Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
chci se zeptat, za jak dlouho se vstřebá šití po nástřihu hráze?Ptám se za kamarádku, která se na mě s tímto obrátila.Prý při sprchování zjistila, že ten první steh už nemá asi vůbec - je 8 dní po porodu, jestli jí třeba nemohl prasknout a jestli by to nějak vadilo?
Díky bodlinka
Ahoj, vstrebavani je ruzne dlouhe. Me se po druhem porodu vstrebavaly tak 3t. Prumer na zahojeni hraze je 14dni. Ale jestli ji vypad uz ted urco to nevadi pokud se ji to na tom miste nak neotevrelo nebo tak nak-proste musi to drzet pri sobe, jinak by musela k Dr. (jinak by ji to spatne srostlo a z toho by nejspis mela nake problemy…). Sany. ![]()
Ahoj Bodlinko,
myslím, že je to v pořádku.
Minulý rok jsem porodila naší princeznu a při porodu mi byl také proveden nástřih hráze. Nevím, jestli musel, ale byl. Zhruba po týdnu mi také začaly vypadávat stehy. Většinou jsem je našla, např. na vložce nebo při utírání na WC.
Hojení nástřihu pro mě bylo velmi bolestivé. Tři týdny jsem si nemohla sednout. Vstát snad pak bylo ještě horší. Občas jsem i bolestí brečela jak malá holka.
Hodně mi pomohl extra gel na hojení hráze Mithra od Nobilis Tilia. Je úžasný. Doporučuji.
Pa pa, Ella
Aojky, hojeni hraze je opravdu individulni. Me se zahojila po 4tydnech, ale ty prvni tri tydny me to dost bolelo. Za chvili to bude ok, jen vydrzet. Nastrih hraze se vetsinou hoji dobre. ![]()
Ahojky,
stehy se nevztřebávají, ale skutečně vypadávají, mě jeden vypadl asi 2. nebo 3. po porodu a nějak jsem si toho nevšimla, trošku se mi to otevřelo, ale nakonec se to krásně zahojilo. Některé mi vypadly samy a zbytek mi vytáhl doktor, když jsem byla asi týden po porodu v nemocnici s prsem, tak mi to vzal všechno při jednom
.
A na hojení jsem používala Dubovou kůru gel od Altermedu, je taky výborná.
Smokie
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se vstřebáváním vnitřních stehů. Jsem dnes 18tý den po porodu-vnější stehy už mám pryč, ale vnitřní stehy vypadají jako by mě šili včera ![]()