Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky holky chtěla jsem vás tímto tématem poprosit o vaše zkušenosti. Čekáme naše první miminko a vůbec si numíme představit co kolika čeho.
Budu ráda za vaše rady a tipy ![]()
Méně je více, já jsem na prvního nakoupila třeba vaničku, předražené lehátko, pevnou přebalovací podložku na postýlku, no nic z toho jsem mít nemusela, u druhého koupu ve vaně, na klasické podložce, jako za našich maminek, přebalovací pult mi stačí jeden v koupelně, postýlku máme poděděnou a stejně zatím spí druhorozený se mnou v posteli ![]()
Osvědčili se mi zavinovací bodýčka a vpředu propínací overálky (CA, HM, Tesco), nemusela jsem nic miminu tahat přes hlavu, já tu manipulaci s maličkýma miminkama moc nezvládám ![]()
Ve velikosti 56 bych kupovala jen pár kousků, takové ty „svrchní“ kousky jako gatě, mikinky, to vše jsem měla až od 62.
Obecně bych řekla, že méně je více, v dnešní době lze vše rychle dokoupit, kdybych se krotila, tak jsem neměla pidioblečků jak na trojčata ![]()
Tak ja bych naopak doporucila koupit i par oblecku vel.50,nase mala mela 255é.bylo ji vsechno obrovske a hadriky jsem narychlo dokupovala aby nejak vypadala
jinak z me zkusenosti (co ja bych si poridila)urcite klasickou zavinovacku a ne rychlozavinovacky.Ty se mi moc neosvedcili,kdyz se zacne mimi hybat,bude se ti z nich vykopavat a v te klasicke bude hezky v teplicku zabalene napevno jako v brisku ![]()
No ale bude to květňátko, jedno mám doma a do teploučké zavinovačky bych ho na léto určitě nebalila.
Zavinovala jsem na pevno do tetra osušky, i tak byl občas dost zpocený.
Co bych ještě doporučila, tak podložky, buď jednorázové nebo látkové s nepromokavou vrstvou, miminka nejlíp pasou koně bez plínky, zároveň si vyvětrají zadeček, ale často u toho čurají a někdy a kakají ![]()
Tak záleží, co máš na mysli, jesli spíš jen oblečení nebo i ostatní potřeby. Jak píš Gladys, všechno se dá podle potřeby dokoupit, mě pak docela bavilo malýmu občas něco koupit na sebe, jinak do začátku určitě body, overálky vcelku, ty jsme užili hodně, jestli dobře počítám, tak mimi bude tak květen? tak nemusíš kombinézku, fusak, to dokoupíš až příští rok. Kosmetiku jsem neměla skoro žádnou, používala jsem jen syndet sebamed. Na vlásky nějaký jemný šampon, slunečnicový olej na šupinky ve vlasech, nějakou mast na zadeček, my jsme měli rybilku, ale někomu smrdí. Plíny podle toho jestli chceš látkovat nebo ne, ale i když ne, tak jich několik obyčejných je potřeba na ublinkávání a my jsme je měli mít i do poradny na váhu. Lahvičky bych nepořizovala, ty v případě nutnosti koupíš hned. Podložku jsem měla, vaničku taky, lehátko ne, ale dnes už bych si ho asi pořídila, malý byl závislák a chtěl být všude se mnou. Nějak mě víc nenapadá, klidně se ptej konkrétně. A přeju krásné zařizování a těšení. ![]()
Mene je vice!!!
Obleceni bych tedy koupila i 56 a to od vseho alespon jeden, dcerka mela 52 cm a 3500 g a snad cely mesic jsme meli velikost 50!!! Ve vsem ostatnim silene plavala!
Hlavne nic na knofliky, jak se to mimco hemzi a knoflicky jsou fakt PIDI, jde to silene blbe zapnout, takze jen zipy a druky.
Taky nic s kapuci, protoze tomu miminku se na tom spatne lezi a musis to porad upravovat.
Osobne jsme vubec nevyuzili dupacky - bud body a teplacky nebo strampliky, v dupackach jak kopala nohama, tak je vzdycky mela v jedne nohavici.
Absolutne bych se obesla bez lehatka a vanicky!!!
Rovnez prebalovaci pult za 4000 Kc byl zbytecny, stacil obyc IKEA za 400 Kc a stejne jsme ho meli asi ctyri mesice, potom jsem vse delala na posteli.
Kosmetiku zaciname pouzivat az ted (1 rok), predtim jen olejik na telo a krem na prdelku.
Detske rucniky zbytecne, nejlepe saje latkova plena.
Zbytecne jsme meli taky kosik na miminko - lezela v tom mesic a potom uz chtela videt a v kosiku plakala. Taky monitor dechu jsme meli, ale byl pro klid fajn a ten bych asi poridila znovu. V zavinovacce nechtela byt vubec, spaci pytel absolutne nehrozil.
Naopak bychom neobesli bychom se bez: Chuvicek - ale do bytu bych je mozna ani neporizovala, kolotoce - jeho hudba se stala nasim vecernim ritualem, cestovni postylky a papirovych plen ![]()
Ja osobne nedam dopustit na odsavacku MM, ale to muzes dokoupit podle potreby.
Ted si setrim na bezdotykovy teplomer, je to sice ponekud drazsi zalezitost, ale myslim, ze se urcite bude hodit!!!
Urcite jsem na plno veci zapomela, kdyztak pripisu ![]()
latkovych plen, dek,
Gladys píše:
No ale bude to květňátko, jedno mám doma a do teploučké zavinovačky bych ho na léto určitě nebalila.
Zavinovala jsem na pevno do tetra osušky, i tak byl občas dost zpocený.Co bych ještě doporučila, tak podložky, buď jednorázové nebo látkové s nepromokavou vrstvou, miminka nejlíp pasou koně bez plínky, zároveň si vyvětrají zadeček, ale často u toho čurají a někdy a kakají
Já bych se neobešla bez látkových plínek. Pod hlavičku kvůli ublinkávání, na utírání všeho možného a později až doteď (17 měsíců)používám jako bryndák. Původně jsem jich měla jen 10 a později dokupovala. A navíc se dají vyprat i na vyšší stupeň.
Já jsem pořád počítala s miminkem do 50 cm a přemýšlela jestli mám koupit i nějakou 50 a jěště že jsem to neudělala, Karolínka měla 54 cm, 56 jsme v podstatě přeskočili a malá nosí od 2 týdnů 62… A ted jsem si taky říkala, že jsem to s oblečením hoooodně přehnala, kdybych znovu chystala výbavičku, určitě by stačilo a nejpraktičtější by bylo asi 4 bodýčka, dvoje punčochy, nějaký tepláčky a mikinku kdyby bylo chladněji, ponožky a rukavičky proti poškrábání. Podle ročního období i zimní kombinézu. Na spaní tak 4 overaly, nejlepší s rozepínáním vepředu, na celém tělíčku. A i když to moc krásně vypadá, nekupuj nic s kapuckou, se zipy ani s ničím, co zavazí nebo by bylo miminkům nepohodlné…mám toho plnou skřín, jen vyprané, nepoužité, maximálně jednou ![]()
tak za mě : také není potřeba lehátko do vany…nakonec jsme koupali v kyblíku
je srpnovej - a v porodnici byl pořád zabalenej v rychlozavinovačce, tak jsem s tím pokračovala a dost dlouho v ní spal - hlavně v ní byl zpevněný, tak se ho nebál nosit i přítel…
není potřeba moc oblečení…asi více bylo potřeba od té 62…jak kdo…také více bodýček s dl. rukávem (preferovala jsem přes hlavu-zavinovací furt lezly) a k tomu nějaký dupajdy, nabo jen dupadjy do pasu..rukavičky jsme nepoužívali, overalky jsou výborný…nekupuj nic kapucama, akorát to překáží… to je lepší čepička
a nějaký stojánek na vaničku, přebalovací stůl ??
…vyhozený prachy…buď jen jednorázové přebalovací podložky - využiješ jednu víckrát a nebo podložku, kterou si dáš na stůl…
pár látkových plen určitě, tetraplena taky dobrá…pak chůvičky-dle bytu, monitor dechu, cestřovní postýlku - může ji mít doma i jako druhou postýlku
ono záleží, kde bydlíte…my máme patrový dům, takže jsem měla dvě postýlky, chůvičky byly nutností…přebalovací podložku jsem měla u něj v pokojíčku a dole jsem přebalovala v postýlce…ještě se zamyslím ![]()
Já doporučuju koupit toho co nejméně, předem totiž neodhadneš, co ti bude vyhovovat a co se ti bude na prckovi líbit. Kdyžtak dokoupíš po příjezdu z porodnice - ono se ti teď možná zdá, že s prckem nikam jezdit nebudete na nákupy, ale věř tomu, že to stejně nedodržíte. I kdyby jen proto, že musíš zajet na sociálku, pro jeho rodný list atd., sama jsem se divila, kolik toho je.
Já třeba vůbec nevyužila dupačky (a to jsme jich dostali i pár nových), nepřijdou mi praktické ani se mi na malé nelíbí. To samé bodýčka s krátkým rukávem. A přesně tohle jsou věci, které dopředu neodhadneš, proto je lepší moc toho nekupovat a počkat až podle situace. ![]()
Ahoooooj, osobne doporucuju radeji mene nez vice, dokoupit jde vzdycky vsechno
Me se pak od kamosek seslo tolik bodycek, ze byly kousky, ktere mala vubec nemela na sobe. Ale tak jsem to aspon zase posunula dal ![]()
Tak za mne par veci:
Tak…to je asi vse…tak at se mimi dari ![]()
Dobrý den všem maminkám!!!
Já mám děti už značně odrostlé, ale potřebuji v rámci studia od Vás radu - za kolik lze pořídit co nejlevnější výbavičku pro novovrozence a naopak, pokud se nebudete ohlížet na ceny???
Děkuji moc za Vaše názory a pomoc!