Výbavička pro miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4507
28.12.18 22:37

Něco jsem podedila po sestře (kočárek) a spoustu věci jsme kupovali novych, ale já měla na miminko nasetreno, takže jsem byla expert na nakupování totalnich zbytečnosti, které jsem zjistila až po porodu, ze jsou naprosto k ničemu :lol: každopádně bazarkoveho oblečení bych se nebala, koupila jsem set asi 100ks oblečení tady na miminu od jedné maminky za 2600… všechno top stav, body, tricka, mikiny, kalhoty, dupacky… mám všechno schované kdyby se druhé postestil kluk, pokud bude holka vyresim stejně. Miminka z toho tak rychle rostou, ze syn od 4M nosí velikost 74. Teď se naštěstí už trosku zasekl, ale jinak to byla pakarna, furt uklízet malé věci a měnit za větší :) jinak nakupuju na Lidlu, super věci za super ceny, vydrží. Pepco se většinou dost brzy sepere, třeba punčocháče jsou zmolkovate po prvním vyprani. Co je ale podle mě nezbytnou výbavou pro miminko je susicka… nikdy predtim by mě to nenapadlo, teď denní pomocník. Jinak doporucuju hnizdecko… pliny jsem kupovala v IKEA stejně jako postylku a prebalovak… kdyby nebylo všech těch kravin co jsem nakoupila, tak bych se do 12 tis vesla, takhle jsem v tom byla tak za 25 tis :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.18 22:37

Tyjo…kocar 22tis,postylka a prebalovak asi 10,lehatko 5,monitor asi 4,kolotoc 1500,obleceni dejme tomu tak 3tis,chuvicky asi 1000,a jeste urcite nejake veci co si uz nevzpominam,…takze by oko 60tisis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16053
28.12.18 22:50

Z Ali bych rozhodně nic pro dítě nekupovala.
Jinak za výbavu jsem dala skoro 80tis. Ale měla jsem skoro vše nové.
Kočár z toho byla největší palba. Autosedačka vajíčko, pak 9-18 kg… Postýlka…
Něco málo z oblečků bylo z bazaru, něco jsem dostala , ale zbytek vše nové. A ono se to nasčítá. Ale nelituji těch peněz. Mám první a poslední dítě :mrgreen: Tak jsem si těch hezkých, značkových věcí chtěla užít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 22:50

Urcite bych sla do bazarove vybavicky - komplet. Radeji znackovy bazar nez nove z Ali nebo Pepca. Kdyz jsem si chystala vyavicku ja, mysela jsem si, ze kdyz budu kupovat novy hezky veci, obre se pak prodaji, aleneni to pravda bazaovych veci na mimino je vic nez mimin, da se to pak prodat jen za almuznu, takze jsem pak hodne litovala, protoze vybava me vysla na cca 50 tisic a prodala se pak tak za 10. Jen kocarek me stal novy 17 tisic 3kombinace a nakonec jsem byla rada, kdyz jsem ho po 2 letech setrneho uzivani prodala za 6, pritom byl v krasnym stavu, po 1 diteti. Pani, co ho ode me koupila si myslim, ze po svym diteti ho mohla prodat za stejnou cenu co koupila narozdil ode me

• Citovat
  • Upravit
16053
28.12.18 22:54
@Anonymní píše:
Urcite bych sla do bazarove vybavicky - komplet. Radeji znackovy bazar nez nove z Ali nebo Pepca. Kdyz jsem si chystala vyavicku ja, mysela jsem si, ze kdyz budu kupovat novy hezky veci, obre se pak prodaji, aleneni to pravda bazaovych veci na mimino je vic nez mimin, da se to pak prodat jen za almuznu, takze jsem pak hodne litovala, protoze vybava me vysla na cca 50 tisic a prodala se pak tak za 10. Jen kocarek me stal novy 17 tisic 3kombinace a nakonec jsem byla rada, kdyz jsem ho po 2 letech setrneho uzivani prodala za 6, pritom byl v krasnym stavu, po 1 diteti. Pani, co ho ode me koupila si myslim, ze po svym diteti ho mohla prodat za stejnou cenu co koupila narozdil ode me

Tak o ty trojkombinace není zájem … to vajíčko je většinou nekvalitní. A taky vzhledově nic moc …
Já jsem třeba neprodala nic. Nemám na to nervy. Vše postupně daruji po kamarádkách ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 23:05

@Šmoulice byl to kocarek Maxi cosi, takze to vajicko bylo naopak hodne zadany, to jsem prodala jako prvni extra, ale co uz. Proste bych to ted po zkusenostech udelala jinak a usetrila bych takovejch 30 tisic. Proste bych vsechno krom dudliku a lahvicek koupila na bazaru. Na bazaru jsem zacala kupovat az pozdeji, kdyz jsem prozrela, ze bundicku za 300 na pulrocni dite, kterou mel syn na sobe trikrat pak prodam sotva za 50 korun a jeste se budu s kupujici dohadovat na postovnym nebo na tom, ze pro kupujiciho jsou 3 stanice metrem moc daleko :-)

• Citovat
  • Upravit
1212
28.12.18 23:06

Asi 80 tis, kočárek byl největší palba 35 tis, jinak nové i bazar, ale kupuji kvalitní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 23:07
@Šmoulice píše:
Tak o ty trojkombinace není zájem … to vajíčko je většinou nekvalitní. A taky vzhledově nic moc …
Já jsem třeba neprodala nic. Nemám na to nervy. Vše postupně daruji po kamarádkách ;)

No, to jsem pak prozrela jeste jednou, ted uz taky neprodavam a hazim do kontejneru na textil

• Citovat
  • Upravit
16053
28.12.18 23:13
@Anonymní píše:
@Šmoulice byl to kocarek Maxi cosi, takze to vajicko bylo naopak hodne zadany, to jsem prodala jako prvni extra, ale co uz. Proste bych to ted po zkusenostech udelala jinak a usetrila bych takovejch 30 tisic. Proste bych vsechno krom dudliku a lahvicek koupila na bazaru. Na bazaru jsem zacala kupovat az pozdeji, kdyz jsem prozrela, ze bundicku za 300 na pulrocni dite, kterou mel syn na sobe trikrat pak prodam sotva za 50 korun a jeste se budu s kupujici dohadovat na postovnym nebo na tom, ze pro kupujiciho jsou 3 stanice metrem moc daleko :-)

Vajíčko ano, ale o kočárek této značky velký zájem není :-( Kamoška se ho nemohla zbavit rok. :cert:
Právě z toho důvodu neprodávám, ale daruji. Nemám na to dohadování nervy :roll:
A nebydlím ani v tak velkém městě a nemůžou si dojet … prý jsem moc z ruky :mrgreen:
A ještě po mě jedna chtěla, ať jí to dovezu :mrgreen: a to byla poslední kapka.
Oblečení až bude malá větší budu dávat do azyláků, nebo DD. Tam na malé děti moc věcí nechtějí :-( až tak od 5ti let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
28.12.18 23:34

Na hodně. Už to nespočítám ani přibližně. Vše nové. V bazaru a na Ali jsem v životě nic nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.18 06:58

@Šmoulice my mame xlander,v trijkombinaci,je k nemu vajicko Besafe-nejbezpecnejsi,jen to vyslo na 5tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16053
29.12.18 08:10
@LeonkaLenka píše:
@Šmoulice my mame xlander,v trijkombinaci,je k nemu vajicko Besafe-nejbezpecnejsi,jen to vyslo na 5tis

Ale to jsi kupovala zvlášť, ne? To je úplně jiná značka, než ten kočár…
trojkombinaci beru kočár i sedačka stejné značky. A ty sedačky co jsou přímo k těm kočárům, jsou většinou k ničemu…
Myslím takové ty obyč levné, až skoro šmejdy, kdy máš do 10ti tis všechno. To je absolutně neprodejný i po jednom dítěti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33280
29.12.18 09:12

Vybava me prisla s novou trojkombinaci a latkovymi plenami na necelych 30 tisic.
Bazarovych veci bych se nebala, v Cine bych nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.18 09:41

Tak mě shánění výbavičky teprve čeká, ale jelikož čekáme první miminko a určitě bychom potom chtěli ještě jedno, tak si spoustu věcí koupím nových (pro dvě děti se to už vyplatí). A miminko je plánované takže jsem si na výbavičku našetřila :D
Postýlku + peřinky a nějaké věcičky budu mít po ségře a po bratráncích (zbytek dokoupím v akci, lidl, tesco…)
Kočárek určitě nový, autosedačka, hnízdečko, mantinely do postýlky (ušije kamarádka), přebalovák + podložka, vanička, chůvičky, kojící polštář (na ten už se chystám, ale spíše kvůli pohodlnému spaní, potom třeba jako zábrana, mantinel), a potom samozřejmě i spousty ne úplně nezbytných věcí, které ale k miminku prostě patří :D (jako kolotoč nad postýlku, hrací deka,… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.18 09:45

@Šmoulice kupovali jsme to u nas ve meste,a dali nam k tomu tuhle autosedacku ze pasuje na adaptery aby vajicko slo nacvaknout na konstrukci od kocaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí