Všichni řeší moji práci
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jsem maminkou dvou kulíšků (5 let, 3 roky). Na mateřské jsem 5 let. Děti mi chodí do školky. Letos jsem začala pracovat jako pečovatelka seniorů na poloviční úvazek. Maximálně mi to vyhovuje, mám čas na děti, přitom pracuji i když ne na HPP. Manžel vydělá celkem slušně takže můj plat tam nechybí. Proč tedy ale píší sem… Neustále poslouchám narážky od lidí na moji osobu, prej jsem lína veš co nechce dělat, že jsem začala dělat na poloviční úvazek jen aby se neřeklo, že zneužívám svého muže a přiživuji se na něm, dokonce se prej starám víc o sebe nežli o děti. Nevím proč lidé pořád řeší druhé lidi, nechápu to a jsem z toho docela smutná. O děti je postaráno, o domácnost taky, vařím, peču, uklízím, peru, dělám všechno, taky vyřizuji aby manžel nemusel a měl po práci doma pohodu. Všechno je, jak se říká tip-top. Beru děti do školky a ze školky. V práci končím o 12.00. Manžel chodí z práce kolem šesté večer, proto jsme se taky domluvili, že budu pracovat na poloviční úvazek, přeci jenom jsou děti malé a já si to chci s nima užít co nejvíc. Včera jsem potkala na chodbě sousedku a viděla, že mám nový účes a tak hned začala „No jo, taky bych se o sebe starala kdybych byla celý den doma a manžel mě živil“, nebo pošťačka "A Vy nepracujete? Kde dělá Váš manžel když můžete být doma? Nevím co jím odpovídat. Jsem divná já nebo ony?
ty jo to je nějaká dědina ne?
Na mojí kamarádku zase koukaly sousedky divně, že dala ve 3 letech dítě do školky a šla na plný úvazek
protože ony to tak nedělají ![]()
prostě ti závidí, že máš super chlapa, co nemá problém Vás uživit a ty tak můžeš trávit čas s dětmi a ne 8 hodin v práci…
já když se někdo zeptá, jak to máme my, tak řeknu pravdu, at si klidně pomlouvají, já mám hezký život a netřebuju řešit, jak to má Máňa od vedle ![]()
na ferovku bych řekla, že miluju svoje děti a nechci je vidět večer jen usínat, takže když nemáme finanční problémy, chci si děti užít a být jim po ruce, když mě potřebují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akorát závist, vůbec bych se tim nezatěžovala. Jestli jednou budu muset dojíždět dál do Práce, tak taky pujdu jen na zkrácený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja chci taky na zkrácený, co je komu do toho?,??
Já bych je odpálila, jsou to burani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím tě, jenom závidí. Zvládla jsi to vymyslet ideálně. Jednak pracuješ, jednak se venujes dětem, jste spokojení, takže rodina i vztah klapou. Honit se se už nenosí, jen někteří to nepochopili. Život je příliš krátký. Já jsem před poslední RD dělala Hpp na dvě směny. A to už nechci, chci si užít dětí, pomáhat jim se školou, nevidět skolkacka jen pár hodin denně, takže taky chci hledat práci na částečný úvazek. Myslím že to máš super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jo, já taky makám po nocích, ještě z domu, jako OSVČ, což ostatní nevidí, k tomu mám dvě děti, mladší školní věk, na které jsem sama, manžel je hodně vytížený a k tomu všemu ležícího seniora doma v péči. A přesto mají lidé pocit, že nic nedělám a jen se tak flákám. A nejvíc rodiny. Otázky typu a co pořád děláš? jsou běžné. Někdy spím 5 hodin denně na víc nemám čas a pak se mě lidi zeptají, co dělám.
To znám, taky mi říkají „Vždyť ty máš spoustu času, co vlastně celé dny děláš“, No jo škrábu se na zadku
Vím, že to mám možná lehčí než maminky co musí dělat na plný úvazek, ale taky se nepoflakuji. Obdivuji maminky co makají na plno jak se říká. A pracovat jako pečovatelka není malina, já tu práci ale mám fakt ráda i když to asi zní divně. A to si chci udělat vejšku dálkově. Nevím jestli to dám.
- Citovat
- Upravit
@Uslava píše: Řekni, že jste se tak s manželem dohodli a takhle vám to momentálně vyhovuje. Když už teda chceš o tom mluvit. Jinak by stačilo „jó, mám krásnej život“, ať se zalknou.
Já bych spíše jen řekla „vyhovuje nám to tak“. Nic víc. Ani o tom, že jsme se tak s manželem dohodli, nic o tom, že nás manžel uživí. Jen suše „vyhovuje nám to tak“. Proč bych měla otvírat dál konverzační témata.
Jinak na „řeči“ většinou nereaguji páč když se začnu obhajovat, všichni si myslí „že na tom šprochu, pravdy trochu“, když budu mlčet a nereagovat, tak „mlčí, souhlasí“. Tudíž je úplně jedno jak na to budu reagovat, výsledek zůstává stejný, vždy si ten co pomlouvá bude myslet, že to co říká je pravda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekla bych to asi takhle, co je komu do toho co delate
at si lidi zametou pred vlastnim prahem, zavidi pohodu doma
lide co Vam toto rikaji - nemate z nich lautr nic.. neplati Vam ucty, neprinasi do zivota nic pozitivniho, neprinesou jidlo na stul, nepostaraji se Vam o deti..nejsou to Vasi pratele.. tak proc si s tim lamat hlavu ![]()
Zkuste nad tim mavnout rukou, zasmat se protoze evidentne maji dost casu resit lidi kolem sebe a jdete dal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych se o tom fakt s nikym nebavila a uz vubec jim nic nevysvetlovala. Postacka kouka do bytu? To jako fakt? Sousedky v baraku az na jednu nevedi, kde pracuju, sluzby mam ruzne, takze z toho, ze jsem doma dopoledne nemuze vubec nikdo nic usuzovat. Nebo podle auta pred barakem. Do prace chodim pesky. Delam na zkraceny uvazek uz spoustu let a cely zatim neplanuju. Mne to pripada jako kdyz se zensky na vesnici u babicky pomlouvaly, ktera ma spinava okna nebo zaprane pradlo. A to je pravek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jsem maminkou dvou kulíšků (5 let, 3 roky). Na mateřské jsem 5 let. Děti mi chodí do školky. Letos jsem začala pracovat jako pečovatelka seniorů na poloviční úvazek. Maximálně mi to vyhovuje, mám čas na děti, přitom pracuji i když ne na HPP. Manžel vydělá celkem slušně takže můj plat tam nechybí. Proč tedy ale píší sem… Neustále poslouchám narážky od lidí na moji osobu, prej jsem lína veš co nechce dělat, že jsem začala dělat na poloviční úvazek jen aby se neřeklo, že zneužívám svého muže a přiživuji se na něm, dokonce se prej starám víc o sebe nežli o děti. Nevím proč lidé pořád řeší druhé lidi, nechápu to a jsem z toho docela smutná. O děti je postaráno, o domácnost taky, vařím, peču, uklízím, peru, dělám všechno, taky vyřizuji aby manžel nemusel a měl po práci doma pohodu. Všechno je, jak se říká tip-top. Beru děti do školky a ze školky. V práci končím o 12.00. Manžel chodí z práce kolem šesté večer, proto jsme se taky domluvili, že budu pracovat na poloviční úvazek, přeci jenom jsou děti malé a já si to chci s nima užít co nejvíc. Včera jsem potkala na chodbě sousedku a viděla, že mám nový účes a tak hned začala „No jo, taky bych se o sebe starala kdybych byla celý den doma a manžel mě živil“, nebo pošťačka "A Vy nepracujete? Kde dělá Váš manžel když můžete být doma? Nevím co jím odpovídat. Jsem divná já nebo ony?
Vybodni se na ně, to je jen vaše věc, tvoje a manžela, kdybych mohla, udělám to stejně
navíc to vypadá, že práci děláš užitečnou, naplňující, baví tě… je to určitě lepší, než se honit na plný úvazek, nestíhat domácnost, děti si neužít, v práci hrůza (i takových případů je)… buď ráda, že jste všichni (rodina) spokojení a vykašli se na ostatní, ti ti nic nedají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně se před takovýma babama neobhajuj. Já bych řekla suše „vyhovuje nám to“, jak rádí holk, nebo svou oblíbenou nic neříkající větu „no jo, nó, to víte…“ (velmi osvědčená na otázku, kdy budeme mít dítě a já jako neplodná neměla sílu si vymýšlet nebo říct pravdu).
Jinak já dělám na plný úvazek, ale většinu dnů z domova, pracovní dobu mám volnou. Takže jsem pravidelně přes den viděna, jak courám se psem, na poštu, na nákup a podobně. A že vlastně nedělám nic, si myslí i mnozí známí. Ale mně je to fuk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A každého, kdo by měl ty blbé řeči, bych se v klidu zeptala, proč on dělá takovou práci jakou dělá, třeba pošťačky… vždyť za to má málo peněz např.? Třeba by si uvědomili, jak je to trapné, i když u těchto rypáků těžko říct
![]()
Teda nikdy by mě nenapadlo někoho napadat, proč dělá to a to, tak a tak apod., co je komu sakra do toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:celkem divny.ja jsem 90% pracovni doby doma a nikdo to nekomentuje.
Ahoj holky,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
Hlavně se před takovýma babama neobhajuj. Já bych řekla suše „vyhovuje nám to“, jak rádí holk, nebo svou oblíbenou nic neříkající větu „no jo, nó, to víte…“ (velmi osvědčená na otázku, kdy budeme mít dítě a já jako neplodná neměla sílu si vymýšlet nebo říct pravdu).Jinak já dělám na plný úvazek, ale většinu dnů z domova, pracovní dobu mám volnou. Takže jsem pravidelně přes den viděna, jak courám se psem, na poštu, na nákup a podobně. A že vlastně nedělám nic, si myslí i mnozí známí. Ale mně je to fuk…
Jo, to je taky úžasné, lidi si fakt nevidí do huby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, já taky makám po nocích, ještě z domu, jako OSVČ, což ostatní nevidí, k tomu mám dvě děti, mladší školní věk, na které jsem sama, manžel je hodně vytížený a k tomu všemu ležícího seniora doma v péči. A přesto mají lidé pocit, že nic nedělám a jen se tak flákám. A nejvíc rodiny. Otázky typu a co pořád děláš? jsou běžné. Někdy spím 5 hodin denně na víc nemám čas a pak se mě lidi zeptají, co dělám.