Vtáčení špiček, co pomůže?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
289
1.7.16 20:16

Vtáčení špiček, co pomůže?

Najde se někdo, kdo má zkušenost s vtáčením špiček při chůzi? Dcera (20 měsíců) vtáčí špičky od té doby, co začala chodit (od 13 měsíců). Nějakou dobu jsem s ní chodila na rehabilitace a cvičila vojtovku, ale po několika měsících se dcera sekla a cvičit s ní už nešlo. Na ortopedii mi bylo řečeno, že je všechno naprosto v pořádku a že se nohy samy spraví. Jediné, co můžu dělat, je nechat chodit v létě bez bot a dávat ji na odrážedlo.
Opravdu se někomu nohy spravily bez cvičení? Co doporučují jiní lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
1.7.16 20:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.7.16 20:34

@Avena dcera to taky dela. Nohy, kycle vse ok. Je to zlozvyk, ale hazi neuveritelny drzky kdyz se rozbehne. Mne mudra doporucila jen prohodit botky. Trosku se to lepsi se mi zda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
1.7.16 20:46

@Avena u nás pomohl balet. Holky chodily už od 3 let a naučily se nohy krásně vytáčet ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
1.7.16 20:50

@Berousik A kolik má dcera měsíců? Já taky dávala boty naopak, ale jak má ted´ sandálky, tak to nedělám. Já jsem ale efekt nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
1.7.16 20:51

@Eveelin Do tří let let teda chodily takhle špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
1.7.16 20:54

Díky, zkusila jsem napsat paní z té staré diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
1.7.16 20:56

Pomuze kdyz se na ni koukne fyzioterapeut, ne ortoped, protoze blba chůze neni jen o špatných botách nebo nohách, ale souvisi se silou břišních svalu, držením páteře, kyclemi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.7.16 20:58

@Avena v srpnu bude mit 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
1.7.16 20:58

@Avena trochu šmajdaly :roll: Nepřijde mi to tak neobvyklé v nižším věku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.7.16 21:04

Jde to řešit pomoci kineziotapingu. Bud jen nezky od kotniku dolu nebo cele nohy od kycli. Ale to se musí vidět, jak přesně to dítě chodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
1.7.16 21:08

@Rakosnicek1983 Fyzioterapeutka se na ni dívala a doporučila cvičení. Ortoped byl zase naprosto v klidu a prý cvičení je zbytečné trápení (dcera pak hrozn brečela a bránila se). Všechno chce prý svůj čas a zlepší se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 21:08

Rehabilitace-fyzioterapie. Chodime cca od 2,5 roku. Předtím ortoped. vlozky k ničemu. Ted za 3 mes. skoro spraveno! Necvicime vojtovku, jen takové hrave cviky, jednou denně a fakt to je znát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.7.16 21:23
@Berousik píše:
@Avena dcera to taky dela. Nohy, kycle vse ok. Je to zlozvyk, ale hazi neuveritelny drzky kdyz se rozbehne. Mne mudra doporucila jen prohodit botky. Trosku se to lepsi se mi zda…

to jeste vazne nekdo doporucuje? nasim to doporucila detska, kdyz ja jsem byla mala. kdyz pak mama chodila k fyzioterapeutce z jinych duvodu, tak se na to ptala a ta se zhorzila, ze to jeste preziva - a to je dost dlouho :lol: teda mozna se tahle uzasna metoda nejakym obloukem vratila. ale podle me to akorat dela opticky dojem, ze spicka vypada jakoby na druhou stranu, ale jediny dopad je, ze dite ma otlacene prsty, krci je a nici si chodidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
1.7.16 21:28

@Avena malý taky vtáčí špičky a primář na ortopedii nám řekl přesně to samé co Vám. Nechávám ho chodit bosého na nerovném terénu a na odrážedle taky jezdí. Počkám, jestli se to časem zlepší. Nohy má rovné, kyčle v pořádku, podle mě je to zlozvyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí