ale jako jo, nemám nikdy s únorem problém. Hecujeme se s kámošema atd ![]()
@martina.se píše:
Držím suchých už pár měsíců. Nějak mi přešla chuť![]()
ale jako jo, nemám nikdy s únorem problém. Hecujeme se s kámošema atd
Já právě k sobě nikoho nemám
. Manžel je skoro abstinent a pak je jedna kamarádka, která o suchém únoru začala mluvit, ale tam jsem zvědavá, jestli nebude podvádět, ta pije dost. Jsme z jižní Moravy ![]()
Jak píše @terien - asi piju málo abych viděla nějaký benefity nepití
navíc jsem přestala kojit, tak se teď můžu aspoň rozšoupnout - i když dvojku vína nebo pivo jsem si dala i u kojení ![]()
@terien píše: Že se budu cítit líp. Všude čtu, jak alkohol tohle a alkohol tamto… špatně se po něm spí a přibírá se a pleti to škodí a bla bla a ono je to bez něj minimálně stejný
Já si dam dvě dvojky suchého bílého a spím jak mimino
@Karamba2020 píše:
Praktikuju suchej únor a říjen, ani letošek nebude výjimka.
@Anonymní píše:
Já právě k sobě nikoho nemám. Manžel je skoro abstinent a pak je jedna kamarádka, která o suchém únoru začala mluvit, ale tam jsem zvědavá, jestli nebude podvádět, ta pije dost. Jsme z jižní Moravy
My taky Jižní Morava. Ale prostě vždycky jsme to brali jako hec a srandu. Nejlepší bylo, když tou dobou byl nějaký koncert a všichni srkali vodu nebo colu ![]()
Já nepiju už od začátku podzimu, přestala jsem i kouřit… No, za těch pár měsíců jsem si dala dvakrát malé pivo k jídlu v restauraci a na Vánoce punč u stánku a vaječný koňak do kávy.
Včera v pizzerii jsem si objednala pivo, prý vyhlášený, vůbec mi nechutnalo, vypil to chlap. Ale zato ujiždím na bezinkové limonádě.
@Betty MacDonald píše:
Já nepiju už od začátku podzimu, přestala jsem i kouřit… No, za těch pár měsíců jsem si dala dvakrát malé pivo k jídlu v restauraci a na Vánoce punč u stánku a vaječný koňak do kávy.
Včera v pizzerii jsem si objednala pivo, prý vyhlášený, vůbec mi nechutnalo, vypil to chlap. Ale zato ujiždím na bezinkové limonádě.
To bude ušetřených peněz ![]()
@Dana066 píše:
A já myslela, že je to diskuze o počasí
Ja taky, myslela jsem ze se resi klimaticke zmeny ![]()
@Anonymní píše:
Chystáte se někdo držet? Já se občas hecnu, loni jsem ho teda nedržela (ani nevím proč), předloni ano. Prosím, není to dotaz na abstinenty, ale na běžné české pijany. Dávám anonym, kdybych se nějak v diskuzi rozpovídala. Já mám ráda pivo a tak 4× týdně si jedno dám.
Chlap drží poctivě, ale pije jen pivo nebo si dáme Cider. Občas dostane od zákazníků domácí slivovici, je řemeslník 😁
Drzim uz paty rok v rade, ale nekdy unor nekdy leden. Aktualne leden a uz se fakt tesim na utery vecer az si neco dam ![]()
Kazdopadne ja to beru tak, ze zkouska toho, ze se ten zivot da i bez alkoholu.. a jako jo, ale vidim, ze zrovna obcas by ten alkohol fakt bodnul.
Jsem ajtak a proste u nas bud lidi chlastaj a nebo kourej… je to trosku fakt a i proto se snazim aspon jednou rocne zjisit jak si stojim.
Jinak piju tak 2× tydne sklenicku dve podle aktualni situace…ale snazim se - az na hospody, vecirky apod - fakt jen tu sklenicku dve max.
@Anonymní píše:
Ne. Alkohol mám pod kontrolou. Piju příležitostně, neožírám se, tvrdý alkohol mi nechutná.
@Anonymní píše:
Ano, držím. Mám ráda 2 - 3 deci vína večer „po všem“. A proč suchý únor? No jen tak, protože chci
. ![]()
To je hezká závislost
.