Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
počítám se v obou případech bavíme o ojetých autech, protože VW Beetle se již pár let nevyrábí.
Záleží také, o jakých generacích vozu se bavíme, i VW new Beetle měl dvě.
New Beetle bych určitě kdyžtak volil v druhé generaci (2011-2019), základní techniku sdílí s VW Golf, takže udržet jej v chodu nestojí ranec a opravit to umí kdekdo. Problémem budou v případě poškození atypické díly karoserie a interiéru, hlavně časem.
U mini strašně záleží na volbě vhodného motoru a na konkrétním stavu vozidla. Obecně servis dražší.
Prostorem jsou oba vozy spíš 2+nouzově 2, než plnohodnotné vozy. Mini sportovnější, Beetle pohodlnější. Spotřeba, opět v závislosti na volně motorizace, stylu jízdy, provozu (dálnice, město, meziměsto?) nebude zásadně odlišná. Oba vozy co se týká spolehlivosti žádným etalonem nejsou.
Ahoj, Mini Coopera mám elektro z roku 2024, zde zatím žádný problém, ale měla jsem i staršího z roku 2011, ten už jsem prodala. Za mě je Mini super, ALE opravdu záleží dost na motoru - u těch starších verzí je lepší brát motor BMW, ten není tak poruchový. Ale jinak je to auto, do kterého jsem sypala dost peníze, celkem často nějaké opravy a náhradní díly nejsou úplně levné. Pokud neuvažuješ Mini Countryman nebo Clubman, tak toho místa vzadu fakt moc není, sedět bych tam nechtěla dýl jak pár minut na nějaký rychlý přejezd, kufr je také malý. Beetle jsem neměla, opravy možná budou levnější než to Mini. Ještě můžu posoudit Fiat 500, tam byla nízká spotřeba, ale spolehlivost také žádná sláva a peněz tam padlo také dost. Jinak ještě k těm Mini - ono ty ojeté kusy z bazaru nejsou často v moc dobrém stavu, řešila jsem to dost při prodeji toho svého, ale spoustu techniků mi řeklo, že najít Mini ve stavu, kdy nebudou velké prvotní náklady je celkem oříšek navíc, pokud hledáš něco specifického - třeba automat nebo cabrio verzi, jinak o Mini je velký zájem, takže je třeba reagovat rychle, aby ti vyhlédnuté někdo nevyfoukl.
Ahoj, přemýšlím na koupí jednoho z těchto aut, oboje se mi moc líbí, mám ráda malá autíčka v retro stylu, ale nevím, které je praktičtější. New beetle má malý kufr, mini cooper zase hodně žere, co jsem slyšela, tak nevím. Potřebuji s ním jezdit po městě, abych všude zaparkovala. Máte s nimi někdo zkušenosti?