Výbavička na jaro, duben

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mrs. S
14.1.12 17:20

Výbavička na jaro(duben)

Ahoj, potřebovala by jsem milé maminky a těhulky poradit. Už nějakou dobu si lámu hlavu a s tím co vše budu pro našeho prcka potřebovat :zed: . Termín porodu máme 4.dubna a čím víc se to blíží tím víc jsem ve stresu. Navíc na internetu jsem našla seznamy výbaviček buď to na léto nebo zimu, ale náš Daniel si usmyslel že půjde prostě ven na jaře. Předem všem moc děkuji za příspěvky :srdce: .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
14.1.12 17:26

Já mám plnou skřín zbytečných hadříků, podle mého pro začátek úplně stačí tak 4-6 overálků, 4-6 body s dlouhým rukávem, k nim dávám punčocháčky nebo polodupačky. Jěště jsme využili 1 mikinku a 1 kalhoty k doktorovi… Co se týká velikostí, tak 56, může být i něco 62, pokud ti něvadí třeba ohrnutý rukáv.
V dubnu bych jěště pořídila i nějakou chlupatou kombinézku na ven, jinak můžeš vše dokoupit až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.1.12 17:27

A samozřejmě takový ty drobnosti jako ponožky a rukavičky proti poškrábání. Vyhnula bych se i oblečení se zipy, s kapucí, s různými ozdobami, co můžou mimi tlačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.1.12 17:32

Já mám prvního dubňátko. Koupila jsem pár teplejších fleecových věcí v 62, měl fleecový gatě, takový vyteplený chlupatý kabátek s kapucou. To jsem mu oblíkala normálně přes dupačky, overálky, když byla zima.
Bodýčka určitě s dlouhým rukávem, dávala jsem je tak i druhorozenému narozenému na konci května, ten první měsíc jsou děti fakt zimomřivější. Nějakým sametovým overálkem podle mě taky nic nezkazíš.
Kupovala jsem fusak, ale nakonec jsem ho nepoužila, až příští rok. Kombinézu jsem vůbec nebrala. Čepičky měl klasika bavlněné. Jinak jsem měla klasický svetřík, nějaká trička s dlouhým rukávem jako tenké mikinky, jinak dupačky, overálky, froté ponožky…

Nevyužila jsem absolutně bodýčka s krátkým rukávem, různé „šortky“ s laclíkem taky ne.

Z výbavy jsem nejvíc využila fleecové dečky, ty jsem měla dvě, přikrývala jsem ho v teple plínou, při ochlazení jednou a postupně druhou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.1.12 18:33

Ahojky, mám také dubňátko, využila jsem bodýnka s dlouhým, s krátkým skoro vůbec, polodupačky, dupačky a pak fleesové bundičky. Jinak dvě rychlozavinky a španělka, v kočáře jsem měla vložnou tašku. Na to nánožník, když bylo teplo, šlo to dolů, když ne, tak jsem přidávala. Ten základ byl stále stejný, bodýnko, dupky, svetřík-mikinka-kabátek, bundička, čepička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
14.1.12 19:07

Ahoj. Taky mám dubňátko. měli jsme klasicky bodýčka s dlouhým rukávem, dupačky, nějaké mikinky a pak takový né úplně teplý overálek na ven. Něco mezi tím teplým na zimu a studeným na spaní :-)
Přes to jsem přikrývala dekou když byla zima.
Ale většinou už bylo teplo
Fusak jsem neměla, ten jsem kupovala až na další zimu a fakt nebyl potřeba.
Jo a bodýčka s krátkým i na léto stačí jen v minimálním počtu, pokud nejsou extrémní horka, stejně člověk dává radši dlouhý rukáv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.1.12 19:54

Ahoj, taky čekám dubínka a dneska mi padlo na mysl co bych si měla připravit na toto období a hlavně co si připravit na odjezd z porodnice, jestli bude zima, nebo teplo. První je prosincový, takže tam bylo jasno, ale na jarňátko vůbec nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
14.1.12 19:57

My jsme neměli ten fusak, ani nějakou zimní bundu a zrovna teda když jsem odjížděla s porodnice tak byl sníh a zima, těsně nad nulou…
Ale dítě je v sedačce chráněné, měla přes sebe deku v několik vrstvách a bylo jí teplo! V autě přece jen nemrzne :-)
Jen mě překvapilo jak je malinká a hned po cestě z porodky jsme jeli do teska (manželbyl s malou v autě) a já běžela dokoupit oblečení :-)) co nejmenší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.1.12 19:57

Na odjezd z porodky jsem měla připravené body, ponožky, overálek, flísové laclíky, tlustý kabátek, čepičku, flísovou deku. Ale bylo teplo, já byla jen v džínách a triku a lilo ze mě, takže měl ten overálek, ponožky a flísový gatě a čepičku.
Je lepší si připravit vícevrstevné oblečení a podle potřeby něco ubrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
14.1.12 20:01

taky čekáme dubňátko a tápu, když ono to počasí si poslední roky dělá co chce…tak nakupujeme takové ty univerzální věci, i něco teplejšího a kdyby to vypadalo i v dubnu na sníh,tak se něco dokoupí :D ale třeba už bude zuřit krásné jaro,kéž by:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
14.1.12 21:41

Děkuji, moc všem. Já by jsem se v tom nějak ztratila. Nějaké oblečení už pro malého mám, tak mu to snad bude stačit. Když se taky při nejhorším budeme muset stavit na nákup po cestě s porodnice :D .

• Citovat
  • Upravit
5158
14.1.12 21:50
sabi88 píše:
Děkuji, moc všem. Já by jsem se v tom nějak ztratila. Nějaké oblečení už pro malého mám, tak mu to snad bude stačit. Když se taky při nejhorším budeme muset stavit na nákup po cestě s porodnice :D .

taky si říkám,dneska je všechno dobře dostupné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.1.12 10:55

ahoj, taky mimčo čekám začátkem dubna. Nevím kde to mit babička sehnala, ale dostala jsem takový fusak, který je jak na podzim/jaro a spoustu deček, což malému bude doufám stačit a hlavně při tomhle podivném počasí, kdo ví jak bude v dubnu :-D a taky se dá dát do autosedačky takže super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
16.1.12 16:56

Tak jak vidím, polovinu výbavičky, co jsme zdědili, máme na houby, jsou to vesměs body s krátkým rukávkem a to na přelom duben/květen jak čtu není vhodné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
16.1.12 17:55

taky budeme mít dubnátko a jelikož sestřenka má dubnátko z minulého roku poradila mi na duben jak na cestu domu tak do kočárku pak na procházky tuto zavinovačku emitex http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a používala ji až do jednoho roku takže pak ještě v zimě…myslím že na duben využiji maximálně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí