Všeobecný přehled

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
28.1.23 13:23
@JiříkMazlík píše:
@ludmilaadamkova no tak ono záleží když budeš mít kilo železa prostě jen v kouli kolem 130 ml objemu tedy i malé ploše a dvě kila třeba tabulového plechu tak už tam rozdíl bude :mrgreen:
A když ti to spadne na hlavu tak už nám to bude asi jedno :lol:

Jasný odpor vzduchu.. Tak tam si myslím, že se myšlenkově nedostal. Tam to byla zkratka 2 kila jsou víc než jedno, tak to bude padat rychleji.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
28.1.23 13:37
@zrcadlo píše:
Stačí poslouchat Kryla a máš tahák hned na začátku písně .
Mimochodem Krylovy písně taky vyžadují všeobecný přehled, jinak z nich člověk nic nemá. Stačí si poslechnout třeba Marata ve vaně - tam je tolik osobností a historických souvislostí, že člověk bez přehledu tomu textu rozumět nemůže :nevim:

Jeho texty jsou boží. Vždycky jsem nevěřícně poslouchala :))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.23 14:02

@Kriss Tina vnímám to hodně podobně.

Cimrmany mám hodně naposlouchane. Už je se mnou poslouchá i syn.
Zatím se mu nejvíc líbí Dlouhý, Široký a Krátkozraký.
Ale to přijde.
Kryla mám taky hodně ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
28.1.23 14:16
@JiříkMazlík píše:
Já taky nechápu že někdo neví jak se mění na autě kolo a že si neumí dolít ani ostřikovače :mrgreen: toť k tomu všeobecnému přehledu :*
No u těch hodinek je to teda divné :lol: ale co stejně když se zeptáš kolik je hodin tak ti všichni odpoví normálně a neřeknou ti pozici ručiček :mrgreen:

Auto má kola :mrgreen:
Ne, to je ironie
Přesně, každý člověk se orientuje v jisté oblasti více…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
28.1.23 14:27
@JiříkMazlík píše:
No pokud nebudou vodotěsné tak až někde vyplaveš nafouklá budou alespoň vědět čas smrti :mrgreen:
:mrgreen: a to se hodí :mrgreen:
Takže z toho plyne ponaučení, bez ručičkových vodotěsných hodinek nevycházej z domu :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
3598
28.1.23 14:28

@Anais Brno no právě ale zrovna to kdy kdo umřel nebo kdo je premiér a co je v bibly a kde se píše měkké/ tvrdé a kde čárka je sice fajn vědět ale knicemu ti to nepomůže :lol:
Když někde zapadnes do příkopu při kalamitě a budeš tam hnít celý den protože umíš správně dějepis a čj :mrgreen: tak je lepší mít kurtu, řetězy a rukavice a jaké i/y a nebo kdo kdy umřel ti strašně pomůže :pankac:

Mám raději lidi co si umí poradit než takové co všechno ví a všude byli ale realita je pak dožene :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
28.1.23 14:30
@Anais Brno píše: :mrgreen: a to se hodí :mrgreen:
Takže z toho plyne ponaučení, bez ručičkových vodotěsných hodinek nevycházej z domu :mrgreen:

Víš jak mi se.rou ty " chytré" hodinky co musíš furt nabíjet :mrgreen:
A kolega s El. Cigaretou jak přijde žebrat o cígo když mu dojde baterka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
28.1.23 14:49
@JiříkMazlík píše:
Víš jak mi se.rou ty " chytré" hodinky co musíš furt nabíjet :mrgreen:
A kolega s El. Cigaretou jak přijde žebrat o cígo když mu dojde baterka :mrgreen:

Pořiď přesýpací, bude tam sice trochu časová odchylka :think: ale to je detail…
Já hodinky nemám vůbec. Doma jen ty, co jsou na termostatu ke kotli..
No, aby se syn hodiny naučil, koupili jsme ručičkové., já nemám ráda, abych měla čas na očích…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.23 14:51

@JiříkMazlík mně třeba kalamita v autě nedožene, protože neřídím :mrgreen:. Nejsem dobrá řidička, tak jsem toho raději nechala.
Ale chápu, jak to myslíš.
Mám kamarádku, co si ani knoflík nepřišije. Vždycky jednou za nějakou dobu mi sem nanese oblečení a já jí vše opravím.

A vím, že pro hodně lidí je řízení naprostý základ a bez auta by nepřežili.

• Citovat
  • Upravit
3598
28.1.23 14:57
@Anonymní píše:
@JiříkMazlík mně třeba kalamita v autě nedožene, protože neřídím :mrgreen:. Nejsem dobrá řidička, tak jsem toho raději nechala.
Ale chápu, jak to myslíš.
Mám kamarádku, co si ani knoflík nepřišije. Vždycky jednou za nějakou dobu mi sem nanese oblečení a já jí vše opravím.A vím, že pro hodně lidí je řízení naprostý základ a bez auta by nepřežili.

No tak u nás v práci je řidičák alespoň B podmínkou. Se ti nikdo neptá tady máš sluzebak je jedno od oktávky po dodávku sednes a jedeš :lol: no pak dostaneš ještě káru a po příjezdu zpět zjistíš že nemá už rok STK :mrgreen:

No autobus taky není top když minulé přijel šofér celý vykulený že mu to nebrzdi a za sebou 30 lidí tím bys ject nechtěla :lol: ještě že cestující žili v nevědomosti :pankac:

Zase šití je úplně v pohodě víš co už jsem opravil kostic co lezou z podprsenky :D
U nás doma jsem švadlenka já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148912
29.1.23 20:54
@JiříkMazlík píše:
@Anais Brno no právě ale zrovna to kdy kdo umřel nebo kdo je premiér a co je v bibly a kde se píše měkké/ tvrdé a kde čárka je sice fajn vědět ale knicemu ti to nepomůže :lol:
Když někde zapadnes do příkopu při kalamitě a budeš tam hnít celý den protože umíš správně dějepis a čj :mrgreen: tak je lepší mít kurtu, řetězy a rukavice a jaké i/y a nebo kdo kdy umřel ti strašně pomůže :pankac:Mám raději lidi co si umí poradit než takové co všechno ví a všude byli ale realita je pak dožene :dance:

Já třeba nikdy nepochopím jak může někdo napsat v bibli tvrdé Y, nebo na židly, na tabuly…atd. Mě to flákne do očí vždycky. Zase ten člověk může mít všeobecný přehled ve sportu že zírám, tomu já nehovím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.1.23 21:08
@Anna766 píše:
Já třeba nikdy nepochopím jak může někdo napsat v bibli tvrdé Y, nebo na židly, na tabuly…atd. Mě to flákne do očí vždycky. Zase ten člověk může mít všeobecný přehled ve sportu že zírám, tomu já nehovím vůbec.

Taky jsem to nechápala a asi proto se mi narodilo dítě, které na nulový cit pro mateřský jazyk a je ukázkový dyslektik…díky němu začínám objevovat jiný svět a přestávám řešit, že někdo to i, y v české gramatice nezvládá. Odpověď je velmi jednoduchá, jeho mozek prostě velmi efektivně pracuje v jiné oblasti to kde my, chápající zákonitosti české gramatiky, jsme zase ztraceni
Každý člověk má jiné předpoklady…to, že třeba neumí tu gramatiku z nej nedělá člověka druhé kategorie…

• Citovat
  • Upravit
3819
29.1.23 21:10

Podle me k vseobecnemu prehledu patri i zakladni predstava o tom, jak funguje lidske telo a jake obsahuje organy. Ne do podrobna ale aspon priblizne? Koneckoncu jsme vsichni vlastniky jednoho exemplare :lol: Ja sem lekarka a kdyz mam nekdy ignorantovi vysvetlit co mu vlastne chybi, tak se fakt zapotim. Slinivka nebo slezina, vzdyt je to vlastne jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová