Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já nastupovala na úřad práce jako referentka, dr. změřil tlak, hmátnul břicho, přečetl si kartu (půjčenou od mojí normální obvodní dr.). Myslím, že na takhle „mladé“ těhotenství by nepřišel. Otázka je, jaká vyšetření budou chtít přímo po vás ![]()
Ahoj,
mě u vstupní prohlídky taky nikdy nic jiného nedělali, než jak píše Pipet.
Kamarádka co pracuje v nemocnici mi ale říkala, že jí poslali i na gyndu! Pravě jestli není těhotná!
Me taky prohrmatal brichno, zmeril tlak, zaklady proste. Chtel znat anamnezu a to bys mu asi mela rict, ale muzes „delat blbou“, ono vlastne ani nemusis vedet, ze jsi tehotna.
Udelal ale ultrazvuk bricha a srdce. To by ale takhle „mlade“ tehotenstvi stejne nepoznal, navic se spis zameril na zaludek, zlucnik apod.
Na gyndě jsem byla před 3ma týdnama(preventivní prohlídka)Z případný budoucí práce mě zatím na gyndu neposlali,chtěli jen prohlídku od praktického lékaře.Já se spíš bojím,jestli mi nebudou brát krev nebo moč.A jestli jo,tak jestli se to tím pádem dozví ten zaměstnavatel,že jsem (možná )těhotná.Kdybych tu práci nutně nepotřebovala,tak se na to vyprdnu,ale bohužel potřebuju peníze.
Myslím že při vstupních odběrech se asi standartně odběr hcg nedělá.
No zalezi jestli pujdes taky ke svemu lekari nebo te poslou k zamestnaneckemu. Ja byla u sveho a doktorka me celkem zna, takze mi jen buchla razitko a odbyto…
Já jsem byla na jedné vstupní prohlídce u mého doktora a mám pocit, že moč mi nebral a krev taky ne. Na druhé jsem byla u zaměstnaneckého a tak mi změřili tlak, popovídali jsem si o tom s čím se léčím a šla jsem.
Každý doktor dělá vstupní prohlídku jinak - zažila jsem pouhý pokec, kdy jsem jen zodpověděla otázky, většinou základní anamnéza + co by mohlo souviset s danou prací, ale také 2 hodinové proklepnutí, které zahrnovalo podrobný dotazník na 4 strany, odběr krve, moči, zkoušku zraku, sluchu, reflexů, poslechu, natočení EKG a změření tuku v těle…ale taky si myslím, že testy hcg nejsou standardní, že se spíš dělá krevní obraz a z moče „papírková“ metoda ![]()
Tak jsem volala své doktorce.(Shodou okolností zaměstnanecký = moje doktorka
).Ale musím donést moč.Tak mám dilema.Stydím se za sebe
,ale pro jistotu jsem řekla kamarádce o její moč,kdyby náhodou
.Ať už to mám za sebou,už nic takového nechci zažít.Mám ze sebe hrozný pocit.Zítra odpoledne jdu na porážku,tak uvidím jak to dopadne.
Ahoj, prosím o radu nějakou zdravotnici - co všechno kontroluje praktický lékař z moči na vstupní prohlídce? Díky! ![]()
@nehik píše:
Ahoj, prosím o radu nějakou zdravotnici - co všechno kontroluje praktický lékař z moči na vstupní prohlídce? Díky!
Haloo halooo, vite prosim nekdo?
Ahoj, obnovuji. Budu nejspíš nastupovat na zkrácený úvazek do jedné firmy. Nevíte, zda je v tomto případě nutná prohlídka u lékaře?
Díky
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat,jestli víte,co obnáší vstupní prohlídka u praktického lékaře.Po dlouhé době jsem našla práci(jako pokladní v marketu-žádná výhra,ale aspoň něco).Mám si dojít na vstupní prohlídku.Jenže kámen úrazu je v tom,že jsem nejspíš těhotná.Nevím to určitě,ale myslím,že jsem tak ve 3-4tt.Na vstupní prohlídce se na to asi přijde co?