Rakovina prsu? Je to možné?

Anonymní
27.5.10 16:46

rakovina prsu?? Je to možné

Hlky mám dotaz, jestli někdo má zkušenosti s tímto onemocněním. Sestra si našla bulku na prsu- někde uprostřed ne v podpaží na uzlinách. Zaráží mě postup gynekologa - jde na vyšetření až 24.června. Proč tak čeká?? Vím jak je to z onkologickým onemocněním, že každý den je k dobru, moc se mi nelíbí postup lékaře

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8448
27.5.10 16:48

Ať si sestra zavolá do nejbližšího mamacentra a řekne jim o bulce, berou většinou do týdne :wink:

bulka neznamená hned rakovinu - může to být jen uzlina.
hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.5.10 17:49

je to desne, ale kolikrat to driv nejde - ikdyz to specha. At si opravdu zavola do mamacentra (byvaji pri vetsich spitalech) a nebo at si zajde na chirurgii jako akutni - jasneze tam nema co delat mezi porezanejma, ale kdyz ji tam vysetri, je sance, ze to pobezi rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.5.10 18:04

Ahoj zakladatelko! Já si taky našla bulku, nejdřív to byl šok, pak jsem se - asi po dvou týdnech - odhodlala jít ke gynekologovi a ten mi vypsal žádanku na vyšetření. Volala jsem tam a objednali mě za 2 a půl měsíce. Byla jsem neskutečně vyděšená. Nakonec mi diagnostikovali fibroadenom, s tím, že ho mám hlídat, dvakrát ročně chodit na kontroly. Je to 7 let a nic se neděje, nezvětšuje se, nebolí, prý mám být v klidu. Přeji hodně štěstí!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
27.5.10 18:07

Moje ségra si loni prošla to samý, šla na běžnou gyn. prohlídku a tam jí cosi našli. Žije v USA, takže tam posílají na sono i mamograf - čekala asi týden a ten celý probulela, jak byla na nerva. Naštěstí to bylo jen tukový. Ségře držím palce, ať to dopadne stejně dobře a určitě bych hledala nějaký dřívější termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
27.5.10 18:33

V dnešní době je to bohužel často pravidlo… hrozný. Držím palce, ať je všechno dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
27.5.10 18:35

Sestře přeji ať je to jen tukový,ale termín teda dlouhej,to je fakt.No ale mý kamarádce na mamografu nic nezjistili a do měsíce měla bouli jak hrom,bohužel,už mezi námi není.

• Citovat
  • Upravit
9556
27.5.10 19:10

ja si taky nasla bulku v prsu na vnitrni strane, na gynde mi dala zadanku do onkologickeho centra v brne, objednali me taky za vic jak 2mesice, i kdyz jsem jim rikala o co jde a ze mam zadanku z gyndy, bohuzel drivejsi termin nebyl, byla jsem na nervy, ale nastesti to bylo taky tukovy…
v tehotenstvi m i zmizela a po porodu se zatim neobjevila

u segry to bude mit urcite stejny prubeh! bohuzel s tema terminama to asi bude vsude stejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
27.5.10 19:37

Ahoj zakladatelko,
můj taťka provozuje tzv. elektroimpedanční tomo-mammograf, více TADY Nevím odkud, jsi, takže možná by pro tebe bylo daleko se u něho nechat vyšetřit. Jezdí nejen do ČB a Tábora, ale každý týden je i v Mariánských Lázních. Spolupracuje s lékařem, který odečte výsledky ze snímků. Tak třeba by ti mohl pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
27.5.10 19:39

Ještě doplním, že táta bývá každý týden i v Praze, tam je taky možnost se na vyšetření domluvit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 20:46

sestra bydlí v Praze a má tří měsíční mimčo :cry: navíc v rodině jsme zhoubný nádor řešili před rokem - ale neni to přímý příbuzný

• Citovat
  • Upravit
8448
27.5.10 20:58

http://www.mamocentrum.cz/

chodím sem. když jsem si našla bulku, objednali mě okamžitě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
28.5.10 13:55

S tím čekáním je to hrozné. Já být tebou (resp. tvojí sestrou), tak nečekám, a jdu se někam vetřít sama. Známá takto dlouho čekal,a a pak přišla o prso. Tím nnechci strašit. Určitě to u vás bude mít šťastnou dohru! Ale jak píšeš - každý den je dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.16 13:02

Dobrý den, mám dotaz. Nové téma zakládat nechci.

Měla jsem pocit jako bolení na hrudi mezi prsama. Bolí mě to i když zvedám třeba láhev s pitím, něco těžšího a samozřejmě když zvedám skoro jedenácti kilového syna. Nebo třeba když rozpažím, otočím se za rukou a tak.. :nevim:
Dneska ale jsem začala mít pocit, jako by mně bolelo i prso právě z ty strany „mezi prsy“ nevím jak jinak to popsat. Žádnou bulku jsem si nenahmatala ale mám strach..
Zítra jdu na EKG kam mně poslala obvodní lékařka v pondělí, ty jsem ale říkala pouze o bolení na hrudi, protože mě prso ještě nebolelo. Prý to může být i od páteře. Dneska ale mám prostě ale divný pocit. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4367
3.3.16 13:07

Tak asi bolest na hrudi může vyvolat jakousi paniku, nicméně toto bude s největší pravděpodobností natažený sval, skříplý nervík… Zvlášť pokud bolest reaguje na pohyb :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí