Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechno mam vyprane na 60stupnu a jinak sedacku jsem poradne vysala a vydezinfikovala prostredkem.I psi sampon pouzivam…tak doufam,ze uz jsou ty mrsky pryc.Sem tam najdu nejakou mrtvou hnidu kdyz vycesavam.
Nachazim jen hnidy,ale kdyz na ne macku tak nepraskaj tak jsou mrtve…doufam,ale najdu jich treba jen par 2-3.Tak budu doufat,ze uz jsou pryc.
A muzu se zeptat na pomer te elpy s olejem?a to jen vmasiruji do vlasu jo a necham zaparit?
@pavla.souku píše:
@sikina5 Musíš vydezinfikovat byt a vyprat vše na co nejvíc stupňů, co přicházelo do styku s vlasy (povlečení, oblečení). Jsou to potvory odolný, mně tenkrát ani nezabral lidský šampon, ale musela jsem používat pro psy.
Stačí na 2 dny odjet…
@sikina5 píše:
A muzu se zeptat na pomer te elpy s olejem?a to jen vmasiruji do vlasu jo a necham zaparit?
Alpu naliji do rozprašovače a na vlasy nastříkám, promasíruji, vetřu pořádně do vlasů. Pak dám na hlavu koupací čepici (stačí sáček), upevním a nechám působit na hlavě aspoň 3 hodinky. Sice to studí a dětem se to moc nelíbí, ale tohle je opravdu nejúčinnější a nejlevnější způsob, jak na ně. Alkohol tu ludry zadusí a vysuší i hnidy.
Pak umyjeme hlavu, namastím, protože alkohol vysušuje samozřejmě i vlasy a je klid.
Vyperu to používané - čepice, polštáře a jinak to už s tím šíleným úklidem a praním nepřeháním, veš bez člověka nepřežije víc než 1 den.
Ves pry po 24 hodinach kdy nema pristup ke krvi umira na dehydrataci.
Mne pomohly pripravky na bazy oleje. Obali to ves a ta se udusi.
Ahojte holky, dneska jsem malý ve vlasech našla tohoto broučka a ve vláskách tyto černé tečky. Jsou to vši? Pokud ne nevíte co to je? Děkuju ![]()
@MKSP To je kloš, asi jste byli v lese. Kouše.
Veš vypadá jinak, není takhle snadno viditelná.
Ahoj holky . Malé jsem našla v sobotu veš , tak hned procedura .. v pátek byla.v kontaktu s holčičku co je měla . Našla jsem jí ale cca 20-30 hnid a i teď občas ještě nacházím . Myslíte že je možné takto rychle tolik hnid ? Očima jsem našla jednu možná jich bylo víc a zničily se mytím . Ve školce tento týden nebyla .. ale zase mě přijde divný že bych si všimla až po týdnu ? Co myslíte ?
@chrastitko11 Myslim, ze sis klidně mohla všimnout az po tydnu, pokud jich neni moc, tak na ne clovek pri zbezne prohlidce neprijde.
Tak je to tady, dcera má vši! Objeveno teď večer, když už spí, podezřele se drbala. A zítra odpo má jet na 4 dny na atletické soustředění. Asi není šance ji během dopoledne toho zbavit, že .. doprčic! Tak se těšila.