Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
miminka se nevzdavej, poradila bych Ti asi najit noveho lekare, ktery se Ti bude poradne venovat!
ja brala AD chvilicku, kdyz jsem se po operaci a po nekolikaletym stresu v praci sesypala jak domecek z karet
mela jsem ale stesti na doktorku a po asi 3-4mesicich jsem zacala vysazovat
to, ze nebudes moct pres AD kojit neni prece zadna katastrofa, ja jsem malou taky nekojila (nemela jsem mleko) a je to zdrava a krasna holka…
urcite se objednej k novemu dr. mel by Te vzit hned - aspon ja to tak mela, ze jsem novy akutni pripad, tak jsem mohla prijit hned druhy den
Já musela přestat kojit malou ve 4 měsicích jak jsem onemocněla jsem přestala spát a přišla o všechno mléko. Já nevím zas se bojím, aby ty léky miminku neškodili, ale vím, že bez léků to už dlouho nevydržím nebot nemůžu vůbec spat. Budu ráda, když dnes uvařím brambory a budu celej den ležet. Zítra teda nevím co budu dělat když budu na ni sama…Každopadně to není moc dobré vysazovat, stane se mně to v těhu a chudák miminko když budu furt se jen převalovat a nespat
. Kamarádka má jinou lékařku a ta ji říkala, že není problém s lékama nevím co mám teda za doktora…taky dodal tím pádem si běžte tam kde vám to povolí gynekoložka taky nenamítala…No po těch 4 dnech je mně jasný že to nezvládnu ani medunka mně neuspala max mně unavila ale spánek nedošel…
Víš, jak jsem si tak prolétla ty dvě diskuse, tak si říkám, jestli by třeba pro Tebe nebylo únosnější to druhé mimčo trošku odložit…? Na dva tři roky, abys měla čas najít si kvalitnějšího doktora a nějak se zdravotně srovnat… Máš ještě malou holčičku, k tomu by přibylo mimčo, ten věkový rozdíl by nebyl velký… Možná by se to všechno zvládalo lépe, až budeš mít v dcerce přece jen trošku „pomocničku“ než nesamostatného cvrčka…?
Tak jsem se poradila s kamarádkou má uplně to stejné co já. A byla i na genetice a prostě není to dědičné, jen prostě je to nemoc která je neprůhledná. Rýmují se mně určitý slova:včera mlíčko sklíčko prostě kdyby to nikdo nevěděl tak o tom neví že jsem nemocná, těžko se to opravdu vysvětluje dko nezažil nikdy to nepochopí, že ty léky udržuju člověka, aby řádně žil a celý den neležel v posteli a nebál se co bude v noci…Ještě sem tam mně trápí obrázky, ale ty zas nemám co jsem se uklidnila, když jsme to s mužem znovu probrali. Prý to je důvod proč nemůžu spát, když mně řekl někdy příštý rok v unoru tak prostě taková doba co to udělá se mnou bez léků?Tak jsem dostala hned strach, že tak dlouho to určitě stabilizované nebude. Rozhodli jsme se, že půjdeme pro jistotu i na genetiku,hned v pondělí se objednám a na příštý návštěvu půjde za doktorem se domluvit, apson na minimálních dávkách léků…A kamoška psala, že v těhu se mně to může znovu upravit že jsou hormony štěstí a já budu moc štastná, že budu mít druhýho kojáka, toho prvního jsem protrpěla obrazemi kdo neví co to je at se podívá na pojem obsese a bude v obrazu…Každopadně doktorvi jsme volali znovu zkusím usnout bez léků a když to nepůjde hold to nepůjde.A budu muste znova nasadit měl by fungovat brzy.Psycholog řekl: že se nemá za to stydet že je to něco jako si lidé pichaji inzulín hold nefunguje ten serotin a proto se mně promítají ty obrázky v mozku a k tomu mám i ozvučený rýmový obsese…Vše teda už nemám, kamarádka psala, že nemůžu spat s rozrušení, že mně manžel na noc vytočil…Tak dnes s ním už byla lepší řekl pochopil,když zase nemůžu vstat s postele že léky potřebuji a vzorně se starat o dítě nekupovat jezdit ven. A domluveni jsme na září ale musíme vše zkonzultovat s lékaři. Gynekolžka neviděla důvod proč dítko nemít a řekla jsem ji přesně co mám…JInak psychiatr řekl a i psycholog že to není vůbec dědičné…Hold nikdy to nemůžu malé říct co mně trápí nikdy.
Ahoj, já jsem s AD otěhotněla a pak je docela rychle vysadila, ale já se spánkem mám spíš opačný problém. Jak lehnu a usnu, tak zase nejsem k probuzení
Ale to nebyl důvod pro AD
To vysazování je asi hodně individuální. Já jsem dlouho čekala na mimčo, takže jsem fakt byla hrozně šťastná, že jsem těhotná a tak to šlo skoro samo. Ohledně AD v těhotenství - dr. mi řekla, že samozřejmě nejsou AD testovaná na těhotných, což je logické, ale zase na druhou stranu, pokud by ti mělo být hodně špatně, tak to má vliv i na mimčo a jsou některá AD, která se v těhotenství dávají. Určitě by něco bylo i na tvou dg. Potom jsem byla na genetické konzultaci, protože mi vyšly hraniční výsledky testů v prvním trimestru a tak jsem paní doktorce říkala, že jsem ze začátku těhotenství brala AD a ona nad tím mávla rukou. Takže to jsou moje zkušenosti s AD v těhotenství.
Kde jsou ty časy kdy jsem taky tak spávala…ve dne v noci furt. Já věřím, že v těhu by se to mělo navrátit. Trochu jsem se zklidnila, když bude mimoušek max s lékami ono jakýkoliv stres obsese zhoršuje…Aspon teda to ted vidím. Ted jsem se uklidnila a poklidila celej byt. A uvidíme lék zkusím nebrat a když nic nedá se nic dělat dál se mořit a patlat v tom nebudu…Chci si užívat venku s malou na písku a takto nejsem schopna ničeho…Dam vedet jak pokracuju, každopadně zitra se objednavame na genetiku, at mame od doktoru to schvaleno.
Tak po včerejšku jak řekl že se těší a že neboj, že to tak nemyslel, jsem usnula za 10 minut bez léků :dance. Doktor psal, když nic tak ho mám znovu vzít ale jen 50 mg a tak sme zkusili a usla jsem dřív než přišel do postýlky. Sice jsem se teda trochu budila ale spala jsem. Tak dnes se už nebojím, že spát nebudu
J8 než usnu, myslím na mimi a usla jsem za vteřinku. Takto jsem myslela celou dobu jak zvládnu být bez léků do března
a začlo mně to stresovat a nemohla jsem vůbec usnout.
Mám nás objednat na genetiku, které léky by v nejhorším povolili a to mně uklidni tolik že budu tuplem bez nich už beru jen 15 mg a jsem na nule prý to zvládnu do července být bez nich že mně věří, že se ted můžu jen a jen těšit ![]()
Tak jsem se malou hladila a ona usnula a ja usnula s ni
a to nemam v sobe zadne leky. Tak to opravdu musel udelat ten stres, ze mimco odsunul jak poznal ze ho tak moc chci tak to zmenil a ja uz spim a komplet bez leku…Verim ze to zvladnu. Doktor je o tom presvedceny jinak by mne leky nevysazoval.
jsem maximálně zaléčena brala jsem je přes rok a půl…Tak snad každopadně jen ty představy, že bude v brzké době snažení to se mnou udělo to že krásně spím a jinak potíže fakt nemám. Obsese už opravdu nemám…Uvidíme zda se jednou znovu objeví…No musela jsem to hned napsat všem manželovi, mamce, tchýni a kamaradce…ze nnei mozny ze 3 dny nemůžu usnout a včera popovídáme o miminku a spim jak nemluvne a bez leků! No uz to bude tyden co nebudu brat Fevarin. Tak uvidime verim kdyz to do 30/6 zvladnu bude to v pohodičce
V minule diskuzi jsem psala o tom jak vysazuju Fevarin a už 3 dny nespím
A už to asi nevydržím a ten doktor mně objednal až za 14 dnů. Za jak dlouhou dobu ten Fevarin zase začne učinkovat?Jestli za 6 týdnů tak to mně asi odvezou
nebot se celou noc převaluju a od čtvrtka jsem neusnula ani na minutu. Já nevím co mám fakt s tím mozkem jestli mám furt málo serotinu nebo já fakt nevím
a jsem z toho dost neštastná. Každýmu závidím, že lehne a spí já když mám lehnout tak už z toho mám hrůzu.
Ted mám vyzkoušený, že i 50 mg mozku stačí ale být na 0, to fakt nezvádnu a mám skoro 2 roční dcerku, takže se chci v pondělí vidět jak vše zvládnu
Přemýšlím, že se objednám na tu genitiku, zda ten Fevarin by se mohl v těhotenství at už beru léky přimo na těhotenství já vím, že to bez nich bohužel nezvládnu. Škoda, že někde se nedá změřit ta hladina serotinu, protože to fakt není normální co mám že nemůžu spat.
takže to budu raději užívat prášky celý život, než se takto trápit.
Příznaky nemoci vůbec nemám, ale spánek prostě nemám
Ted mám problém, že mně doktor nevezme dřív, tak jestli se už objednat k novému?S tímto s lékama o těhotenství nebyla řeč, dal mně spousty článku proč dítě nemím.
Psala jsem do diskuze Koutskému a odepsal, mně že vysazení AD jen kvůli těhotenství není nutné…Tak si vyberte…
Každopadně nevím co dělat jestli už rovnou hledat nového l=kaře nebo se starým se domluvit já fakt nevím každopadně už jsem zrala na blázinec…Protože už sotva chodím a začínát se bát zase spánku…Takže to kdybych byla těhotná se celou dobu bojím zda budu spat
Kojit bohužel nebudu moc i kdybych našla lékaře co by to povolil, ale budu mít vytoužený miminko.
A nebo nevím vzdát s miminka?A mít jedináčka?