Všichni řeší moji práci

Anonymní
20.9.19 09:43

Všichni řeší moji práci

Ahoj holky,
jsem maminkou dvou kulíšků (5 let, 3 roky). Na mateřské jsem 5 let. Děti mi chodí do školky. Letos jsem začala pracovat jako pečovatelka seniorů na poloviční úvazek. Maximálně mi to vyhovuje, mám čas na děti, přitom pracuji i když ne na HPP. Manžel vydělá celkem slušně takže můj plat tam nechybí. Proč tedy ale píší sem… Neustále poslouchám narážky od lidí na moji osobu, prej jsem lína veš co nechce dělat, že jsem začala dělat na poloviční úvazek jen aby se neřeklo, že zneužívám svého muže a přiživuji se na něm, dokonce se prej starám víc o sebe nežli o děti. Nevím proč lidé pořád řeší druhé lidi, nechápu to a jsem z toho docela smutná. O děti je postaráno, o domácnost taky, vařím, peču, uklízím, peru, dělám všechno, taky vyřizuji aby manžel nemusel a měl po práci doma pohodu. Všechno je, jak se říká tip-top. Beru děti do školky a ze školky. V práci končím o 12.00. Manžel chodí z práce kolem šesté večer, proto jsme se taky domluvili, že budu pracovat na poloviční úvazek, přeci jenom jsou děti malé a já si to chci s nima užít co nejvíc. Včera jsem potkala na chodbě sousedku a viděla, že mám nový účes a tak hned začala „No jo, taky bych se o sebe starala kdybych byla celý den doma a manžel mě živil“, nebo pošťačka "A Vy nepracujete? Kde dělá Váš manžel když můžete být doma? Nevím co jím odpovídat. Jsem divná já nebo ony?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
20.9.19 09:46

Mě jsou takový lidí u zadku :nevim: co je komu do toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.9.19 09:47

Asi bych odpovidala ze si to muzu dovolit. At puknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
20.9.19 09:47

Ony, akorat zavidi, nic si z toho nedelejte. Mate spokojeny zivot a to je lidem trnem v oku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.9.19 09:49

Ony. to jste nějaké malé město nebo co, že tě každý řeší? Já tohle neznám, každýmu je úplně fuk co kdo dělá a pochybuju že třeba sousedka nebo postacka maj přehled o tom kdy sem nebo nejsem v práci :D já bych je neřešila, ať si pomlouvaj jak chtějí, když finančně nestradate, děti jsou zaopatrene tak je snad jedno co děláš, kolikrát si jdeš ke kadernikovi a klidně můžeš celej den ležet na gauči :D prostě závidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.9.19 09:50

Jste v rodině spkojení? Jste! Závistivá sousedka ti může být víš kde! At pukne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
20.9.19 09:50

Řekla bych jim že jim je houby po tom :nevim: to je jen závist pokud jste s manželem takto dohodnutí a vyhovuje vám to je to jen vaše věc jak kdo chodí nechodí do práce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
20.9.19 09:51

Jsi divna ty :lol: jednak je pysne tvrdit, ze „vsichni“, jednak tady dost kvetnate obhajujes uplne normalni vec :lol: bud mas male sebevedomi nebo ti chybi pozornost :think:

• Citovat
  • Upravit
5822
20.9.19 09:52

Ano, je to závist a odpověděla bych hodně ostře, aby příště, až mě potkají, ani necekly. Ale já se všeobecně s lidma moc nemažu, natož s takovýma :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
20.9.19 09:52

Jo jsi líná a proto jsi šla dělat k seniorům :D. Kašli na ně, pokud ty peníze nepotřebujete, pak si užívejte, že se můžete věnovat dětem a máte trochu klidu. Kdo říká že musíme celý život makat jak mezci? Pokud máte peněz dostatek tak to prostě neřešte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 09:54

Bydlíme v Ostravě, to není malé město, ale všichni tady všechno řeší. Jsme spokojení, manžel je šťastný i děti, to je pro mě nejvíc. A snažím se přispět i když málem do rodinného rozpočtu. Nesedím u televize a nekoukám na telenovely nebo seriály. Na to nemám vůbec čas.

• Citovat
  • Upravit
6650

Myslím že strkají nos kam nemají. Když se s manželem shodnete, že vám to tak vyhovuje tak proč ne. Taky si chci po skončení rodičovské sehnat částečný úvazek. Vidím jak se ségra honí s jedním dítětem a plným úvazkem. Já mám děti dvě a chci mít čas na to s nimi dělat úkoly nebo si s nimi chvíli pohrát. Druhý plat se nám bude hodit, ale s manželem jsme se shodli že radši oželíme některé věci než rodinnou pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

Závist, buď v klidu…jaké si to člověk udělá takové to má…to je moje odpověď pro lidi, kteří mají pocit, že se mám moc dobře :jazyk: Taky jsem dělala teď mezi RD na zkrácený, taky jsem si vyslechla pár narážek, ale ty chytré hlavy vůbec nevidí, že třetina peněz v…ale práce jsem udělala stejně, jak ostatní baby na celý úvazek. Takže mně můžou všichni prde. políbit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
20.9.19 09:55

Přijde mi to až skoro nereálné, nebo máš kolem sebe divný lidi. Ja jsem doted dva roky pracovala na pul úvazku v bance, dítě malý, ve skolce jen dopo, odpo pak péče o domácnost, to se samo neudělá. Manžel se vrací v pet, pracuje v DE. Ja jsem třeba byla pyšná na to, ze se nemusim honit na plnej úvazek a ještě doma, ze nas manžel uživí. Ted jdu na druhou MD a všichni mi můžou polibit. Myslím, ze se zabejvas hloupostma. Az se tě příště postacka zepta, jestli nepracujes, rekni ne, ja nemusim ; nebo tej drzej sousedce odvet, ze to holt si musi umět člověk zařídit, aby se mohl takhle fintit. At si skubnou ploutví…

• Citovat
  • Upravit
35791
20.9.19 09:55

Já si vždycky vzpomenu na tohle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat