Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky si myslím že to bude spíš sval nebo nerv. ![]()
Akorát bych chtěla říct, že né vždycky se dá ložisko najít pohmatem (bulka), moje mamka měla ložisko schované za prsem takže i kdyby chtěla nenahmatala by vůbec nic ![]()
Tím nechci strašit pro klid duše zajdi na sono a budeš mít jistotu ![]()
Hlavu vzhůru a držím palce at to nic vážného není ![]()
Na podzim jsem měla něco podobného, asi 3× se mi stalo, že jsem měla náhlou bolest uprostřed hrudníku, nic dalšího jako dušnost apod. Pak to přestávalo bolet, reagovalo to na pohyb rukama. Pak mě začalo bolet levé prso. Pro jistotu jsem se objednala na UTZ prsou a tam bylo vše v pořádku a je to vše nejspíš od páteře.
Nestresuj se, občas tohkle mívám (strany se mstřídají) a podle ortopeda je to od páteře ![]()
Zablokované žebro je opravu jedna z nejčastějších diagnóz, mmám masérský kurz kde jsme tohle řešili s lidmi. Opravdu zkus zajít na DOBROU rehabilitaci plus pro jistotu vyšetření srdíčka ![]()
Rakovina prsu se prý prakticky nikdy neprojevuje bolestí… jsem někde vyčetla, už nevím kde (ráda bych dala zdroj). najdi si nějaké příznaky, jak se projevuje rakovina prsu.
jinak na prohlídku v mamografickém centru se pro klid duše můžeš nechat objednat kdykoliv, já mám zrovna žádanku na stole a mám volat na objednání… věk nerozhoduje, u mladších dělají prohlídku ultrazvukem a musím si ji zaplatit. ale máme to v rodině (máma i obě její sestry), tak já prostě jdu, i když to platím a i když mi zdaleka není ani 40
Dobrý den, chci se zeptat.. před 4 lety, když byl dceři měsíc, jsem musela podstoupit operaci prsu, kvůli zánětu, který se mi udělal při kojení. Ten zánět byl dost ošklivý, musela jsem pod celkovou narkózu a tenkrát mi doktor říkal, že to bylo za 5 minut 12. Že mi musel „vyškrábnout“celé prso a kdybych přišla později, tak se zánět dostane do celého těla. Prso mám od té doby zdeformované a jizva zůstala taková hrbolatá, zatvrdla. Ale včera jsem si tam nahmatala malou bulku, asi centimetr velkou, tak jsem se zlekla, nevím jestli to je od té jizvy, nebo to může být tukovka, nebo jestli se jedná o něco horšího
. Poslední dobou mi i bývá špatně, jako na zvracení. Přirovnávala jsem to je stresu a životosprávě, ale teď si nejsem jistá. Bojím se toho. Vím že mi odpoví jedině doktor, ale ale asi potrebuji utěšit..vyškrabli mi celé prso, je tam nějaká pravděpodobnost?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat.. před 4 lety, když byl dceři měsíc, jsem musela podstoupit operaci prsu, kvůli zánětu, který se mi udělal při kojení. Ten zánět byl dost ošklivý, musela jsem pod celkovou narkózu a tenkrát mi doktor říkal, že to bylo za 5 minut 12. Že mi musel „vyškrábnout“celé prso a kdybych přišla později, tak se zánět dostane do celého těla. Prso mám od té doby zdeformované a jizva zůstala taková hrbolatá, zatvrdla. Ale včera jsem si tam nahmatala malou bulku, asi centimetr velkou, tak jsem se zlekla, nevím jestli to je od té jizvy, nebo to může být tukovka, nebo jestli se jedná o něco horšího. Poslední dobou mi i bývá špatně, jako na zvracení. Přirovnávala jsem to je stresu a životosprávě, ale teď si nejsem jistá. Bojím se toho. Vím že mi odpoví jedině doktor, ale ale asi potrebuji utěšit..vyškrabli mi celé prso, je tam nějaká pravděpodobnost?
Ja jsi nahmatala bulku a byl to tuk. Velkost malinkateho kaminku. Klidna budes az po kontrole jsi myslim. Jinak ja prekonala 4 x zanety u kojeni a hned jsem konala. Odsavacka sprcha tvaroch masaz. 40horecky a velke bolesti. No hnus.
Nemas menses nebo pred nim? Dle meho je to tukova bulka. Objednej se na sono, vezmou te prednostne, kdyz mas problem. Ale pozor. Nesmi to byt pred nebo behem menstruace. Mohou tam byt utvary zpusobene hormony a zbytecne budes vydesena.
Kde ta bulka je? Já takhle šla s čímsi nahmataným, ale doktorka mě uklidnila, že ten kvadrant (vnitřní strana prsa) je pro nádor netypická. Tak mě hned uklidnila, ale poslala na utz. Bylo 29 a od té doby chodím pravidelně každý rok.
Mam bulku v prsu asi uz deset let a taky jsem byla radne vystrasena, kdyz jsem na to prisla, takze chapu tvoji obavu. Jdi k doktorovi, neprodlene. Posle te na sono a uvidis, ze to urcite bude dobry, ale pro jistotu. Ja tam mam tukovy bulky. Je to pry bezny, ale musi se to hlidat. Drzim palce, at i ty jsi v poradku ![]()
@rena621 v to doufám že to bude tukovka, ale stejně se bojím. Naštěstí ségra pracuje v mamocentru, tak mě objednala hned za týden, jinak se prý čeká klidně i půl roku, což si nedokážu představit. I ten týden bude nekonečný.
Tak super. Sleduj to, pokud se to netvetsuje, je to ok urcite. Ja mam od porodu bulku taky a pry tukova. Hodne stesti.
Může to být i vytvořený granulom po tom zánětu nebo nejčastěji, jak tady píší ostatní, malý lipom. Každopádně, jak všichni radí - jak se něco objeví v prsu, na nic bych nečekala a co nejdříve navštívila lékaře
Nic to nebude, ale tyto věci nepodceňovat a navíc je zbytečné se doma užírat.