Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hofka píše:
Tak je to tady, dcera má vši! Objeveno teď večer, když už spí, podezřele se drbala. A zítra odpo má jet na 4 dny na atletické soustředění. Asi není šance ji během dopoledne toho zbavit, že .. doprčic! Tak se těšila.
proč by nebyla? fakt dobry sampon proti vším a poradne vycesat a muze jet.. po tydnu pak zopakovat..
@pazitka zkušenost je to naše první, není potřeba to pak vyčesávat denně? To jí tam nikdo dělat nebude, nehledě na to, jestli by jí vůbec vzali s sebou.
@hofka píše:
@pazitka zkušenost je to naše první, není potřeba to pak vyčesávat denně? To jí tam nikdo dělat nebude, nehledě na to, jestli by jí vůbec vzali s sebou.
kdyz se to udela peclive, tak dalsi pripadny vysev by mohl byt prave za ten tyden, za ctyri dny se ji tam nic nevylihne.. navic napoprve to zabere vetsinou dobre, problem je, kdyz jsou vsi opakovane, pak zacnou byt rezistentní.. jak má dlouhé a husté vlasy?
@hofka Záleží na tom kolik vší má. Třeba má jen tu jednu a než se rozmnoží, tak bude doma. Nebo to roznese do celého kolektivu na soustředění. Nic, co zabere na jednu aplikaci, už bohužel asi není.
@hofka píše:
@pazitka má jemné světlé ne moc husté, cca po lopatky
to je dobre..
dcery mely vsi dvakrat- asi po roce- mladsi ma asi takove vlasy jak popisujete a vzdycky byl po prvni aplikaci klid (po tydnu jsem to zopakovala).. kdyz to nechate spravne pusobit, vsechny se zabiji, pak vycesate, nektere sampony vycesaji i hnidy docela jednoduse.. po ty ctyri dny se tam dle me nic noveho nevylihne, i kdyby se tam neco zapomnelo- ale vsi budou mrtve diky samponu..
druha dcera ma delsi a hustsi vlasy, te to poprve zabralo bez problemu a na podruhe jsem ji neco asi za 14 dni zas nasla (coz ale klidne mohla chytit znovu v kolektivu, nemusel to byt pozustatek).. ja bych se toho opravdu nebala.. ale zalezi na vas
drzim palce!
@kačka39 no, koukla jsem jen za jedno ucho a pár smítek jsem tam zahlédla. Při česání večer po mytí hlavy jsem si ničeho masivního nevšimla, jen právě pár jakoby lupů na vlasech a pár rozškrábaných „štípanců“.
teď jsem objevila toto, mohlo by to fungovat? https://ucitneboneucit.cz/…chle-a-levne ![]()
@pazitka dáváte mi naději
asi zkusím zítra dopo zlikvidovat co půjde a uvidím. Zkusím kombinaci šamponu plus z toho odkazu co jsem dávala (olejový zábal + octový). Aby mi ji nevrátili, jestli se ale zmíní ![]()
@hofka píše:
@pazitka dáváte mi nadějiasi zkusím zítra dopo zlikvidovat co půjde a uvidím. Zkusím kombinaci šamponu plus z toho odkazu co jsem dávala (olejový zábal + octový). Aby mi ji nevrátili, jestli se ale zmíní
dle mych zkusenosti jsou problematicti ti, jejichz rodice to neřeší, ne ty děti, u kterých proběhne odvšivení.. s olejem a octem nemam zkusenosti, ale vypada to dost dobre- doufam, ze to nebudem potrebovat, ale ulozim si odkaz
drzim palce!
@hofka Já jsem zkoušela všechno možné, z lékárny i domácí výroby. Jediné, co zabralo, bylo vyčesávat. Ale ty přípravky na olejový bázi asi nejsou úplně špatný. Ale po aplikaci čehokoli a následném vyčesání se vždy aspoň jedna živá ukázala. Jestli dcera nejde dopoledne do školy, tak se tomu věnuj. Vyčesávej a zkus třeba ten olej z tvého příspěvku. Až přijede, tak můžeš pokračovat. Do tý doby se nic nevylíhne.
@pazitka @kačka39 tak jdem na to, mám půjčený všiváček Nitty, šampon Antiped, zásobu kondicionéru:-)
Každý den musíš převléct postel,vyměnit čepici,rolák atd.s čím přijde hlava do styku.Pokud nezabírají šampony tak koupit teatree olej,vetřít, nechat působit a vymýt. Funguje to i jako prevence v období vši. Pokud ani to nepomůže tak si aspoň přečíst Jiráska Proti vsem
@hofka píše:
Tak je to tady, dcera má vši! Objeveno teď večer, když už spí, podezřele se drbala. A zítra odpo má jet na 4 dny na atletické soustředění. Asi není šance ji během dopoledne toho zbavit, že .. doprčic! Tak se těšila.
To je nemilé.U nás ty bestie vyvraždila alpa ![]()