Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
AD se s tehotenstvim nemusi tlouct, je spousta leku, ktera jsou v tehotenstvi bezpecna. Pokud Ti Tvuj lekar tvrdi opak, je na case ho vymenit. Koukni na www.porodnice.cz , poradny, Dr. Koucky, tam se dozvis veci
. Nicmene s vysazovanim AD hodne opatrne a nic nevysazuj sama. Jen po porade s lekarem a tim mam na mysli odbornikem. Ze Ti gyn doktor rekne, ze bys to mela vysadit, neberu jako odbornou radu. Jen od psychiatra ci toho, kdo Ti AD nasadil. Drzim palce, at to nejak vykoumas a dockas se opravdu odbornika. Linda
Určitě snižuj dávky léků podle rad lékaře,nesnižuj ani nijak nezkracuj interval sama.Vydrž myslím,že jsem byla bez AD asi po 6ti týdnech,ale já brala jen jeden denně.
omlovám se za an.
Samozřejmně, že jsem mluvila s psychiatrem
on mně volal domů zda to můžeme odložit, ale já chtěla to vysazování pokaždý když k němu jdu tak něco odebereme a po tom telefonátu ted nevím kterej mám vysadit spíš. Manžel tvrdí raději ten Esrpital, že spím jak dudek. Já totiž nemohla vůbec usnout ![]()
Jinak vím, psala jsem i dotaz Koutskému a ten mně napsal bez problémů, že si nemyslí, že je to důvod k vysazování léků…Ale můj lékař řekl vyloučeno aspon první 3 měsíce být bez léků pak už ano a gynekoložka tam prý má i pacientky co léky berou…No ale zas bez léků bude bez léků budu moc kojit a já už věřím, že to zvládnu mám velkou motivaci. Léky jinak beru už 1,5 roku a vysazuju je teprve po částech od března.
Přejdi na jiná AD a jiného lékaře, pokud tvůj nechápe, že s AD těhotnět jde.
Sama budu nejspíš těhotnět s Asentrou, ale co už ![]()
Na vysazování jsem machr
Už jsme vysazovali 3×
(teď jsem v tom třetím pokusu a vidím ho bledě
), moje tělo(hlavně hlava) AD holt miluje a je přesvědčeno, že bez nich nemůže žít
Takže chvílu mi dá pokoj, a pak lup a mám je znova
No nic.
Každopádně oaptrně a s dohledem. Pokud máš i nějaká na psaní , tak úplně opatrně, to už je na mně vyšší level, já mám 1× denné asentru poloviční dávku, teď tedy 1× týdně čtvrt tablety, a už bych měla jít k nule, ale furt to ňák nejde
)
Na začátku léčení jsem brala Esprital 45mg pak 30 a pak 15 a pak jsme před 2 měsíci zkoušeli vysadit a za 3 dny jsem nemohla usnout
takže proto mám panickej strach vysazovat ten Esprital a na Fevarin mam zas panickej strach ze je to strasne rychly 5/5 mně to snížil z 100mg na 50 a ode dneška to je teprve 3/6 nemám brat nic?tak mám fakt obavy, ale něco si chci snížit. Já věřím, že to už zvládnu fakt už je mně dobře, ale trvalo to teda neskutečně dlouho snad rok v kuse. Ale zvladla jsem se postarat o dcerku onemocnela jsem ji kdyz ji byly 4 mesíce.
otěhotněla jsem podruhé v době užívání antidepresiv. Protože jsem těhotenství plánovala,objednala jsem se na genetiku (nemluvě o tom, že jsem brala i léky na alergie).
S psychiatrem i alergologem jsme léky omezili na nutné minimum.
Na genetice koukli na účinnou látku a zhodnotili, že OK (brala jsem cipralex a trittico)
Já bych se poradila někde na genetice, které léky jsou v pohodě a pokud je potřebuješ, tak pokud tohle nebue vhodné, tak zkusit něco, co zabere a je vhodné.
I pro dítě je lepší, abys byla OK…
holky kdyby se nazadarilo vysadit tak budu hold tehotna z leky ale to by byla az ta posledni moznost. Chceme to zkusit podle nej leky uz nepotrebuju a podle manzela uz tuplem a rodila tchyne se divi ze nejaky beru ![]()
Netrpim depresemi trpela jsem obsesemi. Ale taky se to leci ad
ahoj léky jistě vysazuj pod dohledem lékaře, pokud si to sama vysadíš může nastat problém, jinak tě obdivuji pokud máš těžké deprese, tak si myslím, že ti je těhotenství nezlepší , ba naopak.
sama jsem nikdy deprese neměla až při druhém těhu a dost jsem z toho magořila… naštěstí po porodu opět zmizely.....
Pripravil si na mne spousty clanku, proc neotetnet s ad nevim jak to delaji lide co maji deprese?
pry kdybych mela psychozu tak je to jina
tak to uz vubec nechapu.
Jinak pak dalsi navstevu rekl ze leky zkusime aspon dat na minimalni hladinu a uz s nim byla lepsi rec…Ale furt rika svoje ze vidi ze uz je nepotrebuju…Ja bych rada byla holky bez leku ja si verim ze to zvladnu mam strasnou motivaci to druhy dite…
holky ja se nelecim na deprese…dignoza je obsedatni neuroza…preklad je - ze se mne furt vracely obrazy a porad dokola a k tomu jsme trpela po kazdym slovu rymy - co js em dorekla se mne rymovalo s urcitym slovem…
Takze toto jsem mela ale je to pryc ![]()
Jinak chodím na kbt děláme tam relaxační cvičení a tam i psychiatr řekl, že to není dědičné, že se bát nemusím…že je to jen věc o které nikdo neví. Mamka prostě něco dořekla a mně vyrazil rým v mysli co se k tomu prostě hodi mám je i všechny zapsané
Ale když to házelo po každým slovu tak jsem myselal, že mám nějaky halucinace nebo jak to popsat a to prý nemám, že bych tomu věřila nebo co…No každopadně vše po roce a půl léčby je pryč a uvidíme zda mně to jednou zase postihne…Má to jen tak 2 procent obyvatel a většinou umělci - psychiatr se mně ptal zda umím malovat
kdyz mu říkam, že vidím v mysli určitý obrázky, který se mně furt promítají dokolečka…Je to složité vysvětlovat. Kdo mně zná by nepoznal, že se už skoro 2 roky léčím … Kdyz jsme v restauraci tak ja vzdy nepila ale nutí mně tak řeknu, že jsem si vzala prášek na hlavu
hold nesmím to míchat…A vysvětlovat, že beru léky na obrázky by nikdo nepochopil nebot ani psycholog po rozhovu nevěřil že je mám i s ním
Ahoj, taky jsem brala AD…po čase jsem si řekla,že sem přece velká holka, všechno zvládnu, tak sem si brala léky,jen když jsem cítila,že mi je ouvej…a ještě víc jsem si ublížila než pomohla… ![]()
Anonymní tys rýmovala ??? To je hustá obsese
To slyším poprvé
(promiň
)
Já si taky neléčím deprese, ale paniku , a vždycky na mě sviňa stejně hupne ![]()
No ale moc příjemný to není když prostě tě to napadne za každým slovem. Tak jsem radeji nemluvila a cekala az to prejde a ono to bylo cim dal horsi tak jsem musela jit k lekari prvne se jim nic nezdalo zvlastni nebot jsem se to bala rict, aby mne nevzali ditko…A pak se to proste nedalo vyydrzet a zjistili ze trpim obsesemi. A rada:starat se o ditko a nevsimat si toho casem to odezdi. Jeste sem tam slysim zvuk ptaku
pry na toto nejsou leky
uz je teda jen ojedinele.
Nemá nekdo zkusenosti s vysazovanim AD?Beru Esprital 15mg na noc pry pomaha usinat a Fevarin 50 mg. Pred chvili mne volal doktor zda muzeme navstevu odlozit. A tak jsem z toho byla naprosto smutna skoro jsem plakala. Jak jsem se tesila na navstevu. 5/5 mne snizil Fevarin ze 100mg na 50mg tak jsem se tesila co budem dale ubirat. Pak jsem brala jeste 3×0,5 tableky a tu jsme uz daly pryc. Volala jsem mu hlavne proto ze moje hodiny tikaji a lekar nechce tehotestvi z leky. Pry je uz nepotrebuju a tehostenstvi s leky neproslo. Tak moc touzim po druhym diteti, ze uz verim ze to zvladnu.
do 5/5 beru 100mg a od 3/6 nemam brat nic?Diky moc za zkusenosti s vysazovanim 

A ted otazka:prvne rikal vysadte ten spaci Esrpital a ja jsem mu rekla zda nemohu ubrat Fevarin na 25mg a tak rekl tak vysadte celej Fevarin a berte jen Esprital. Ted mne ale vrta hlavou zda to neni moc rychle vysazovani
Strasne se tesim jsem tak smutna, ze si zrovna vybral mne koho nepozve