Vši - prosím radu

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.5.16 18:28
@MarketaJ píše:
Všivák ti zůstane a jinak fakt stačí normální olej. Takže pak už tě to nestojí nic, jen práci a čas. Ten Pedicul hermal je stejně olej na bázi silikonů. Normální olej funguje stejně. Vši udusí a zbytek musíš holt vyčesat a vybrat.
Mám obavy, že ten všivák asi v lékárně mít nebudou. Byly doby, kdy se tady v Čechách nedal sehnat vůbec, já ho mám dovezenej z Anglie. Paranit nemám ráda, horzně ničí vlasy. Lucce to nešlo vůbec z těch vlasů vymýt, asi 14 dní měla strašně mastný vlasy, ten pedicul i normální olej vymyješ v pohodě.

Tak hřeben jsem prostě objednala a je to :pankac: nebudu špekulovat, když je to pro dobrou věc a mám obavy, že jí nevyužiju jen jednou :roll: :P
Stejně je zajímavý, že jsem doteď měly obr štěstí-starší dceři bude 17 a vši neměla nikdy-ani ze školky, ani ze školy :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 18:32

Jo jinak dle přečtení a proštudování všeho možného o vších, od včera už jsem moudrá :P všechno vim :lol: ba ne, ale určitě teda si říkám, že asi všechny šampony, co jsou na vši jsou na bázi jakýchkoli olejů-protože olej ty vši prostě zadusí, tak si říkám, že asi opravdu bude stačit ajkýkoli olej a nemusí to být předražené přípravky :think: Když dám zábal z olivového, z tea tre, prostě jakéhokoli, tak to musí pomoct :think:

• Citovat
  • Upravit
4232
27.5.16 19:10
@Anonymní píše:
Jo jinak dle přečtení a proštudování všeho možného o vších, od včera už jsem moudrá :P všechno vim :lol: ba ne, ale určitě teda si říkám, že asi všechny šampony, co jsou na vši jsou na bázi jakýchkoli olejů-protože olej ty vši prostě zadusí, tak si říkám, že asi opravdu bude stačit ajkýkoli olej a nemusí to být předražené přípravky :think: Když dám zábal z olivového, z tea tre, prostě jakéhokoli, tak to musí pomoct :think:

Ty oleje jsou tam hlavně kvůli snadnějšímu vyčesávání. Někdo taky používá směs Alpy, oleje a octa. To jsem nezkoušela. Ono je stejně nejdůležitější to pečlivý vyčesávání a prohlížení vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
31.5.16 16:28
@MarketaJ píše:
Ty oleje jsou tam hlavně kvůli snadnějšímu vyčesávání. Někdo taky používá směs Alpy, oleje a octa. To jsem nezkoušela. Ono je stejně nejdůležitější to pečlivý vyčesávání a prohlížení vlasů.

Jdu poděkovat za ten tip na všiváček a taky se odtajnit :mrgreen: Věděla jsem, že bude skvělej, jsem moc ráda, že jsem ho pořídila :potlesk: fakt moc díky, nikdo ho nezná a já jsem se taky rozmýšlela, že nebudu zakládat nové téma, když na téma vši je toho tady dost, ale zmínka o tomhle všiváčku nikde :mrgreen:

Dneska přišel-zkoušela jsem ho hned na dcerce a vyčesaly jsme asi 4-5 hnid a 2 živý mrchy mrňavý-skoro nepostřehnutelný :pocitac: byly vidět na vaně jen když jsem svítila čelovkou :pocitac:
Takže opravdu je mi jasný, že šampony jsou sice bezva, ale opravdu nejdůležitější je vyčesávat a vyčesávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
31.5.16 16:29
@sagina píše:
Tak je možné, že byla jenom jedna, protože nějaká je vždycky ta první. na druhou stranu pokud se „pořád drbe“, jak píšeš a to už nějakou dobu, tak bych to viděla spíš na to, že špatně hledáš. i kdyby tam byla jenom ta jedna, tak je víc než pravděpodobné, že byť jen od včerejška už nakladla hnidy.jinak já napoprvé taky nic neviděla… a co pak všechno po difusilu (tehdy byl ještě insekticidní, takže vši docela dobře zabíjel) holce padalo z hlavy :roll:

Ano měla jsi pravdu-hledala jsem opravdu špatně :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
1.6.16 11:18

@Ditta77
Tak to jsem ráda, že jsi spokojená. Člověku prostě nezbývá nic jinýho, než každej den chvíli pročesávat a to dělat třeba 14 dní, aby měl člověk jistotu, že se jich zbavil. Já mám všiváčky dokonce dva :), aby jsme mohli s manželem případně vyčesávat oba. I to se už stalo, že jsme ty vši měli nakonec všichni. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.6.16 11:50

Slyšela jsem, že na barvené vlasy vši nejdou, je to pravda???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.6.16 13:30
@PHS007 píše:
Slyšela jsem, že na barvené vlasy vši nejdou, je to pravda???

Tak to je asi blbost. Já si barvím vlasy spoustu let a měla jsem je 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.9.18 16:16

Prosim o radu

Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je ped ni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
7.9.18 16:19
@sikina5 píše:
Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je ped ni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?

Na dceru fungovala Alpa s olejem a půl Hodky aby se to zaparilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.9.18 16:20
@sikina5 píše:
Ahoj chtela bych se zeptat male jsem nasla v pondeli vsi v hlave tak jsem zahajila ocistu liquidoduo samponem a bohuzel prelezly ty mrchy i na me.Od pondelka coz je 5 dni osetruji tim samponem jak malou tak me pouzivame psi sampon a samozrejmne vycesavame vsivackem.U maly jsem dnes,uz nic nejspis nenasla a a usebe 5 hnid,ale nejspis mrtvych.Je mozny ze se mi to jeste nejak rozleze??mame je poprvy tak se chci zeptat jak dlouho trva nez se jich clovek zbavi?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.9.18 16:22

A muzu se zeptat na pomer?to jste se jich pak zbavila uplne?
ja doufam,ze uz je mam zazehnany,ale bojim se nekdo rika,ze se jich tezko da zbavit tak se bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
7.9.18 16:32

Pokud už nic nenacházíte tak to bude dobrý. Akorát bych pořádně vyprala čepice jestli koši třeba kšiltovky, povlečení atd tam by mohla být nějaká nalezlá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
7.9.18 16:34

Je potreba kuru zopakovat jeste za 8 - 10 dni, kdyby nejaka hnida prezila. Jinak v tom litate znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
7.9.18 16:38

@sikina5 Musíš vydezinfikovat byt a vyprat vše na co nejvíc stupňů, co přicházelo do styku s vlasy (povlečení, oblečení). Jsou to potvory odolný, mně tenkrát ani nezabral lidský šampon, ale musela jsem používat pro psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí