Vši - za jak dlouho se mohou objevit?

1907
27.8.13 10:10

vsi-za jak dlouho?

Ahoj holky, prosim vas, za jak dlouho se v hlave mohou objevit vsi? Byly jsem v sobotu na navsteve s malymi detmi a az pak jsem se dozvedela, ze maji vsi. Moje mala se s jejich holcickama objimala, spitaly si hlavy u sebe… desi me to pac za par dni nastup do skolky. Boze, to by byla ostuda :oops: a poznam to vubec? Na vsech obrazcich na netu jsou zvetsene tak nevim. Mala se (zatim) neskrabe a me zere hlava asi ze strachu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5158
27.8.13 10:15

Až 10 dní, poznáš to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
27.8.13 10:19

Je nejaky pripravek na prevenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.13 10:22

@alexxa prevence by byla ještě před návštěvou infikované kamarádky. Jestli už holka nějakou veš pochytila a ta se množí, tak už je to o léčbě. Věcí na vši bude asi dost, zatím nemám zkušenosti, ale dle diskuzí celkem spolehlivě zabírá Paranit (ovšem ta cena :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.8.13 10:22
@alexxa píše:
Je nejaky pripravek na prevenci?

Nám se osvědčil Capissan. . Zatím dobrý ;) A to podepisuju oznámení, že jsou ve škole/školce vši průběžně celý školní rok :zed:

Nemyslím, že je dobrý, jako prevence teď. Pokud už dcerka něco chytla, tak ji to těžko spasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30310
27.8.13 10:26

Mohla bys teď akorát zlikvidovat případnou blešku, jestli ve vláskách řádí a za 10 dní znova, abys zlikvidovala nově vylíhnuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.8.13 10:29

Můžeš pečlivě vyčesat všiváčkem nad umyvadlem či nad bílým textilem, zda něco vypadne. A taky můžeš probrat vlasy a hledat hnidy.
Někdo i preventivně po příjezdu z nějakých hromadnějších táborů odvšivuje, jako by už vši byly rovnou chemií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
27.8.13 10:43

Koukam na ten Paranit ta cena je uzasna :? Prave, ze jsme to pred navstevou nevedeli a dotycna maminka nam to ani nerekla. Rekla nam to jeji svagrova-sousedka. Vsivacek sezenu v drogerii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.13 10:49

@alexxa všiváček by měli snad mít v každé drogérce za pár kaček. Cena Paranitu je tedy příšerná, mrkla jsem se až dnes. A to má holka husté, dlouhé a kudrnaté vlasy, takže nějaké případné vyčesání je sci-fi. To abych měla raději něco v zásobě :think:

Kamarádka je tedy milá. Před návštěvou to tedy samozřejmě vědět nemusela, ale aspoň po nálezu ti mohla dát vědět. Možná, že jí tedy nedošlo, že je tvoje holka mohla chytit, protože v ten aktuální den na to ještě nepřišla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
27.8.13 11:14

Do rozprasovace dat vodu s tee tree a strikat na vlasy. Ale to spis prevence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
27.8.13 11:19

Nam kluk dovezl vsi z tabora. Bohuzel nez jsme na to prisli meli jsme je vsichni. Paranit nepomohl uplne ani pedical.Az manzel dovezl difusil tak bylo vsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
27.8.13 11:20
@Vemas píše:
Do rozprasovace dat vodu s tee tree a strikat na vlasy. Ale to spis prevence

jj prevence mozna ale na vsi nepomaha.Mame odzkouseno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
27.8.13 11:26

@lenaa5 asi jo,, syn nikdy vsi nemel, ale 2× je meli ve skolce, tak jsem ho tim strikala a ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.8.13 11:42

Vši teď musí řádit docela aktivně, objevily se reklamy v televizi. A k tomu vím ze svého okolí, že řádí.
Není to žádná ostuda, prostě preventivně dvakrát (s odstupem týdne) umyjte hlavu protivším přípravkem a průběžně kontrolujte výskyt hnid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
27.8.13 11:53

Na nic bych nečekala a odvšivila celou rodinu a vyvařila všechno povlečení, potahy atd. než se vám to rozmnoží. Já byla před 14 dny na návštěvě u kámošky a česala jsem její holčičku, když se vzbudila a objevila jsem jí vši. Hned cestou domů jsem nakoupila odvšivovače a preventivně odvšivila celou rodinu a snad dobrý!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí