Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni. Tak slezl sníh, dneska jsme šli se synem na autobus a fakt jsem se nestačila divit. Všude jsou psí exkrementy. Na trávě, na chodníku, na dětském hřišti. Šli jsme kolem našeho oblíbeného a jen lehkým obhlédnutím jsem viděla 4. Takže byť je teplo, tak na hřiště fakt nepůjdeme. Přitom kousíček od něj jsou pytlíky a přímo u hřiště odpadkový koš.
Říkala jsem si, že mi třeba anonymně někdo napíše, proč sakra neuklízí po svém psu a co by se mělo změnit, aby to dělal. Pytlíky jsou tady pravidelně doplňovány a jsou snad na každém rohu…
Máš pravdu. Majítelé najednou místo aby sbírali, tak zakopávají do sněhu a když to pak roztaje, tak je nadělení hotové. U nás je to taky tak.
Protože je snazší to ho*no zahrnout sněhem.
Je to tak každý rok. Lidi jsou líný čuňata.
Jsou to prasata, co na to říct. Hlavně že pro ně pes je nejvíc
U nás je to to stejný, jednak jsou lidi asi líní a když zrovna nikdo nejde kolem, tak to neseberou a nebo kolikrát vidím z okna, jak jde třeba ženská, děcka a pes, ženská se zabývá dětma, pes chodí na volno, kolikrát ani neví kde je, někde za autem, za stromem…
Platím městu 1500,– za prvního psa, za druhého 2 200,– ročně, za třetího taktéž. Donutili mě psy podělanou vyhláškou načipovat. Tak ať si to město uklidí jak chce.
![]()
@JOHNDENVER píše:
Nechápu tyhle anonymní výkřiky na internetu
Pokud ti to vadí, (což chápu), tak zvedni zadeček a jdi si stěžovat na příslušnou městskou část, nebo obecní úřad.
Co čekáš tady, že ti někdo napíše "jo, já jsem prase a po svém psovi bobky nesbírám, protože jsem líný se ohnout "??
K čemu ti to bude?
No vidíš, někdo to napsal. Hned ta před tebou. ![]()
Že se třeba, já nevím, někdo chytne za nos a řekne si, že je to fakt trochu moc? Protože co asi tak město může udělat víc?
Upřímně začínám chápat lidi, kteří nesnáší pejskaře. Všude ho*na a psi pobíhající (a samozřejmě mající páníčka na háku, když ho volá) na volno.
A jo, jsem z toho celkem frustrovaná, protože to zasahuje do mého života a plánů. Každou chvilku drbu dětem boty a to mi fakt není příjemné.
Ja psa nemam a myslim si, ze duvod je prosty. je to proste lejno a to se nikomu do ruky brat nechce, tak se pejskar jen rozhledne zda kolem nikdo nejde a dal dela jakoze nic. a jak psala tady ta anonymni hrdinka se tremi psy kolik chudinka plati mestu tak proc by to mela sbirat… jojo doma v obyvaku by tam to lejno asi taky nechala
Lidi jsou neskutečný prasta, přesně kvůli tomuhle jsem začala městský psy nesnášet. Vím, že za to nemůžou, ale když vidím nějakýho nafenovanýho zmr. a jak přičapnutej se. e, tak bych ho nejradši kopla do perdele a udělala si z něj bačkory
jakej pán, takovej pes
@Anonymní píše:
Platím městu 1500,– za prvního psa, za druhého 2 200,– ročně, za třetího taktéž. Donutili mě psy podělanou vyhláškou načipovat. Tak ať si to město uklidí jak chce.![]()
![]()
Mno, ono nakupování pytlíků a jejich úklid není zrovna levná záležitost. A navíc se to musí někam odvézt (jestli na skládku?)
Takže bys byl/a (web pro maminy, budu předpokládat, že jsi žena) ochotná platit víc, aby město zaplatilo mzdu nějakému „sběrači“? Myslíš, že by to pomohlo?
@Modesta To je úplně normální česká vlastnost. Když to nikdo nevidí tak: nebudu sbírat bobky po svém psovi, odvezu pytel s bordelem do příkopy u lesa, natrhám si na poli cizí dýně, hodím do popelnice na papír starou mikrovlnku…a mohla bych pokračovat do nekonečna. Někteří lidi jsou prostě hrozné hovada a rozčilováním sobě nepomůžeš. Na takové platí jenom finanční restrikce a nebo třeba ostuda na internetu. Ale to by je musel někdo fotit, udávat, žalovat a na to třeba já nemám žaludek. ![]()
Taky to nesnáším. Bydlíme na sídlišti a je to děs, člověk vyleze z domu a všude samé ho.no… Ano taky mám psa, ale je pořád na vodítku, všude po kapsách mám pytlíky a pokaždé to seberu.
Jasně, třeba na poli to nechám ležet, ale ve městech a i na té vesnici to sbírám.
Už dokonce i pejskařům, co potkám a vidím, že to nesebrali dám pytlík aby to šli sebrat. Je to fakt hnus a to jsme ve městě, kde je spoustu zeleně a exkrementy na každém druhém metru.
Když byl sníh, tak jsem po feně zahrabávala akorát moč, aby všude nebylo žluto.. Lidi jsou fakt hovada..
Neseberu pokud nejsou pytlíky. Většinou mám po kapsách 1-2 v záloze, ale občas se stane, že to pes položí nečekaně třeba 5× za procházku
. Pokud předtim nejsem schopna si vzít při procházce další pytlíky (protože tam žádný nejsou) tak přiznávám, že do hovna nedávám vlaječku pro jeho snadnější nalezení a nevracím se zpět domů pro pytlík. Za mě čim víc pytlíků a košů, tim líp. Jsou ale lidi, co sbírat nebudou ani kdyby byl koš co 5m. Asi jako spousta rodičů nechává děti očůrávat obrubníky ve městě, i když jsou všude dostupné záchody.