Výbavička pro miminko narozené září/říjen

235
6.5.13 17:09

Výbavička pro miminko narozené září/říjen

Ahojky všem. Holky čekám první miminko a pomalinku bych ráda začla nakupovat oblečení, atd emoticon Ale tak nějak nemám představu, co koupit, aby se to vynosilo a vyplatilo tak nějak na ten podzim i zimu emoticon Pokud má někdo zkušenost, tak poprsosím o seznam, co vše se vyplatilo, popřípadě velikosti, atd. Předem děkuji za veškeré příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5427
6.5.13 17:18

Ahojky, na internetu mas spoustu odkazu, co poridit za vybavicku pro prcka. Ja mela seznam ze stranek z www.malvik.cz, staci kazdopadne par veci a pak prubezne dokupovat, ja mela hodne veci (dostala) a dost veci jsme vubec neuzili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.5.13 17:22

Ja mam deti zariove…

ridila bych se nejakym obecnym seznamkem, nektere veci se nemeni - bodycka nakupuj od 56 vyse, lepsi dlouhy rukav, kratky nevyuzijes, pokud ho nebudes pouzivat jako spodni vrstvu a na to tricko.

dupacky to same par 56, ale spis 62, me se osvedcily spis polodupacky si teplacky a nepadaci ponozky (dela je HM).

v zari/rijnu je pocasi takove nevyzpytatelne, poridila bych nejakou mensi bundicku a overalek - ja mela rada z nextu takove zateplenejsi plysove, vyuzila jsem 56 tak do listopadu, pak 62 - mam ale male deti, tu jsem nosila v zime a 68 taky chvilku nosili.

pokud cekas vetsi ditko, tak bych ten vrchni overalek koupila az 62

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
6.5.13 17:42

Taky čekám mimi v září a uvítám rady co koupit a co je zbytečné :-) Zatím mám jen pár bodýček a overalků různých velikostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.5.13 18:03

Taky mě tohle téma zajímá, všude jsem nšla spíš obecně co koupit, ale v tom září je to fakt takové nevyzpytatelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.5.13 18:56

A poridila bych si fusak…teda berana nevyuzijete, sikovny je nejaky multifunkcni - ja mam lodger bunker, uz tak v rijnu jsem ho nasadila.

urcite cepicku, staci bavlnena a jedna vetsi teplejsi - fleese nebo tak.

jo a sikovne jsou puncosky - drzi nozky v teple a na to pak teplaky a dupacky, k tomu jsem davala tu bundicku a to vetsinou stacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.5.13 18:59

@suik My jsme koupili zimní fusak od emitexu, myslela jsem na zimu, že bude fajn… :think: Myslíš, že ho nevyužijeme? A ještě chci podzimní hlavně do autosedačky :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
6.5.13 19:00

Dobrý jsou propínací bodýčka do začátku, líp se oblíkají… ale ze začátku mimi docela dost rychle roste, takže bych to nepřeháněla, dneska se to dá všechno koupit kdekoli a kdykoli, tak to pak uvidíte podle počasí… ale bodýčka, dupajdy, ponožky, polodupačky, či tepláčky - lepší jsou se širokou gumou v pase… nějaké kabátky- mikinky, overálky - moje děti v nich ale spíš spaly v noci… nějaký teplejší overálek třeba i s kapuckou, čepičky… v kočárku jim bude teplo, budou za větrem, navíc v zavinovačce či dece a ještě pod peřinkou a případně vrchním krytem kočárku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.5.13 22:11

Mám miminko narozené 2.října a starší je listopadový. U obou jsem využila zimní fusak emitex a do autosedačky na zimu a do kočárku na podzim a jaro zimní zavinovačku do autosedačky emitex. Jen teda ty velikosti jsou hrozně individuální, druhorozený měl zimní fleesové dupačky a mikinu vel. 80 a bylo to akorát, prvorozený vystačil s 62. Ty fleesové soupravy jsou fajn, nepotřebovala jsem bundičky, dokud neseděly. Zdály se mně pro ležící dítě nepohodlné. V mrazech jsem spíš zavinovala do deky, pak fusak a pak třeba ještě deku a kryt, než se trápit s několika vrstvama oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.5.13 22:38

@Zandula ale jo to urcite vyuzijete…ale az v zimne, jinak mu bude teplo…ja radsi do kocarku fusak nez deky, malilinke mimi jsem parkrat mela v zavinovacce.

@Kalvolu ja ty mikinko bundicky mela zase rada, oblekla jsem skoro co doma a na to bundu, spodek tela byl ve fusaku a to co koukalo bylo kryte bundou a kapuci…overalky byly zase fajn do vetsi zimy.

ted bylo docela teplo, mela jsem dvoje overalky bez tapek z takove teplakoviny a casto sel syn jen v tom.

teda pod tim body a puncochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
9.5.13 20:29

Ahoj holky, mě se má miminko narodit v říjnu, takže mám čas, ale kolegyně je o 2 měsíce víc a už nakupuje, tak taky pokukuju. Jako au pair jsem si v UK nakoupila set body, asi 5 ks - s krátkým rukávem ale!!! což jsem nemohla vedět, ale asi moc ted nevyužiju, když se mimi narodí takhle do chladna. Ted přemýšlím, jak je využít. Koupit k nim mikiny? Třeba ze 2 ks? Nebo myslíte, že víc? 3? Taky potřebuji tepláčky, alespon ze tři kusy taky, že? Na noc overálky…+ dupačky a pod ně trička s dl. rukávem…Co vy na to? Pokukuju na mimibazaru, taky si myslím, že KIK je docela dobrý cenově, samo že i výprodeje tesco, CaA, HM…ale nehce se mi pořizovat moc nových věcí. Nechci znít, že mimču nedopřeju…ale za chvíli vyroste a internet je plný takových věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.5.13 13:18

@Pavlinka85 Mě k těm bodýčkám s krátkým rukávem napadlo, že budu dávat trička s dlouhým a přes to ty bodýčka, že mimču nepotáhne na zádíčka.
To víš že jo, nemá cenu vše pořizovat nové, vždyť ty miminka jsou v tom chvíli, tak stačí po jednom dítěti a vypadá to jako nové ;)
Moje mamka dělá v CaA, tak mi dost věcí vozí.

Jinak v CaA mají 15.5. slevu 25% na všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
10.5.13 13:57

@Pavlinka85 vůbec to neber tak, že mimču nechceš něco dopřát, ale jsou to fakt vyhozené peníze a budeš je potřebovat třeba na plíny nebo Nutrilon… to jsou pak pecky… zrovna včera mi psala kamarádka, co má narozenýho kloučka před 14 dny, že už mu některé 56 věci nejsou, protože dost přibírá na váze a roste před očima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
10.5.13 14:21

Něco podědím po švagrové, zatím nevím co a řešit to budu až po druhé genetice. Pak jsem si říkala že v červenci už budu nakupovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová