Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny
Nemá někdo nějakou radu, jak „vyléčit“ píchání - takové to nepříjemné „rvaní“ v uchu??? Rve mi to tam od neděle, dávám si ušní bylinné kapky Aurecon (na vyplachování nečistot a proti bolesti). Je fakt, že to dost pomohlo, ale píchlavá bolest úplně nezmizela. Děkuji za rady ![]()
je třeba do ucha kapnout jednu-dvě kapky lihu a zavřit ucho vatičkou namočenou malinko v oleji jakemkoliv a nejlepši na noc ![]()
Ahoj všichni, prosím poraďte mi co mám dělat. Dneska za mnou přišla 13 dcera že jí začalo píchat v uchu ale že nechce jet do nemocnice to píchnout. Nejsou ňáké jiné osvědčené rady jak by mělo přestat píchat v uchu krom píchnutího?? Děkuji a budu ráda za odpověď ![]()
Obnovuji diskusi žádnou podobnou sem nenašla ![]()
Cca týden mám v uchu tlak nebo-li ozvěnu nevím čím to může být ale slyším tlukot srdce připadám si jako blázen ale mám to pořád celý den nebo když se lehnu na levou stranu na ucho tak to jde slyšet hrozně hlasitě to samé když se třeba potopím ve vaně tak je to tak hlasité až je to nepříjmné co by to mohlo byt? ![]()
@Petruna21 píše:
Obnovuji diskusi žádnou podobnou sem nenašlaCca týden mám v uchu tlak nebo-li ozvěnu nevím čím to může být ale slyším tlukot srdce připadám si jako blázen ale mám to pořád celý den nebo když se lehnu na levou stranu na ucho tak to jde slyšet hrozně hlasitě to samé když se třeba potopím ve vaně tak je to tak hlasité až je to nepříjmné co by to mohlo byt?
Na ORL dělají „profouknuti uši“
@Petruna21 píše:me takhle zjistili vysoky tlak…a nebo profoknut ucho
Obnovuji diskusi žádnou podobnou sem nenašlaCca týden mám v uchu tlak nebo-li ozvěnu nevím čím to může být ale slyším tlukot srdce připadám si jako blázen ale mám to pořád celý den nebo když se lehnu na levou stranu na ucho tak to jde slyšet hrozně hlasitě to samé když se třeba potopím ve vaně tak je to tak hlasité až je to nepříjmné co by to mohlo byt?
Ahoj, jedině na ORL. Neboj se mám příbuznou a ta se toho taky bála a měla to samý. A teď je ráda, že jsem jí tam dokopala
![]()
Taky to mívám, nejvíc mě vždycky vytáčí to tepání srdce. Nejrychlejší je zajít na to ORL a nechat si to vypláchnout, já potom vždycky slyším i trávu růst
. A nebo, a to jsem dělala zrovna v minulých dnech, si do toho ucha tak 2-3 denně kápnout 3 % Peroxid. Já to totiž mívám z toho, že si hodně čistím uši (takový zlozvyk), čímž si paradoxně časem nahrnu ten nepořádek na ušní bubínek a už to jede. S tím peroxidem to přešlo tak za týden - 10 dní…