Vši - prevence a léčba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mnbv
3.11.12 09:48
@Anonymní píše:
Holky, děsně mě svědí hlava mám tam i takové mini bílé ťupky, jsou to vši nebo lupy? protože asbsolutněnechápu kde bych je vzala, jsme ted se synem byli doma, jsme nemocní ani do školky aztím nechodí budou mu 2,t ak nevím kde bychom je vzali. AKorát včera odpoledne jsme byli na návštěvě, t am byli asi 3 děti, je možné je mít takhle rychle? jinak mě fakt nic nenapadá, kde by se u nás vzali :nevim:

Jestli to jsou hnidy, malé vši (velké jsou hnědé a věř mi, že nepřehlédneš, že je to brouk)nebo lupy zjistíš lehce: hnídy NEVYPADÁVAJÍ! Jsou přilepené na vlasech - bílé nebo světle hnědé pidi vajíčka musíš vyloženě z vlasů tahat! Zatímco lupy a vši vypadávají při škrábání (veš sem tam, lupy hodně!) No a pokud by to nebyly lupy, ale pidivešky, tak už bys musela mít vši pěkně dlouho - ono pár dní trvá, než ta svině nakladě vajíčka a ty než se vylíhnou. Každopádně i malá pidi veš jde poznat: je skoro průhledná a má nožičky, jde to vidět pouhým okem (pokud máš dobrý zrak)
S nejvetší pravděpodobností máš jen problém lupy - to taky děsně svědí. Ale i to chce léčit nějakými přípravky, na to nestačí šampony proti lupům :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101514
3.11.12 10:00

Lupy a hnidy od sebe poznáš jednoduše… lupy jsou ve vlasech volně defacto je vyklepeš, kdežto hnidy na vlasech drží.
A ze včerejšího odpoledne bys mohla mít tak maximálně dospělou vešku, na hnidy je to dost brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.12 10:30

Díky, asi to jsou fakt ty lupy. jde to lehce sundat.
A jak se mi tak najednou mohly objevit? Měla jsem snad jednou lupy minulej rok v létě po porodu, ale to taky nešlo sundat a bylo vidět, že se mi fakt loupe hlava. bylo to větší než jen bylé mini tupky. a drželo to fest na vlasech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA