Výbavička pro miminko - obecně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2780
8.1.18 14:59

Když budeš mít květnové dítě, tak bych nekupovala dopředu žádné léky, jen co je potřeba při propuštění z porodnice - líh na pupík a borovou vodu na oči.
Na koupání stačí čistá voda, případně nějaká lázeň (mám Linolu a vyzkoušela bych od Linteo).
Mazání po koupání bych řešila, až se narodí. Moje děti mají sušší kůži, tak je jednou týdně namažu. Po dlouhém hledání mám mléko od Lintea.
Na prcku doma místo ubrousků mám nastříhaný Perlan a obyčejnou vodu. Když je pos… tak ho umyju v umyvadle obyčejným tuhým mýdlem, co používám na ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
8.1.18 15:03

Za mě vrchol zbytečnosti pro mimina jsou třeba nebesa (pokud nebydlíš na břehu zatuchlého rybníka v sezoně komárů) :lol:

a věci co nejsou nutné, ale ušetří spoustu času i nervů, třeba přebalovací pult, lehátko (houpátko, dítko se tam dá bezpečně uložit při vaření např., zároveň vidí, takže nevyvádí), hrací deka s hrazdičkou, chůvičky, pokud bydlíte ve větším, nebo plánujete cestovat, a cestovní postýlka, manduca/nosítko/šátek (ale to je celkem drahá sranda, to bych pořizovala až v případě, že zjistíš, že máš doma nosícího absťáčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.1.18 15:06

Me se za mesic narodi druha holcicka. Pro tu jsem ted koupila latkove pleny z DM, je jich 5 v baleni a lepsi jsem v obchode nevidela, pupik na brisko, krabici UM (kdyby nahodou), obrovske baleni sudocreamu a dudlik.
Ostatni veci mam po prvni dcerce - obleceni, autosedacku, kocarek i jidelni zidlicku. Vse jsme kupovali nove s tim, ze to potom vyuzijeme i na druhe.
Kosmetiku nekupuju, je mi jasny, ze toho zase bude kvanta az zacneme poustet navstevy. To je takova klasika, kazdej donese nejakej hadrik a kosmetiku :mrgreen:. Ja tu mam jeste olejicky po prvni dceri :mrgreen:.
Ted na druhy jsem si poridila manducu, ale na prvni jsem ji absolutne nepotrebovala. Mozna ze nevyuziju ani ted. Takze jsem ji koupila uz pouzitou.

Jestli ti muzu neco poradit/doporucit tak za me nejlepsi investice: aniball a purelan. Nejsou to teda veci pro miminko, ale me strasne moc pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.1.18 15:07

Některé porodnice půjčují monitory dechu a odsávačky mléka. Monitor jsem měla až u druhého dítěte, protože se narodil o měsíc dřív a odsávačku taky až u druhého půjčenou od kamarádky. Tu bych ocenila i u prvního, ale kupovala bych až podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
8.1.18 15:08
@vertunka píše:
Me se za mesic narodi druha holcicka. Pro tu jsem ted koupila latkove pleny z DM, je jich 5 v baleni a lepsi jsem v obchode nevidela, pupik na brisko, krabici UM (kdyby nahodou), obrovske baleni sudocreamu a dudlik.
Ostatni veci mam po prvni dcerce - obleceni, autosedacku, kocarek i jidelni zidlicku. Vse jsme kupovali nove s tim, ze to potom vyuzijeme i na druhe.
Kosmetiku nekupuju, je mi jasny, ze toho zase bude kvanta az zacneme poustet navstevy. To je takova klasika, kazdej donese nejakej hadrik a kosmetiku :mrgreen:. Ja tu mam jeste olejicky po prvni dceri :mrgreen:.
Ted na druhy jsem si poridila manducu, ale na prvni jsem ji absolutne nepotrebovala. Mozna ze nevyuziju ani ted. Takze jsem ji koupila uz pouzitou.Jestli ti muzu neco poradit/doporucit tak za me nejlepsi investice: aniball a purelan. Nejsou to teda veci pro miminko, ale me strasne moc pomohli.

aniball jsem taky moc pro sebe chtěla pořizovat, ale vzhledem k mým potížím s mykózami z toho bohužel nic nebude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.1.18 15:11
@dazo píše:
aniball jsem taky moc pro sebe chtěla pořizovat, ale vzhledem k mým potížím s mykózami z toho bohužel nic nebude :(

Hele ja jsem taky prvni polovinu tehotenstvi trpela na mykozy, ale pak si to sedlo a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.1.18 15:14

Po zkušenostech s malou mít hlavně vybavenou lékárničku :mrgreen: - piksla UM, kdyby náhodou, něco proti horečce, elektrická odsávačka hlenů, probiotika, rektální rourka, kapičky do očí, sprej do nosu, krém na bradavky, dezinfekce…

Autosedačku bych pořizovala co nejlepší, s isofixem novou, kočár nový a v záruce. Dobrou postýlku s ležením. Kamarádka měla špatnou matraci a dítě jí moc nespalo než na to přišla.

Přebalovací pult jsme třeba neměli, vaničku taky ne a nechyběla. Oblečení určitě už od 50 nevím ja někdo může přeskočit 56 8o U 50 to ještě chápu :mrgreen: Ale stejně jsme asi dva tři sety v 50 měli a využili to.

Bez šátku by mi malá prořvala první půl rok, takže hlasuju za šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
8.1.18 15:30

@j.a.n.i1 Tak zrovna autosedacku bych z druhe ruky nekupovala, to je prave polozka, do ktete se vyplati investovat. Bezpeci ditete je to nejhlavnejsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
8.1.18 15:35
@Ketris píše:
@j.a.n.i1 Tak zrovna autosedacku bych z druhe ruky nekupovala, to je prave polozka, do ktete se vyplati investovat. Bezpeci ditete je to nejhlavnejsi..

No vzdyt to pise, ze by ji kupovala z PRVNI ruky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
8.1.18 15:36

Dobrý den,

skvělé shrnutí najdete v deníčku Výbavička pro miminko, který si maminky na eMiminu nemůžou vynachválit. :)

A samozřejmě připomínám, že ne vše potřebujete fungl nové - výbavičku pro miminko z druhé ruky seženete také v Bazaru eMimina.

Pěkný den :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
8.1.18 15:37

@dazo když vezmu, co jsem využila já na Danielku, která má momentálně 6měsíců :) Oblečení až od vel. 56 a nemusí být nové - malá se narodila v červenci a osvědčili se mi až do 4 měsíců nejvíc overaly s rozepínáním mezi nožičkama, bodíčka a dupačky. Když byly horka, byly fajn staré plátěné košilky se zavazováním na rameni :) velikost 56 měla malá až do konce 6-nedělí, takže od všeho jsem měla cca 2-3ks na doma a jeden kus sváteční k doktorce a tak :) hodně se mi osvědčily pletené bačkorky, malá i v těch vedrech měla nožičky jak led :) Sedačku, kočárek a postýlku jsme měli nové, dostaly jsme je. Co se týče kosmetiky, tak vodičku na vytírání pusinky (violeť), líh, dětská mastička co míchají v lékárně (na zadeček, potničky i promazávání kůže), mýdlo a mastičku na prdíky (používali jsme první 3 měsíce pořád a malá neměla vůbec problém s bolením bříška - jestli to bylo tím, to nevímm :)) Z toho ostatního jsem využila první 3 měsíce zavinovačku (ale takovou tu na kalouny, klasickou), monitor dechu, chůvičku (tu využívám i několikrát denně), vaničku (ale pokud nemáš místo, nemusí být), 2dudlíky a jednu skleněnou lahvičku se savičkou s co nejmenším průtokem (kojila jsem jen chvíli) a menší vlněnou deku. Hlavně mě překvapily spíše věci, co jsem potřebovala pro sebe - toho byl ranec, protože jsem byla hodně šitá a tak… takže pro sebe se mi kromě takových těch běžných věcí osvědčila Cicatridina (mastička, čípky i sprej), lactulosa, olej na hojení jizvy Bioil, purelan a kvalitní podprsenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
8.1.18 15:39

Autoseačku, postýlku, kvalitní matraci, monitor dechu ne éé za mě..a ani nebudu ted pořizovat, stejně jako strilizátory, přebalovaí pulty, a ohřívače..to je fakt k ničemu..nepotřebné jen už pro hodně znuděné matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
8.1.18 15:44

Aniball a purelan, souhlas uzasne veci :palec:
Dale pak satek na noseni, bazarovy, bez ztraty hodnoty prodas dal ;)
Kosmetiku zadnou, cim min, tim lip. Za me doporucuji prirodni kosmetiku Eoné a hlavne variantu zdravych vlhcenych ubrousku, medvidek + perlan. Diky tomu jsem nemusela ani pouzivat kremy na opruzeni, pro vyjimecny pripady sudocrem.
Sampon beruska a olej do koupele delfinek :palec:
Recenze: https://www.emimino.cz/…sti/hledani/?…
Spoustu veci poridis vyhodne tady v bazarku
 https://www.emimino.cz/bazar/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
8.1.18 15:51

Postylku, kvalitni matraci, male deky3×, zavinovacku..monitor dechu ti pujci v porodnici. Cumel ten nejmensi ve tvaru malicku-ten bych si pribalila uz do porodnice. Obleceni-dupacky teplacky, ponozky, bodycka, cepicku..cim jednodussi na oblikani tim lepsi. Latkove pleny na utirani svyho mlika, miminko furt ublinkava atd…koupila bych pemprsky kdyz budou v akci do zasoby, vlhcene ubrousky, rektalni rourku, bepanthen, zbytek se casem dozvis… komodu na prebalovani-setri ti to zada. Vlozky do podprsenky, kojici podprsenky2×, lih na pupik, podlozku do vanicky, vanicku, teplomer do vody, zinky2× (1zadek,2telicko+oblicej) olejicek, caj pro kojici matky, odsavacku z DM-za me dulezita vec bez ni bych mela zanet jak se me potom doma prsa nalivaly a v porodnici mliko skoro zadny. A mit doma umely mliko, flasku nebo strikacku.. kdyby nahodou ale touz uvidis az podle toho cim budes dokrmovat v porodnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.1.18 15:57

Sedačku z druhé ruky jen od kamarádky nebo někoho koho dobře znám. Jinak klidně všechno z bazaru.

Před porodem jsem kupovala oblečky 56 minimum - 1.nosila 3 měsíce, 2.nosila měsíc, 3. nosila jen v porodnici :mrgreen: Většinu oblečků v 62.
Postýlku s matrací a prostěradla. Čtvercové pleny, kočárek, autosedačka. Jednu zavinovačku.

Ani na jedno dítě jsem nepotřebovala monitor dechu, přebalovací pult, vaničku, odsávačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí