Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ať si sestra zavolá do nejbližšího mamacentra a řekne jim o bulce, berou většinou do týdne ![]()
bulka neznamená hned rakovinu - může to být jen uzlina.
hodně štěstí
je to desne, ale kolikrat to driv nejde - ikdyz to specha. At si opravdu zavola do mamacentra (byvaji pri vetsich spitalech) a nebo at si zajde na chirurgii jako akutni - jasneze tam nema co delat mezi porezanejma, ale kdyz ji tam vysetri, je sance, ze to pobezi rychleji.
Ahoj zakladatelko! Já si taky našla bulku, nejdřív to byl šok, pak jsem se - asi po dvou týdnech - odhodlala jít ke gynekologovi a ten mi vypsal žádanku na vyšetření. Volala jsem tam a objednali mě za 2 a půl měsíce. Byla jsem neskutečně vyděšená. Nakonec mi diagnostikovali fibroadenom, s tím, že ho mám hlídat, dvakrát ročně chodit na kontroly. Je to 7 let a nic se neděje, nezvětšuje se, nebolí, prý mám být v klidu. Přeji hodně štěstí!!!!
Moje ségra si loni prošla to samý, šla na běžnou gyn. prohlídku a tam jí cosi našli. Žije v USA, takže tam posílají na sono i mamograf - čekala asi týden a ten celý probulela, jak byla na nerva. Naštěstí to bylo jen tukový. Ségře držím palce, ať to dopadne stejně dobře a určitě bych hledala nějaký dřívější termín.
V dnešní době je to bohužel často pravidlo… hrozný. Držím palce, ať je všechno dobré…
Sestře přeji ať je to jen tukový,ale termín teda dlouhej,to je fakt.No ale mý kamarádce na mamografu nic nezjistili a do měsíce měla bouli jak hrom,bohužel,už mezi námi není.
ja si taky nasla bulku v prsu na vnitrni strane, na gynde mi dala zadanku do onkologickeho centra v brne, objednali me taky za vic jak 2mesice, i kdyz jsem jim rikala o co jde a ze mam zadanku z gyndy, bohuzel drivejsi termin nebyl, byla jsem na nervy, ale nastesti to bylo taky tukovy…
v tehotenstvi m i zmizela a po porodu se zatim neobjevila
u segry to bude mit urcite stejny prubeh! bohuzel s tema terminama to asi bude vsude stejny
Ahoj zakladatelko,
můj taťka provozuje tzv. elektroimpedanční tomo-mammograf, více TADY Nevím odkud, jsi, takže možná by pro tebe bylo daleko se u něho nechat vyšetřit. Jezdí nejen do ČB a Tábora, ale každý týden je i v Mariánských Lázních. Spolupracuje s lékařem, který odečte výsledky ze snímků. Tak třeba by ti mohl pomoci.
Ještě doplním, že táta bývá každý týden i v Praze, tam je taky možnost se na vyšetření domluvit.....
sestra bydlí v Praze a má tří měsíční mimčo
navíc v rodině jsme zhoubný nádor řešili před rokem - ale neni to přímý příbuzný
S tím čekáním je to hrozné. Já být tebou (resp. tvojí sestrou), tak nečekám, a jdu se někam vetřít sama. Známá takto dlouho čekal,a a pak přišla o prso. Tím nnechci strašit. Určitě to u vás bude mít šťastnou dohru! Ale jak píšeš - každý den je dobrý!
Dobrý den, mám dotaz. Nové téma zakládat nechci.
Měla jsem pocit jako bolení na hrudi mezi prsama. Bolí mě to i když zvedám třeba láhev s pitím, něco těžšího a samozřejmě když zvedám skoro jedenácti kilového syna. Nebo třeba když rozpažím, otočím se za rukou a tak.. ![]()
Dneska ale jsem začala mít pocit, jako by mně bolelo i prso právě z ty strany „mezi prsy“ nevím jak jinak to popsat. Žádnou bulku jsem si nenahmatala ale mám strach..
Zítra jdu na EKG kam mně poslala obvodní lékařka v pondělí, ty jsem ale říkala pouze o bolení na hrudi, protože mě prso ještě nebolelo. Prý to může být i od páteře. Dneska ale mám prostě ale divný pocit. ![]()
Tak asi bolest na hrudi může vyvolat jakousi paniku, nicméně toto bude s největší pravděpodobností natažený sval, skříplý nervík… Zvlášť pokud bolest reaguje na pohyb
![]()
Hlky mám dotaz, jestli někdo má zkušenosti s tímto onemocněním. Sestra si našla bulku na prsu- někde uprostřed ne v podpaží na uzlinách. Zaráží mě postup gynekologa - jde na vyšetření až 24.června. Proč tak čeká?? Vím jak je to z onkologickým onemocněním, že každý den je k dobru, moc se mi nelíbí postup lékaře