Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@KerrisKate kamarádka ho má a když k nám jde, jentak tak se tam nacpe s kočárkem
Máme Easywalker Sky plus. Je to taky tříkolka, dobře ovladatelná, ale o něco užší, než Thule
Nedám dopustit na doonu(autosedačka s kolečky) od narození do 13kg jsem ji používala asi každý den, je to absolutně skvělý. Dal bych se úplně na začátku neobešla bez monitoru dechu, pro klid duše. Určitě kolébku do obýváku, s kolečky nejlepší. Jinak na tu kolébku rockit houpadlo, hodně jsem ho používala. Jinak ohřívač na lahvicku, pokud nebudeš plné kojit.
@KerrisKate píše: Více
K nám bys s thule neprojela taky, mame úzký vchod, a krátký manévrovací prostor u kocarkovny, tady se sotva otočím s malým kočárkem. ![]()
@Deni.Tr já u druhého dítěte použila monitor asi 10×, nechtělo být samo v postýlce, no a protože bydlíme ve městě a všude chodíme pěšky, tak jsem nikdy nepotřebovala nacvaknout vajíčko na kočárek. Takže lepší toho pořídit co nejmíň a po porodu se uvidí
@Anonymní píše: Více
Já nejvíc využívám vajíčko, kočárek, hnízdečko, monitor dechu, přebalovák fusaky do kočárku. Nosítko teď fakt nedoporučuju kupovat. Náš malý v něm vůbec nechtěl být, navíc pro novorozence doporučují jiné než později. Já měla půjčené na 2 měsíce z půjčovny.
Ze začátku jsem hodně používala zavinovačky, malý to miloval. Spoustu věcí jsem ale kupovala až za pochodu. Objednávala jsem online z porodnice. Měli jsme pouze kočár, vajíčko, postel a pár hadříků. Syn se narodil hodně malý a i plenky jsem musela kupovat nulky a oblečení začínal na 46, ve které plaval.
@K92 to ano, jen píšu, co jsem já maximálně využila. Vozim staršího syna každé ráno do školy, pak zajdu do krámu, takže pro toho, kdo řídí je doona k nezaplacení, nemusí se s sebou vozit konstrukce od kočáru a cvakat vajíčko. No a monitor jsem ve tmě viděla, jak bliká zeleně a byla jsem v klidu…je tedy pravda, ze jen do té doby, než se malý začal otáčet, to se vždycky namáčknul na okraj, kde deska nebyla, začalo to houkat a ja měla kolikrát malém infarkt ![]()
@Deni.Tr hele a jak jsi to resila s cistotou kolecek u te autosedacky? Si popravde neumim predstavit, ze si ty spinava kolecka strcim dovnitr do auta ![]()
@Ernais píše: Více
Tak v létě v podstatě nijak a v zimě, no vozila jsem v autě starou deku a vždycky jsem ji dala na sedadlo a sedačku na ni.
@Deni.Tr ajo, tak to by asi nebylo nic pro nas, ny kolikrat sundavane diteti i boty, aby nam neznicilo sedacky ![]()
Mám velmi, velmi kontaltní dítě, které nesnášelo kočár, autosedačku, košík i lehátko a od porodnice spalo s námi v posteli, protože to bylo jediné místo kde spalo. Čili postýlka, monitor dechu ( ten jsem neměla nikdy ), hnízdečko, lehátko, košík, péřová zavinovačka,… vše naprosto bytečné ![]()
Každé dítě je jiné.
Já jsem u obou dětí maximálně využila hojdavak a péřové zavinovačky. U druhého šátek na nošení. Všechno jsem si pořídila z druhé ruky. Hnízdečko jsem nevyužila naopak vůbec, nahrazují ho ty zavinovacky.
Děkuji holky, za vaše názory a typy 😊 jsem prvorodička tak jsem chtěla vědět co kdo nejvíc využil😊
Co jsem fakt ocenila tak byl takovy ten vozik co byva v porodnici. Jinak zpetne mi spise prijde vetsina veci jako vyhozene penize - prebalovaci pult, nositko (doporucuji nejdrive vyzkouset), adaptery na sedacku - moc jsem nepouzila, sterilizator lahvi…
A mala rada, kocarek vybirej peclive - ja se ridila vzhledem, koupila Cybex a po 3 mesisich letel jak namydlenej blesk…
Já třeba první dítě prakticky nenosila, spalo v kočárku a postýlce na kolečkách (kolibce). Na tu jsem nedala dopustit. Ani houpátko jsem nevyužil. A nositko jsem využila až na druhé kdy jsem víc potřebovala volné ruce. Takže záleží na dítěti ale i nastavení mámy, já jsem hodně aktivní a od prvního týdne jsme trávili čas na dlouhých procházkách a na kočárek si obě děti hezky zvykly.