Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Od porodu, co mi splaskly otoky nohou, mně začaly svědit nejdříve lýtky zezadu a teď ukrutně i chodidla. Lýtka, když si je namažu, tak to celkem jde, ale chodidla jsou peklo. Připadám si jak to prase z mojí ikonky a drbu se o co to jde - v posteli o froté prostěradlo, skříňku v dosahu, při kojení o postýlku, fakt hrůza ![]()
Co treba nejaky Fenistil, ten by mel alespon ubrat na svedeni. Nevim, jak to maji kojici, to budou vedet v lekarne. Prvni pomoc na svedeni je pro me studeny bily jogurt (trpivala jsem obcas na svedici holene, to bylo peklo).
Ale problem jako takovy to neresi, jen oddali.
Mozna by ucinky promazavani podporil nejaky peeling. Taky je mozne, jestli se na kuzi nepomnozili kvasinky, takze bych se zkusila umyt nejakym intimnim gelem, ten by mel mit kyselejsi ph.
PA na kurzu radila vzit i do porodky velke baleni teloveho mleka, jak furt clovek leze do sprchy, tak se kuze vysususje.Takze pokud si hodne oplachujes podvozek ve sprse, tak by to na ty vysusene nohy a chodidla sedelo.
p.s.gratuluju ![]()
Ahoj.Nemáš metřík,nevím,jak staré máš miminko..Jen mě napadlo,nemohla jsi v porodnici chytit mykozu,pokud jsi chodila do společných sprch a ještě bez žabek do vody
Společné sprchy jsou totiž pro plísňovitá onemocnění ráj..
Většinou se to projevuje zarudnutím s bílými flíčky nebo jen šupinatou kůží.Může to být skryté a nenápadné.
Moc zkušeností s tím nemám.Mě se to naštěstí na nohou nestalo.Ale na mykozy je volně prodejný Canesten krém.Dále je dobrý Imazol,tím jsem léčila plísňové vyrážky dětem i sobě.Pomohl během pár dnů.
Pokud jsi si jistá,že mykozu nemáš a je to „vnitřní“,tak mě otekly a svěděly,různě svrběly nohy - chodidla i lýtka týden po porodu..Šla jsem k dr.,dostala jsem nějaký krém na povrchový zánět žil,nemůžu si vzpomenout na název a tak za týden,deset dní byl pokoj.
ahoj, tak já to měla také, svědilo mě všechno až do pasu. bylo to peklo a nic se s tím nedalo dělat, prý to patří k tomu, jak si hormony sedají ))))-: jo a trvalo to u mě tři měsíce a pak to skončilo. Ale já měla dvojčata, tak nevím, mít jedno snad to přejde dřív. držím palce a nervy, protože to nervy teda jsou…
Děkuji ![]()
Miminu je týden a metřík ještě nemám, protože stále drbu ![]()
Ono to začalo na lýtkách, pak kotníky a potom teprve chodidla, tak z toho jsem vyvodila, že to mykotické nejspíš nebude. Po příchodu z porodnice jsem nohy prohlížela a byly bez příznaků, dneska jsou plosky načervenalé, ale to může taky být o toho věčného drbání. Lýtka už mám jak struhadlo, ale kolem kotníků třeba příznaky žádné ![]()
Canesten bych doma měla mít, tak ho zkusím, za to nic nedám.
Aty to si mě nepotěšila
snad to přejde dřív.
Přeju ti ať jo, protože já už z toho šílela. měla jsem i na pár místech proškrabanou kůži. Takže ať tě tohle nepotká. papa
Ahoj aj ja sa musím priznať, že teraz po druhom pôrode CS ma tiež hrozne svrbeli lýtka, že som si ich vyškrabala až do krvi, chodidlá ma nesvrbeli. Trvalo to tiež asi tak 2-3 mesiace, nebola to žiadna alergia, ani mykóza, a potom to nejak postupne prešlo
, bez nejakej liečby. Pýtala som sa aj svojho Dr. čím to môže byť, ale nejak sa nevyjadril, že sa to môže stať po pôrode.
No ale teraz mi už nič nie je, takže raz to určite prejde
a želám nech je to čím skôr
ahoj, taky chych ocenila nějakou radu, já mám teda ještě před porodem, ale svědí mě nohy i ruce,dr.říkala, že to po porodu zmizí, ale jak to čtu, tak asi prd
…
Terlas píše:
ahoj, taky chych ocenila nějakou radu, já mám teda ještě před porodem, ale svědí mě nohy i ruce,dr.říkala, že to po porodu zmizí, ale jak to čtu, tak asi prd…
Co jsem našla, tak v těhu by to mohlo mít souvislost se špatnou funkcí jater, tak bych být tebou asi googlila ![]()
To mě vážně netěší, že by to mělo být ještě tak dlouho, už teď mám hlavně v noci pocit, že vyletím z kůže
![]()
kadlina píše:Terlas píše:
ahoj, taky chych ocenila nějakou radu, já mám teda ještě před porodem, ale svědí mě nohy i ruce,dr.říkala, že to po porodu zmizí, ale jak to čtu, tak asi prd…
Co jsem našla, tak v těhu by to mohlo mít souvislost se špatnou funkcí jater, tak bych být tebou asi googlila
To mě vážně netěší, že by to mělo být ještě tak dlouho, už teď mám hlavně v noci pocit, že vyletím z kůže![]()
kadlino
mě dr. řekla, že je to začínající „karpální tunel“ a že by mě poslala na rehabku, ale že už to nemá cenu, ale mě to přijde jako blbost, když mě svědí i nohy ![]()
a ty jsi s tím nikde nebyla? vlastně ani nevím, kam bych s tím po porodu měla jít
, to ti fakt nezávidím, asi bych místo googlení otravovala doktory at mi na to něco dají, rada to přejde je fakt k ničemu ![]()
Terlas píše:kadlina píše:kadlinoTerlas píše:
Co jsem našla, tak v těhu by to mohlo mít souvislost se špatnou funkcí jater, tak bych být tebou asi googlila
To mě vážně netěší, že by to mělo být ještě tak dlouho, už teď mám hlavně v noci pocit, že vyletím z kůže![]()
mě dr. řekla, že je to začínající „karpální tunel“ a že by mě poslala na rehabku, ale že už to nemá cenu, ale mě to přijde jako blbost, když mě svědí i nohy
a ty jsi s tím nikde nebyla? vlastně ani nevím, kam bych s tím po porodu měla jít, to ti fakt nezávidím, asi bych místo googlení otravovala doktory at mi na to něco dají, rada to přejde je fakt k ničemu
Mě teprve v pondělí pustili z porodnice, tak vůbec nehrozilo někam lízt a stejně to asi brzo nepůjde
Takže zbývá fakt jen ten internet a hledat rady tady ![]()
Taky jsem původně a zřejmě marně doufala, že to samo odezní, že je to třeba tím, jak se mi porodem odvodnily původně nateklé nohy.
holky, já si užila v obou těhotenství své
Nebyla to žádná plíseň ani nic pdobného. byla jsem u dr, i na kožním, nikdo mi nic kloudného neporadil (kožařka mi dala octový nálev, ten mi nohy málem sežral úplně
)
až po druhém porodu jsem zjistila příčinu. Možná to bude stejné i u vás. Nedostatek vápníku. Nikoho to nenapadne ale dává to smysl. když se člověk osype, má alergickou reakci - co dostane - calciovku (injekci), dokonce i na příbalovém letáku to stojí, že nedostatek může způsobit svědivé vyrážky. kdy jindy než v těhu a při kojení je největší spotřeba vápníku?
no takže pokud se nebojíte utratit pár korun za ty nejobyčejnější tablety vápníku, zkuste, já jsem problém vyřešila. Nikdo jiný by mi bohužel nepomohl a tentokrát to přetrvávalo i při kojení, takže bych následujícíh pár měsíců zešílela, já už toměla do krve.
Bezvadný jsou tablety z tesca. Calcium+vitamin D ten je dobrý na vstřebání vápníku, asi 40,– a vyjde na měsíc, fakt super a v jedné tabletce množství co se polyká asi 4-5 tablet vápníku z lékárny.
tak držím palce a doufám, že to zabere ![]()